Saturday, Jan 9, 2021

صفحه نخست » احتمال وقوع شبه‌کودتا‌های دیگری؛ ترامپ ترسیده است

dc_010821.jpgوحشت در اردوگاه جمهوری‌خواهان آمریکا: احتمال وقوع شبه‌کودتا‌های دیگری وجود دارد: هیچ تضمینی وجود ندارد که حرکات مشابهی در روز مراسم تحلیف "جو بایدن" رئیس جمهوری متتخب امریکا رخ ندهند؛ این موضوع انتقال قدرت آرام در امریکا را دچار خدشه خواهد ساخت... پنج درسی که می توان از کودتای طرفداران ترامپ آموخت
***

آفتاب‌‌نیوز - نشریه "آتلانتیک" ضمن "شبه کودتا" خواندن حرکت اخیر هواداران دونالد ترامپ رئیس جمهوری امریکا در حمله به کنگره به دلیل اعتراض به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری به پنج درسی اشاره می‌کند که از دید آن نشریه می‌توان از این حرکت شبه کودتایی آموخت:

۱- ترامپ هنوز یک ترسو است: ترامپ تلاش کرد تماس تلفنی‌اش با "برد رافنزپرگر" مقام ارشد ایالت جورجیا که در آن از وی به طور تلویحی خواستار همکاری در مورد آرا شده بود را توجیه کند. این موضوع توسط روزنامه "واشنگتن پست" فاش شد. ترامپ هنوز هم همانند افراد سفیه به تئوری توطئه باور دارد و گمان می‌کند "نیرو‌های شر" نتیجه انتخابات را به ضرر او به سرقت برده‌اند. او از هواداران خود خواستار شجاعت نشان دادن شد در حالی که خود فاقد این صفت و خصلت است. البته فقدان شجاعت در او باعث شده تا از بروز جنگ داخلی جلوگیری شود. هواداران ترامپ در راه فراخوان او کشته و مجروح شده‌اند. شخص او در آن زمان پنهان شده بود.

۲- جمهوری در برابر دشمنان داخلی‌اش بی‌دفاع است: اگر تا به حال به کنگره نرفته باشید گمان می‌کنید که شرایط امنیتی بسیار سخت‌گیرانه‌ای بر آن حاکم است. این در حالی است که در واقعیت امر شرایط امنیتی در کنگره تنها قدری سخت‌گیرانه‌تر از یک فرودگاه بین‌المللی است. حمله به ساختمان کنگره نمادی از تعرض به نهاد حافظ دموکراسی امریکا بود. عکس سلفی گرفتن حمله‌کنندگان در دفاتر کار سناتور‌ها بی‌دفاع بودن جمهوری را نشان داد.

۳- کودتا تنها از زمان حمله هواداران ترامپ به ساختمان کنگره آغاز نشد: کودتا ساعاتی پیش از آن آغاز شد؛زمانی که "پائول گوزار" نماینده جمهوری‌خواه از ایالت آریزونا بدون ارائه شواهد و مدارکی مدعی شد که نتایج واقعی آرای الکترال ایالت او به سرقت رفته‌اند. سناتور "تد کروز" و برخی از سناتور‌های دیگر نیز در این ادعا وی را همراهی کردند. در واقع، این سناتور‌ها و نمایندگان حامی ترامپ بودند که علیه "دموکراسی امریکایی" اقدام کردند و هواداران را به حمله علیه کنگره تشویق کرده بودند. گمان نمی‌رود هیچ یک از آنان فکر می‌کردند دفاتر کارشان توسط حمله‌کنندگان اشغال شود و یا اینکه زنی در جریان درگیری‌ها کشته شود. با این وجود، نمایش آنان در کنگره باعث آغاز این رویداد‌ها شد؛ این نمایندگان یا باید از کنگره اخراج شوند و یا جلوی رفتار‌های‌شان گرفته شود.

۴- احتمال وقوع شبه‌کودتا‌های دیگری وحود دارد: هیچ تضمینی وجود ندارد که حرکات مشابهی در روز مراسم تحلیف "جو بایدن" رئیس جمهوری متتخب امریکا رخ ندهند؛ این موضوع انتقال قدرت آرام در امریکا را دچار خدشه خواهد ساخت. به همین خاطر است که آشوبگران باید بازداشت شوند.

۵- بزرگترین بازنده این رویداد شخص ترامپ بود: در ماه اکتبر پیش‌بینی می‌شد که ترامپ هرگز تسلیم نخواهد شد. با این وجود، اکنون او با دست خالی کاخ سفید را ترک خواهد کرد. توئیتر حساب کاربری او را به حالت تعلیق درآورد و پس از وقوع آشوب‌ها شخص او در پیامی اعلام کرد که با انتقال قدرت مسالمت‌آمیز موافقت خواهد کرد. به نظر می‌رسد که او ترسیده است. او باید هم بترسد چرا که طرفداران‌اش در خیابان‌ها کار‌هایی را انجام دادند که وی نمی‌توانست از پذیرش مسئولیت آن شانه خالی کند. این رفتار‌ها منجر به بازپس‌گیری حمایت طیف وسیعی از جمهوری‌خواهان از او شد. این جمعیت سبب شد تا بخش مهمی از جمهوری‌خواهان در کنگره که در چهار سال گذشته از ترامپ حمایت کرده بودند دچار وحشت شوند. ترامپ هنوز هم مدعی تقلب در انتخابات است، اما نمی‌خواهد تبعات ادعای خود را بپذیرد. او حتی حاضر به پذیرش تبعات فیزیکی و صدمه دیدن احتمالی به بدن‌اش بر اثر ادعاهایش نبوده چه رسد به آن که بخواهد از نظر شخصی از خود شجاعت نشان دهد.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy