Monday, Feb 1, 2021

صفحه نخست » خواننده جوان صرب-ایرانی‌تبار نماینده فرانسه در مسابقات آواز یوروویژن + فیلم

singer_013121.jpgرادیو فردا - باربارا پراوی، خواننده جوان فرانسوی که هم با ظاهرش و هم با ترانه‌های خود هموطنانش را به یاد ادیت پیاف، اسطوره موسیقی قرن بیستم فرانسه می‌اندازد، به عنوان نماینده فرانسه در مسابقات آواز یوروویژن انتخاب شده است.

او که پدری صرب و مادری ایرانی دارد، به نماد استعدادهای برآمده از مهاجران در فرانسه تبدیل شده و تلاش می‌کند برای کشوری که روزی پذیرای والدینش بود، افتخارآفرینی کند.

با این حال، باربارا پراوی در گفت‌وگویی تأکید کرده است: «مادرم، ایران، الگوی من در طبیعی بودن، خودانگیختگی و عزم است.»

منتخب مردم و هیئت داوران

مسابقات نهایی یوروویژن که سال گذشته به دلیل شیوع ویروس کرونا برگزاری آن لغو شد، قرار است در روز ۲۲ ماه مه سال جاری در روتردام هلند برگزار شود.

👈مطالب بیشتر در سایت رادیو فردا

سال گذشته، نماینده فرانسه در مسابقات یوروویژن توسط یک کمیته انتخاب شده بود، اما امسال تلویزیون فرانسه تصمیم گرفت تا نظر مردم را هم در این انتخاب شریک کند؛ اسم برنامه مسابقات را هم این گونه انتخاب کرد: «یوروویژن فرانسه، شما هستید که انتخاب می‌کنید».

همچنین مسابقات انتخابی یوروویژن امسال در فرانسه، یک تفاوت دیگر هم داشت؛ در حالی که سال گذشته انتخاب یک ترانه دوزبانه فرانسه-انگلیسی با عنوان انگلیسی «The Best in Me» به عنوان نماینده فرانسه در مسابقات یوروویژن جنجالی به راه انداخته بود، امسال برگزارکنندگان فقط به ترانه‌های فرانسوی اجازه حضور در این مسابقه را دادند.

در مسابقه انتخابی یوروویژن در فرانسه که شنبه از شبکه دوم تلویزیون این کشور پخش شد، باربارا پراوی با ترانه «ووآلا» (Voilà) با ۱۱ خواننده دیگر رقابت می‌کرد.

باربارا پراوی در حالی توانست به نمایندگی فرانسه در مسابقات یوروویژن برسد که رقبای جدی داشت و حتی یکی از ترانه‌های حاضر در این مسابقات از حمایت وزیر جهانگردی فرانسه برخوردار بود.

بالاخره باربارا پراوی توانست با ترانه خود، هم رأی مردمی مسابقه را که از طریق تلفن ابراز می‌شد، به دست آورد و هم نظر هیئت داوران ۱۰ نفره را به خود جلب کند.

کسانی چون ماری مریام، خواننده فرانسوی ۶۳ ساله که ۴۴ سال پیش در مسابقات یوروویژن ۱۹۷۷ برنده شد و فعلاً آخرین برنده فرانسوی یوروویژن محسوب می‌شود، و همچنین ژان پل گوتیه، طراح مد فرانسوی، در میان اعضای هیئت داوران بودند.

ریاست هیئت داوران را نیز «امیر» خواننده معروف و محبوب فرانسوی برعهده داشت. امیر خودش پنج سال پیش با ترانه «جست‌وجو کرده‌ام» (J'ai cherché) به عنوان نماینده فرانسه در یوروویژن انتخاب شده بود و در مسابقات نهایی آن سال در استکهلم مقام ششم را به دست آورد.

ووآلا، یک اعتراف شخصی

ترانه «ووآلا» روایتی شخصی است از تجربه‌های شخصی که به اعتراف می‌ماند:

«به من گوش کنید
منی که نیمه‌خواننده هستم
از من بگویید
برای عشق‌هایتان، برای دوستانتان
برای آنان از این دختر چشمان‌سیاه و از رویای دیوانه‌وارش بگویید ...»

باربارا پراوی این ترانه را با صدایی خراش‌خورده و به سبک خوانندگی ادیت پیاف اجرا می‌کند. ادیت پیاف بدون شک، محبوب‌ترین خواننده زن فرانسوی است که هنوز ترانه‌هایش شنیده می‌شود و برای نسل‌های بعد از خودش نیز خاطره‌ساز است.

آندره مانوکیان، آهنگساز فرانسوی ارمنی‌تبار که یکی از اعضای هیئت داوران برای انتخاب نماینده فرانسه در یوروویژن بود، در این باره گفته است: «باربارا پراوی نیزه برجای مانده ادیت پیاف یا باربارا [خواننده فرانسوی دیگر که در سال ۲۰۱۰ درگذشت] را برداشت و آن را به دورتر پرتاب کرد.»

تأثیرگذاری ترانه ووآلا در برانگیختن احساسات شنوندگانش به ویژه فرانسوی‌ها، به گونه‌ای بود که با شنیدن این ترانه، اشک از چشمان برخی جاری شد. قطعا بخشی از نیروی این ترانه، به جادوی نوستالژیک آن بازمی‌گردد.

باربارا پراوی که تحت قرارداد شرکت کپیتال رکوردز فعالیت می‌کند، تاکنون ترانه‌هایی را برای دیگر خوانندگان نیز سروده است.

باربارا پراوی کیست؟

باربارا پراوی، خواننده، ترانه‌سرا و بازیگر، روز دهم آوریل ۱۹۹۳ در پاریس به دنیا آمد. او در چند سال اخیر با ترانه‌هایش و همچنین حضور در برخی فیلم‌ها و تئاترها به عنوان خواننده توانسته جایگاه خود را به عنوان یک هنرمند جوان تثبیت کند.

این خواننده که نام خانوادگی اصلی‌اش «پیه‌ویک» است، نام هنری «پراوی» را برای خود برگزید که یک کلمه صربی و برگرفته از کلمه‌ «prava» است که معنای «اصل» می‌دهد.

پراوی سپس کارش را با ترانه‌سرایی برای شرکت کپیتال رکوردز آغاز کرد و اولین قراردادش را نیز با همین شرکت به امضا رساند. او در ترانه‌سرایی متأثر از هنرمندانی چون ژاک برل، ژرژ برسنس، فرانسواز هاردی و آراگون بود.

با این حال، ترانه‌های باربارا پراوی ریشه در واقعیات زندگی دارد و بخش مهم آن برگرفته از زندگی شخصی خود اوست؛ به عنوان نمونه، ترانه «ددا» (Deda) که در زبان صربی به معنی پدربزرگ است، تاریخ یک خانواده را بازگو می‌کند و ترانه «تن» (Chair) درباره سقط جنین است.

پراوی در ژانویه ۲۰۱۶ ترانه «مرا هایدی صدا می‌کنند» را خواند که ترانه‌ای برای کودکان و برای تیتراژ نسخه فرانسوی فیلم «هایدی» بود که در همان سال در فرانسه اکران شد.

همچنین او با ظاهر شدن در نمایش موزیکال «یک تابستان ۴۴» در سال ۲۰۱۶ که درباره آزادسازی فرانسه در جنگ جهانی دوم بود، به شهرت بیشتری رسید.

در سال ۲۰۱۷، باربارا پراوی در یک تله‌فیلم با عنوان «خانواده مقدس» بازی کرد که دو سال بعد از تلویزیون فرانسه پخش شد.

همچنین در سال ۲۰۱۷، اولین مینی‌آلبوم (Extended play) خود را روانه بازار موسیقی کرد. یک سال بعد، کنسرت این خواننده در پاریس برگزار شد و در فوریه سال ۲۰۲۰ نیز مینی‌آلبوم دیگری را منتشر کرد.

او علاوه بر ترانه‌سرایی برای خوانندگان معروف، به مرور جایگاه خود را به عنوان خواننده تثبیت کرده و تاکنون ده‌ها میلیون بیننده کلیپ‌های ترانه‌های او را در شبکه یوتیوب دیده‌اند.

باربارا پراوی در کنار فعالیت‌های هنری، در زمینه مبارزه با خشونت علیه زنان به ویژه خشونت‌های خانگی نیز فعالیت می‌کند و در بیرون از عرصه هنر فرانسه، به عنوان یک فعال مدافع حقوق زنان نیز شناخته می‌شود.

این خواننده، چند سال است که به مناسبت هشتم مارس، روز جهانی زن، ویدئویی را در زمینه دفاع از حقوق زنان منتشر می‌کند و در تلاش برای آگاهی‌بخشی به نسل جوان دختران و زنان در زمینه دستیابی به حقوقشان است.



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy