محمد آیتی - رویداد ۲۴
محمد آیتی: هرچند مجلس یازدهم در ظاهر یکی از یکدستترین مجالس پس از انقلاب است اما اگر کمی در مذاکرات آنها دقیق شویم میبینیم اختلافنظر در بین آنها موج میزند؛ از شعارها درباره شفافیت گرفته که در نهایت نتوانست رای لازم را کسب کند تا واکنشها به خودروی دنایی که به نمایندگان تحویل دادند تا عدم وصول طرح سوال از رییسجمهور و وزیر اقتصاد، همه و همه حکایت از این دارد که زوایه نمایندگان اصولگرا با یکدیگر زیاد است و شاید حالا که خیالشان از نبود رقیب به واسطه ردصلاحیتهای گسترده شورای نگهبان و مشارکت پایین مردم راحت است، نگرانی از بابت علنیکردن اختلافاتشان ندارند.
برخی معتقدند مسبب این دوگانگی و چندگانگیها هیاترییسه مجلس و در راس آن محمدباقر قالیباف رییس مجلس است و شاید حضور احتمالی این فرد برای انتخابات ۱۴۰۰ عمده دلیل این رویکردهاست.
احمد علیرضابیگی نماینده تبریز در مجلس یازدهم در این باره به رویداد۲۴ گفت: ما بهعنوان مدیرانی که به دولت مهر تعلق داشتیم و اکنون در مجلس یازدهم هستیم قصدمان بر این بود تا آرمان تحقق عدالت که در دولت مهر وجود داشت را تعقیب کنیم. از اینرو بهدنبال این بودیم که این موضوع را در مجلس برآورده کنیم.
وی افزود: ما بنا به ایجاد تشکلی داشتیم که این تشکل نه محصور به دولت مهر، بلکه به تفکر دولت مهر باید محصور میشد که بتواند تعداد بیشتری را در خودش جا دهد.
این نماینده اصولگرای مجلس تصریح کرد: از دولت مهر ۱۲ استاندار و شش وزیر در مجلس حضور دارند. ولی اینها نیز فروعاتی برای خود دارند، چه آنهایی که خود را پایبند دولت مهر میدانند و چه آنهایی که خود را دیگر به این مجموعه مرتبط نمیدانند.
سرکوب اعتراضات آبان منجر به قهر مردم با صندوق های رای شد
عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور اظهار داشت: ما نمیخواهیم این تفکر را در یک فرد مثل احمدینژاد خلاصه کنیم، بلکه این یک تفکر جمعی است که هدف آن تحقق عدالت در کشور و مبارزه با فساد و توزیع عادلانه ثروت بین مردم است. چپاولهایی که در حق مردم اتفاق افتاده دقیقاً در جاهایی بوده که ما ثروت مردم را از آنها دریغ کردهایم، مثل واگذاریهای سازمان خصوصیسازی یا اتفاقاتی که در حوزه تامین اقلام اساسی روی داده است. یعنی ما ۱۱ میلیارد دلار را بهدست دولت دادیم تا بهواسطه آن مردم بتوانند اقلام اساسی زندگی خود را ارزانتر به سر سفرهها ببرند ولی پول خرج میشود و هیچگاه آثارش در سفره مردم دیده نشد.
وی در ادامه گفت: آن بخش از تکالیفی که بهواسطه ادا کردن سوگند به عهده هیاترییسه است و باید امانتدار ما میبودند متاسفانه اتفاق نیفتاده و ۵۰ میلیون ایرانی در بورس مالباخته شدند و بدیهیترین کاری که مجلس میتوانست انجام دهد سوال و بازخواست از دولت بود که چرا سبب مالباختگی مردم شده است؟ وزیر اقتصاد و دارایی باید به مجلس پاسخ میداد. ما استیضاح وزیر اقتصاد را امضا کردیم، ولی هیاترییسه مانع استیضاح شد.
این نماینده تبریز اظهار داشت: موضوع دیگر اینکه ۴۵۰ نفر از مردم در ۲۸ آبان در اعتراض به قیمت بنزین در خیابانها کشته شدند و بدیهیترین کاری که مجلس میتوانست انجام دهد، استیضاح وزیر کشور بود. باید پرسید چرا این تصمیم در آستانه انتخابات گرفته شد تا سبب قهرکردن مردم از صندوقهای رای شود؟
علیرضابیگی در ادامه بیان کرد: هیچکدام از این وزیرها استیضاح نشدند و هیاترییسه مانع از این دو استیضاح شد و اینها علامت سوالهای جدی است که امروز متوجه هیاترییسه و در راس آن رییس مجلس است.
عملکرد مجلس یازدهم باعث بی اعتمادی مردم شده
استاندار سابق دولت احمدینژاد گفت: رهبر معظم انقلاب موضوع استیضاح رییسجمهور را نهی کردند و گفتند دولت تا آخرین روز به کار خودش ادامه دهد، اما نفرمودند مجلس تعطیل شود، ولی هیاترییسه مانع طرح سوال از رییسجمهور شد، یعنی هیاترییسه اعتقاد دارد که مجلس بحث نظارتش را تعطیل کند و این سبب بیاعتمادی مردم شده است.
وی در پاسخ به این پرسش که احتمال دارد نمایندگان در سال دوم مجلس یازدهم تغییر و تحولات جدی در هیاترییسه بهوجود آورند؟ گفت: برای رفع علامت سوالها خود من جزو کسانی هستم که این هیاترییسه را به کل قبول ندارم و درباره این موضوعات نمیتوان چشمپوشی کرد و باید جواب مردم را داد.
علیرضابیگی همچنین در پاسخ به اینکه اگر آقای قالیباف و بهطور کلی ترکیب هیاترییسه دوباره ابقا شود چه میکند؟ گفت: من به شخصه با مردم صحبت میکنم، همانطور که تا امروز با آنها صحبت کردم و حتماً در گفتن واقعیتها به جامعه کوتاهی نخواهم کرد.
طومار شهروندان ایران به رییسجمهور چین