ایران اینترنشنال - محمدرضا نقدی، معاون هماهنگ کننده سپاه پاسداران، با بیان اینکه «آمریکا چند هزار میلیارد دلار در منطقه خرج کرده است»، گفت: «ما در سی سال گذشته ۱۷ میلیارد دلار برای فعایتهای دفاعی و فرهنگی در منطقه هزینه کردهایم.»
معاون هماهنگکننده سپاه پاسداران به طور ضمنی درباره هزینه ۱۷ میلیارد دلار در منطقه طی سی سال، به دوره زمانی اشاره کرد که دستکم ۲۲ سال آن را قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس، شاخه برون مرزی سپاه پاسداران، با حکم و حمایت ویژه علی خامنهای بر عهده داشت.
نقدی با اشاره به مخالفت افکار عمومی در ایران با دخالت در امور سوریه و عراق، گفت: «اینکه برخی میگویند چرا به کمک مردم سوریه و عراق رفتیم باید بدانند وضع آنان بحرانی بود و ما مسلمان هستیم و باید دست مسلمانان را بگیریم البته اگر مسلمان هم نبودیم انسان هستیم و باید به آنان کمک میکردیم البته این جدای از ایجاد امنیت برای کشورمان است.»
محمدرضا نقدی، معاون سپاه پاسداران همچنین افزود: قاسم سلیمانی در جنگهایی وارد شد که همه شماتت میکردند، الان راحت میگوییم رفتیم سوریه جنگیدیم و مدافع حرمیم، اما اوایل نیروهایی که در سوریه کشته میشدند را کتمان میکردیم، میگفتیم «در غرب کشور شهید شدند»، البته دروغ نمیگفتیم سوریه هم در غرب بود.
او گفت که همه میگفتند که شما میخواهید از «یک دیکتاتور»، بشار اسد، حمایت کنید و حتی در میان مقامهای حکومتی، اکبر هاشمی رفسنجانی، رییس وقت مجمع تشخیص مصلحت نظام، و محمود احمدی نژاد هم، رییس وقت دولت، هم با اعزام نیرو به سوریه مخالف بودند.
مطالب بیشتر در سایت ایران اینترنشنال
معاون هماهنگ کننده سپاه پاسداران، گفت که سلیمانی با فرمان خامنهای به سوریه رفت و «با هواپیمایی حامل دهها تن مواد منفجره و اسلحه روی باند فرودگاهی که در محاصره دشمن بود فرود آمد» و اعتقاد او به رهبر جمهوری اسلامی سبب شد تا سلیمانی یکی از سختترین تصمیماتش را بگیرد و به این میدان نبرد وارد شود.
مقامهای جمهوری اسلامی تاکنون میزان و حجم سلاحها و همچنین کمکهای مالی را که در اختیار شبهنظامیان و گروههای مورد حمایت خود در منطقه قرار دادهاند، به طور رسمی اعلام نکردهاند.
هفته گذشته محمود الزهار، یکی از اعضای ارشد گروه حماس، به شبکه تلویزیونی العالم گفت که فقط در جریان یک سفرش به تهران در سال ۲۰۰۶، کیفهایی حاوی ۲۲ میلیون دلار از قاسم سلیمانی، فرمانده وقت نیروی قدس سپاه، دریافت کرد.
الزهار افزود که در جریان سفر به تهران خواهان کمک مالی شدیم و در این باره سریع تصمیمگیری شد، چون من روز بعد باید سفر میکردم، در فرودگاه ۲۲ میلیون دلار در چند کیف دیدم.
عضو ارشد گروه حماس در این مصاحبه گفت که هر کیف حاوی ۴۰ کیلوگرم پول و در مجموع ۲۲ میلیون دلار بود و با اینکه توافق ما با سلیمانی بیش از این مقدار بود اما چون ۹ نفر بیشتر نبودیم نمیتوانستیم بیش از این مبلغ حمل کنیم.
علاوه بر این، حسن نصرالله، دبیرکل حزبالله لبنان، نیز هفتم دی ماه سالجاری گفت که قاسم سلیمانی در «پشت پرده و دور از انظار» علاوه بر تامین موشک و تجهیزات نظامی، کمکهای مالی بزرگی از درآمد نفتی ایران انجام میداد و در یک نمونه بعد از تخریب ۲۰۰ هزار خانه در جنگ ۳۳ روزه تا یک سال هزینهها و اجارهها پرداخت کرد.
نصرالله در بخشی از مصاحبه خود با شبکه المیادین، درباره کمکهای مالی قاسم سلیمانی و جمهوری اسلامی از محل فروش نفت گفت که «در سال ۱۳۸۵ بعد از جنگ ۳۳روزه ۲۰۰هزار خانه خراب شد و بلافاصله حاج قاسم [سلیمانی] و برادران طرح اسکان را پیشنهاد کردند».
دبیرکل حزبالله لبنان گفت که در آن زمان « وضع [وضع مالی ایران] از الان بهتر بود» و بهای نفت بالاتر بود و «سلیمانی و برادران» با اجرای طرح اسکان به صاحبان ۲۰۰ هزار خانهای که در جنگ ۳۳ روزه خراب شدند «یکسال هزینه اجاره و معیشتشان» را دادند تا خانههایشان را بسازند.
نصرالله پیشتر نیز در یک برنامه تلویزیونی گفته بود که هم پول و هم سلاح و هم موشکهایمان را جمهوری اسلامی ایران تامین میکند.
تامین مالی و تسلیحاتی گروهها و شبه نظامیان محدود به خاورمیانه نبوده است از جمله دو روز قبل زیاد نخاله، دبیرکل جهاد اسلامی فلسطین، در یک مصاحبه تلویزیونی گفت که قاسم سلیمانی، شخصا نقش عمدهای در تبدیل سودان، در دوره حکومت عمر البشیر، به انبار و ایستگاه انتقال سلاح به گروههای مورد حمایت جمهوری اسلامی در منطقه داشت.