آمریکا درمورد حمله به منافع خود در عراق هشدار داده است
ایندیپندنت فارسی - منابع اطلاعاتی در گفتوگو با خبرگزاری فرانسه از هفت حمله راکتی به پایگاه هوایی در شمال بغداد خبر دادند که محل اسکان نیروهای آمریکایی است.
در هفتههای اخیر، پایگاههای مرتبط با نیروهای آمریکایی در عراق بارها هدف حملههای راکتی قرار گرفته است. این حملهها به نیروهای نیابتی تحت حمایت جمهوری اسلامی نسبت داده میشود، اما مقامات تهران این اتهام را رد کردهاند.
هنوز هیچ گروهی مسئولیت این حملهها را بر عهده نگرفته است.
مقامات آمریکایی میگویند در زمان و مکان مناسب به حمله اخیر به پایگاه هوایی عینالاسد در عراق پاسخ میدهند.
در پاسخ به حملههای راکتی به محل اسکان نیروهای آمریکایی در اربیل عراق نیز با مجوز جو بایدن، یک حمله هوایی محدود در شرق سوریه انجام شد. حملهای که گفته میشود برخی منافع کتائب حزبالله گروه شبهنظامی تحت حمایت جمهوری اسلامی را هدف گرفته است.
نماینده دایم ایران در سازمان ملل این حمله را نقض قوانین بینالملل از سوی آمریکا توصیف کرده است.
در همین زمینه:
ایران اینترنشنال - کنت مکنزی، فرمانده ستاد فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا، سنتکام، در گفتوگو با شبکه البیسی لبنان گفت که دولت بایدن در حال ارزیابی رویکرد فشار حداکثری دولت ترامپ بر ایران است.
کنت مکنزی با اشاره به تاکید ایران بر گرفتن انتقام کشته شدن قاسم سلیمانی فرمانده پیشین نیروی قدس سپاه پاسداران، گفت: «نیروهای مسلح ایالات متحده آمادگی لازم را برای هر احتمالی دارند و ما آمادهایم تا در صورت لزوم پاسخ دهیم.»
مکنزی گفت که حملههای حوثیها به عربستان سعودی و حمله به نیروهای آمریکایی در عراق «به احتمال زیاد از سوی نیروهای نیابتی ایران انجام شده» و عملی «تجاوزکارانه» است. او تاکید کرد چنین وضعیتی به آرامتر شدن شرایط کمکی نمیکند.
این اظهارات در حالی مطرح میشود که روز دوشنبه منابع امنیتی عراق اعلام کردند پنج موشک به پایگاه هوایی «بلد» در شمال بغداد اصابت کرده، اما تلفات جانی در پی نداشته است.
مقامهای عراقی همچنین گفتند که دو موشک دیگر در خارج از پایگاه هوایی «بلد»، در یک منطقه روستایی، سقوط کرده و تلفات جانی نداشته است.
دولت بایدن معتقد است سیاست فشار حداکثری دولت ترامپ در قبال جمهوری اسلامی نتیجهبخش نبوده و دیپلماسی بهترین راه ممکن برای حل مساله هستهای ایران است. واشینگتن میگوید که قصد دارد در چارچوب نشستی با حضور کشورهای عضو برجام با ایران وارد مذاکره شود و طی این مذاکرات متن توافق هستهای را «قویتر و مفصلتر» کند.
دولت بایدن میگوید قصد دارد از توافق احتمالی جدید با جمهوری اسلامی به عنوان سکویی برای مذاکره درباره سایر نگرانیهای موجود در ارتباط با جمهوری اسلامی، از جمله رفتارهای منطقهای تهران و برنامه موشکی بالستیک این کشور استفاده کند.
روز دوشنبه، جرد کوشنر، مشاور امنیت ملی دولت ترامپ، در مقالهای که در نشریه والاستریتژورنال از اقدام دولت بایدن برای بازگشت به برجام حمایت کرد. کوشنر نوشته پیشنهاد بایدن برای بازگشت به برجام، بلوف سیاسی جمهوری اسلامی را برای اروپاییها برملا کرد.
نظامیانی که معمولا کودتا میکنند