کیهان لندن - رؤسای ارشد سازمان نظام پزشکی و رئیس مجمع انجمنهای علمی در نامهای سرگشاده به حسن روحانی رئیس دولت تدبیروامید خواستار تهیه واکسنهای کُرونا با تأیید مراجع علمی «از طرق مختلف» و «به دور از مسائل سیاسی» شدند.
محمدرضا ظفرقندی رئیس کل سازمان علوم پزشکی، ایرج فاضل رئیس مجمع انجمنهای علمی گروه پزشکی ایران، مصطفی معین رئیس شورای عالی و عباس آقازاده مسرور رئیس مجمع عمومی در نامهای به حسن روحانی رئیس دولت دوازدهم، خواستار تلاش دولت برای تهیه واکسنهای مطمئن کُرونا با تأیید مراجع علمی «از طرق مختلف» و «به دور از مسائل سیاسی» شدند.
نویسندگان این نامه بر مواجهه صحیح، علمی و مدبرانه در مقابله با همهگیری بیماری کُرونا تأکید کردند و تنها راه غلبه و قطع زنجیره این بیماری مهلک را «تأمین سریع و استفاده از واکسن مناسب و مؤثر بر اساس اولویتهای تعیین شده» خواندند.
سازمان علوم پزشکی این نامه را پس از فرمان علی خامنهای رهبر جمهوری اسلامی برای وارد نکردن واکسنهای آمریکایی و انگلیسی به روحانی نوشته است. پیشتر نیز بارها جامعه پزشکی از دولت خواسته بود تا در تهیه واکسنهای کُرونا سرعت عمل به خرج دهد و منتظر نتایج آزمایشهای فازهای انسانی واکسن کُرونای داخلی نماند و اکتفا به تهیه واکسن از طریق کوواکس نکند.
علی خامنهای رهبر جمهوری اسلامی هفته گذشته گفت که قبلا به مسئولان گفته و حالا «عمومی» اعلام میکند که وی خرید واکسن از آمریکا و انگلیس را ممنوع اعلام کرده است! وی که هیچ تخصصی در زمینه دانش و علوم پزشکی و داروسازی و بیولوژی و غیره ندارد، نسبت به این واکسنها ابراز «عدم اعتماد» کرده است!
حالا سازمان نظام پزشکی کشور در نامهی خود به روحانی یادآوری کرده که «بسیاری از کشورهای منطقه و دنیا واکسیناسیون بر علیه بیماری کووید-۱۹ را شروع کردند و حتا بعضی از کشورهای منطقه درصد قابل توجهی از مردم را تحت پوشش واکسن قرار دادهاند.»
در این نامه «تهیه و خرید واکسن» نیازی حیاتی و ضروری امروز جامعه خوانده شده که «باید صرفاً بر اساس نگرشی علمی و بر اساس مصالح ملی و فارغ از مسائل سیاسی به آن پرداخته شود».
سازمان نظام پزشکی تأکید کرده است که واکسنهای کُرونا باید «در کوتاهترین زمان ممکن در اختیار مردم و اقشار آسیبپذیر و گروههای پر خطر و کادر خدوم و فداکار درمان قرار گیرد.»
نویسندگان این نامه «به عنوان نمایندگان جامعه پزشکی کشور» از روحانی خواستند «تا در جهت تأمین حقوق بدیهی مردم و انتظارات بر حق کادر درمان» دولت تلاش خود را برای «تهیه واکسن مطمئن» و مورد تأیید «مراجع علمی از طرق مختلف» و با استفاده از همه ظرفیتهای بخش دولتی و خصوصی و «به دور از مسائل سیاسی» اقدام کند.
در نامهی سازمان نظام پزشکی به روحانی با اشاره به برنامه دولت در تولید واکسن در داخل، آمده است که «طی مراحل علمی و تولید انبوه واکسن داخلی به زودی مسیر نخواهد شد.»
امضأکنندگان این نامه به رئیس جمهوری اسلامی حتا انحصار تهیه واکسن از طریق کوواکس سازمان ملل را با توجه به سهمیهبندی و متقاضیان متعدد، «برای واکسیناسیون قابل قبول در زمان مناسب» ناکافی دانستهاند.
رؤسای سازمان نظام پزشکی همچنین جهت همکاری در تهیه و توزیع واکسن و هرگونه خدمت به مردم ایران اعلام آمادگی کردهاند.
در حالی که هنوز هیچ برنامه مشخصی برای وارد کردن و واکسیناسیون علیه کُرونا در ایران وجود ندارد، بر اساس گزارش امروز سیماسادات لاری سخنگوی وزارت بهداشت، «از دیروز تا امروز ۲۲ دی ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۶ هزار و ۲۰۸ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۶۴۲ نفر از آنها بستری شدند.»
همچنین در شبانهروز اخیر بار دیگر شمار جانباختگان افزایش یافته و ۹۱ بیمار دیگر مبتلا به کُرونا جان خود را از دست دادند. اکنون شمار کل مبتلایان کووید۱۹ بر اساس آمار رسمی وزارت بهداشت به یک میلیون و ۲۹۲ هزار و ۶۱۴ نفر و مجموع جانباختگان این بیماری در کشور به ۵۶ هزار و ۲۶۲ نفر افزایش یافته است.
رئیس سازمان اطلاعات مرکزی دولت جو بایدن معرفی شد
کرامات شیخ کاظم صدیقی!؛ احمد زیدآبادی