Sunday, Feb 28, 2021

صفحه نخست » لوموند : تهران مناسبات جدید تجاری اسرائیل در خلیج فارس را هدف گرفته است

isr_022821.jpgناصر اعتمادی - رادیو بین المللی فرانسه، لوموند روزنامۀ عصر پاریس با اشاره به حملۀ اخیر ایران به کشتی اسرائیلی در آب‌های عمان، نوشته است که با این حمله تهران مناسبات جدید تجاری میان اسرائیل و کشورهای عرب حوزۀ خلیج فارس را بعد از عادی شدن مناسبات آنها هدف گرفته است. لوموند از این حمله در عین حال به عنوان عصر جدیدی در اقدام های تحریک آمیز و درگیری‌های نظامی میان حکومت تهران و رقبای منطقه‌ای اش پس از ماه‌ها خویشتنداری یاد کرده است. گزارشگران لوموند به نقل از تحلیلگران امور دفاعی در اسرائیل تصریح می‌کنند که طراحان حملۀ اخیر کوشیده‌اند که آسیب محدودی به کشتی اسرائیلی وارد آورند به طوری که هیچیک از بیست و هشت سرنشین این کشتی در این حمله جان خود را از دست نداد.

به نوشتۀ لوموند، حملۀ اخیر در عین حال یک نقطۀ حساس را هدف گرفت و آن مناسبات جدید اقتصادی اسرائیل با بحرین و امارات پس از امضای موافقتنامه های صلح میان آنها است. به نوشتۀ لوموند از زمان عادی شدن مناسبات اسرائیل با دو کشور عرب حوزۀ خلیج فارس رفت و آمد کشتی های تجاری میان بندر "ایلات" در اسرائیل و بنادر دو کشور عرب حوزۀ خلیج فارس به طور ملموسی افزایش یافته است. به نوشتۀ لوموند، با حمله به کشتی اسرائیلی، حکومت اسلامی ایران خواسته است این پیام را بدهد که مناسبات اقتصادی جدید میان اسرائیل و کشورهای عرب خلیج فارس در تیررس تهران است.

👈مطالب بیشتر در سایت رادیو بین المللی فرانسه

لوموند می افزاید که از زمان ترور محسن فخری‌زاده، مسئول برنامۀ مخفی اتمی ایران، اسرائیل خود را برای رویارویی با چنین حملاتی آماده کرده است. سرویس‌های اطلاعاتی ارتش اسرائیل معتقدند که با روی کار آمدن جو بایدن حکومت ایران اکنون معتقد است که با ممنوعیت عملیات نظامی در منطقه روبرو نیست، زیرا با شکست دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، حکومت ایران دیگر نگرانی بابت واکنش نظامی دولت واشنگتن ندارد. لوموند سپس به مقالۀ روزنامۀ کیهان اشاره می کند که صریحاً گفته است که حمله به کشتی اسرائیلی در دریای عمان نشان می‌دهد که دورۀ عملیات و اقدام‌های نظامی بی پاسخ اسرائیل در سوریه، عراق و ... به سر آمده است.

لوموند با اشاره به حملات اخیر به پایگاه‌های آمریکا در عراق به نقل از مقامات اسرائیلی افزوده است که حکومت تهران می‌خواهد برای به دست آوردن اهرم فشار در مذاکره با آمریکا پیشتر قدرت تخریبی خود را نشان بدهد. به نوشتۀ گزارشگران لوموند، در مقابل، اما، اسرائیل به دولت بایدن توصیه می‌کند تا زمانی که تحریم‌های دونالد ترامپ به قوت خود باقی است هیچ عجله ای برای سازش با ایران از خود نشان ندهد. اسرائیل در عین حال تلاش های خود را با کشورهای عرب خلیج فارس هماهنگ می‌کند که شدیداً نگران از اقدام‌های تهران هستند. آموس یادلین، رئیس پیشین اطلاعات ارتش اسرائیل، گفته است که منافع کشورهای عرب خلیج فارس تکمیل کنندۀ منافع اسرائیل هستند. زیرا، نگرانی‌های آنها بیشتر متوجۀ اقدام‌های خرابکارانه، موشک‌ها و گروه های شبه نظامی وابسته به ایران در منطقه است. به گفتۀ یادلین، کشورهای عرب منطقه می‌خواهند اطمینان حاصل کنند که آمریکا بر این فعالیت‌ها چشم نمی‌بندد، هر چند اولویت‌ اسرائیل این موارد نیستند.

نتانیاهو : به کلیه منافع جمهوری اسلامی ایران در منطقه حمله می‌کنیم

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، امروز دوشنبه اول مارس، جمهوری اسلامی ایران را مسئول انفجار یکی کشتی اسرائیلی در دریای عمان معرفی کرد و گفت که در پاسخ به این اقدام، اسرائیل کلیه منافع ایران را در منطقه هدف حمله قرار می‌دهد و مهمتر از همه اسرائیل هرگز نخواهد گذاشت که تهران با توافق یا بدون توافق به سلاح اتمی دست یابد.

بنیامین نتانیاهو که هم‌اکنون در کارزار انتخابات پارلمانی به سر می‌برد با اشاره به حملۀ موشکی به یک کشتی اسرائیلی در دریای عمان و در نزدیکی سواحل ایران گفت : "واضح است که این انفجار کار ایران است و پاسخ من به این حمله و همینطور سیاست من [در قبال ایران] را می دانید. ایران بزرگترین دشمن اسرائیل است و من مصمم هستم جلوی این دشمن را بگیرم و به همین خاطر ایران را در کل منطقه هدف حمله قرار خواهیم داد." نخست وزیر اسرائیل که این سخنان را در مصاحبه ای رادیویی ایراد می کرد سپس گفت : "مهمتر از همه این است که ایران با توافق یا بدون توافق هرگز به سلاح اتمی دست نخواهد یافت و این را به دوستم، رئیس جمهوری آمریکا جو بایدن، گفته ام."

ساعاتی پیش از این سخنان، ارتش اسرائیل نیروهای طرفدار ایران را در سوریه آماج حمله قرار داد.

در پاسخ به اظهارات نتانیاهو، سخنگوی وزارت امور خارجۀ جمهوری اسلامی ایران، سعید خطیب زاده هرگونه نقش ایران در انفجار کشتی اسرائیلی را تکذیب کرد و منشاء اتهام، اظهارات نخست وزیر اسرائیل را، فاقد اعتبار دانست. با این حال، حسین شریعتمداری، مدیر مسئول روزنامۀ کیهان، در روزهای گذشته تلویحاً جمهوری اسلامی ایران را مسئول انفجار کشتی اسرائیلی در آب های منطقه خواند و گفت که کشتی اسرائیلی "در دام یکی از شاخه های محور مقاومت" افتاده است که به تلافی حملات اسرائیل در سوریه و عراق دست به این اقدام زده است. "محور مقاومت" اصطلاحی است که رهبر حکومت مذهبی ایران، علی خامنه‌ای، ابداع کرده و دربرگیرندۀ حکومت های تهران و دمشق، حزب الله لبنان و دیگر گروه های شبه نظامی و نیابتی جمهوری اسلامی در منطقه است. کیهان همچنین مدعی شده که کشتی اسرائیلی یک کشتی جاسوسی و سرگرم جمع آوری اطلاعات در خلیج فارس و دریای عمان بوده است.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: info@gooya.com تبلیغات: advertisement@gooya.com Cookie Policy