Thursday, Feb 18, 2021

صفحه نخست » در حاشیه رقابت ایران و روسیه در سوریه: بندرگاه طرطوس به روسیه اجاره داده شد

wire18.jpgایران وایر - احمد سلوم - مدیریت بندرگاه «طرطوس» در سوریه دیروز اعلام کرد که فرد جدیدی از سوی روسیه به‌عنوان مدیر این مجموعه تجاری-توریستی ساحلی منصوب شده است. او چهارمین مدیر منصوب شده این بندرگاه در یک سال گذشته است.

بندرگاه طرطوس به روسیه اجاره داده شده است.

ایران و روسیه بر سر گسترش مناطق تحت نفوذ خود در سوریه رقابت دارند. در همین راستا، رژیم این کشور پس از واگذاری اسکله «لاذقیه» در اکتبر ۲۰۱۸ به ایران، بندرگاه طرطوس را به روسیه اجاره داد.

بنا بر اعلام صفحه ویژه این بندرگاه در فیس‌بوک، «گیتس آیرات رایفاتوویچ» که دارای جوایزی در زمینه مهندسی حمل و نقل است نیز چند روز دیگر برای مدیریت این مجموعه به سوریه خواهد آمد.

👈مطالب بیشتر در سایت ایران وایر

وی جایگزین «آلکسی الکساندرویچ» که پنج ماه از دوره مدیریتش می‌گذرد، خواهد شد تا چهارمین مدیر بندرگاه طرطوس طی یک سال اخیر باشد.

اجاره بندرگاه طرطوس به روسیه

«مجلس ملت» سوریه در تاریخ ۱۲ ژوئن سال ۲۰۱۹ قانونی را تصویب کرد که به موجب آن، بندرگاه طرطوس برای مدت ۴۹ سال به روسیه اجاره داده می‌شود. در این قانون، به پروتکل همکاری (تفاهم‌نامه) مصوب یازدهمین نشست «کمیته مشترک سوریه-روسیه» که در سال ۲۰۱۸ برگزار شد، استناد شده است. براساس این تفاهم‌نامه، شرکت روسی «اس‌تی‌جی انجیرینگ» مدیریت بخش غیرنظامی بندرگاه طرطوس را برعهده خواهد گرفت.

خبرگزاری رسمی سوریه به نام «سانا» در آن زمان اعلام کرد: «براساس این قرارداد، شرکت اس‌تی‌جی انجیرینگ روسیه برای واردات ابزارآلات، تجهیزات و مواد لازم برای اجرای این قرارداد، از پرداخت عوارض گمرگی معاف خواهد بود. این معافیت گمرکی شامل واردات وسایل نقلیه مورد نیاز پروژه طبق لیست طرف روسی و هم‌چنین انواع مالیات و هزینه‌هایی که در دیگر مناطق سوریه گرفته می‌شوند نیز خواهد شد. این معافیت‌ها از زمان تحویل قرارداد تا پایان پروژه گسترش بندرگاه طرطوس که بیش از شش سال به طول نخواهد انجامید، قابل اجرا است.»

مشکلات کارگران بندرگاه در دوره مدیریت روس‌ها

به گزارش روزنامه نیمه‌رسمی «الوطن» سوریه، پس از واگذاری مدیریت بندرگاه طرطوس به روسیه، کارگران این مجموعه ساحلی شکایت کردند که دستمزد و هم‌چنین کمک‌‌هزینه غذایی آن‌ها از سوی این شرکت روسی کاهش یافته یا کلا قطع شده و حق عبورشان از نقاط بازرسی نیز به تعویق افتاده است. این محدودیت‌ها به بهانه‌های واهی و برخلاف مفاد قرارداد بین کارگران و شرکت روسی مذکور اعمال شده است.

رسانه‌های وابسته به رژیم سوریه نیز خبر اعتراض و خودداری کارگران از دریافت حقوق خود از شرکت روسی اداره‌ کننده بندرگاه به دلیل وجود چندین نقص در آن را منتشر کردند. این شرکت از آن زمان تاکنون حاضر به صدور رسید حقوق کارگران نشده است. به همین دلیل، اکثر کارگران سه ماه گذشته به نقض قرارداد خود از سوی کارفرما اعتراض کرده‌اند.

دستمزدهای معوقه این کارگران هنوز پرداخت نشده و کمک‌هزینه پرداختی برای هر پرس غذا نیز از ۷۰۰ لیر سوریه به ۱۰۰ لیر کاهش یافته است و بسیاری نیز کاملا از آن محروم شده‌اند. پرداخت حق عوارض ورود کارگران به بندرگاه به بهانه اختلال در سیستم مالی و کوتاهی کارمندان حسابداری هم به تعویق افتاده است.



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy