Wednesday, Jan 27, 2021

صفحه نخست » شش روز پس از تحلیف بایدن، بازگشت بمب‌افکن‌های آمریکا به خاورمیانه

B52.jpg ایران اینترنشنال - دو بمب‌افکن غول‌پیکر بی-۵۲ آمریکا که در اواخر دولت دونالد ترامپ برای ارسال پیام «بازدارندگی» به ایران بر فراز خلیج فارس پرواز می‌کردند، ‌ دوباره و تنها شش روز پس از آغاز به کار رسمی دولت جو بایدن در آسمان خاورمیانه به پرواز در آمدند.

کنت مکنزی، ‌ فرمانده ستاد فرماندهی مرکزی ارتش ایالات متحده، ‌ روز چهارشنبه هشتم بهمن‌ماه و همزمان با پرواز دو بمب‌افکن بی-۵۲ آمریکا گفت: «ایالات متحده همچنان به استقرار توانایی‌های جنگی در منطقه مسئولیت سنتکام برای جلوگیری از دشمنی احتمالی ادامه می‌دهد.»

او هدف از این اقدام را روشن کردن این پیام دانست که آمریکا آماده و قادر است به هرگونه حمله که متوجه منافع این کشور و متحدانش شود، واکنش نشان دهد.

مطالب بیشتر در سایت ایران اینترنشنال

این نخستین‌بار است که این دو بمب‌افکن پس از آغاز به کار دولت جو بایدن و با پیامی مشابه به آنچه که در دوره دونالد ترامپ اعلام می‌شد، در منطقه به پرواز در می‌آیند.

این اقدام نیروی نظامی آمریکا همزمان با آن صورت می‌گیرد که در سوی دیگر رییس ستاد کل ارتش اسرائیل روز سه‌شنبه اعلام کرد نیروهای این کشور در حال آماده‌سازی طرح‌های عملیاتی علیه ایران هستند.

بر اساس گزارش‌ها، دو هواپیمای ارتش آمریکا روز سه‌شنبه از پایگاه نیروی هوایی «بارکس‌دیل» در لوییزیانا به پرواز درآمده و و قبل از بازگشت به پایگاه به صورت ممتد در آسمان اردن، عربستان سعودی، خطوط ساحلی نزدیک امارات متحده عربی و قطر پرواز کردند.

این در حالی است که طی ماه‌های گذشته و در آستانه پایان دولت ترامپ، آمریکا و اسرائیل در یک سو و در سوی دیگر ایران تحرکات نظامی خود را در منطقه افزایش داده بودند. این تحرکات همزمان با نگرانی از حمله نیروهای نیابتی جمهوری اسلامی به منافع آمریکا در منطقه اتفاق افتاد.

با این وجود فرمانده سنتکام به تازگی گفت تهران به نیروهای نیابتی‌اش در آستانه تحلیف بایدن گفته بود از تحریک به جنگ در منطقه بپرهیزند.

این چهارمین پرواز دو بمب‌افکن غول‌ پیکر بی-۵۲ آمریکا در خلیج فارس طی دو ماه گذشته به حساب می‌آید. این بمب‌افکن‌ها در آستانه سالگرد کشته شدن قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس، هم به پرواز در خلیج فارس پرداخته بودند.

این جنگنده‌های غول‌پیکر دوربرد و سنگین قادر به پرواز با سرعت نزدیک به صوت در ارتفاع ۵۰ هزار پایی هستند.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy