Saturday, Jul 10, 2021

صفحه نخست » رازهای مگو؛ روایت‌ ناتمام یک مامور امنیتی از جاسوسی در سازمان انرژی اتمی

ایران وایر - سایت انصاف‌ نیوز مصاحبه با یک مقام یا مامور سابق وزارت اطلاعات را چند ساعت پس از انتشار حذف کرد. سخنان این مامور وزارت اطلاعات در حوزه داخلی درباره تحت نظر بودن دائمی خانواده «اکبر هاشمی رفسنجانی» قابل توجه بود و در حوزه اتمی نیز درباره خروج دو دانشمند یا دست‌اندرکار برنامه اتمی ایران از کشور دو هفته پیش از ترور «محسن فخری‌زاده».

yunesi.jpgاین سخنان از آن جهت که پس از سخنان «علی یونسی»، وزیر سابق اطلاعات مطرح می‌شد نیز بیشتر مورد توجه قرار گرفت. یونسی روز سه‌شنبه ۸ تیر۱۴۰۰ گفته بود، نفوذ سازمان اطلاعات اسراییل در ایران به حدی است که همه مسئولان جمهوری اسلامی باید نگران جان خود باشند

اینک این مقام یا مامور امنیتی سابق گفته که دو هفته قبل از ترور فخری‌زاده، آمریکا دو نفر از دانشمندان «سازمان پژوهش‌های نوین دفاعی» یا «سپند» را از ایران خارج کرده بود. سازمانی که زیر نظر محسن فخری‌زاده اداره می‌شد و مسئولیت بخش‌های نظامی مرتبط با برنامه اتمی ایران را داشت.

او توضیح بیشتری در این‌باره نداده است؛ اما قاعدتا منظورش این بوده که این افراد از مدتی پیش با آمریکا همکاری کرده‌اند و ممکن است در ترور محسن فخری‌زاده نیز نقش داشته باشند. سخنان این مامور امنیتی این جمله «یوسی کوهن»، رییس سابق موساد، را نیز یادآوری می‌کند که گفته بود موساد از سال‌ها پیش به صورت فیزیکی به فخری‌زاده نزدیک بوده است.

اما اسراییل اطلاعات مربوط به محسن فخری‌زاده را از سال‌ها پیش داشته است و شهرام امیری، کارشناس فیزیک هسته‌ای ایران که به آمریکا رفت و در نهایت سال ۱۳۸۹ به ایران بازگشت و اعدام شد، نیز از جمله همکاران فخری‌زاده بود.

👈مطالب بیشتر در سایت ایران وایر

پیش از این رسانه‌های اسراییل خبر داده بودند که قرار بوده محسن فخری‌زاده نیز همراه دیگر دانشمندان و دست‌اندرکاران اتمی ایران در سال ۱۳۸۸ ترور شود؛ اما بنا بر ملاحظاتی از جمله لو رفتن برخی اقدامات، او دیگر ترور نشده است. مقامات جمهوری اسلامی نیز چندین بار گفته بودند که نهادهای اطلاعاتی گزارش‌هایی درباره احتمال ترور فخری‌زاده داشته‌اند.

از این جهت اهمیت خارج شدن این دو نفر از ایران فراتر از ترور محسن فخری‌زاده است و آنان می‌توانند حاوی اسرار بسیاری از برنامه اتمی ایران باشند. پس از خروج شهرام امیری از ایران نیز برخی نمایندگان مجلس به خبرنگاران گفته بودند که او اطلاعات مهمی از دانشمندان و تاسیسات اتمی ایران در اختیار آمریکا قرار داده است

پیش از این «محمود علوی»، وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی، نیز گفته بود که یک عضو «اخراجی» نیروهای مسلح که در تدارک ترور محسن فخری‌زاده نقشی کلیدی ایفا کرده بود، پیش از اجرای عملیات از کشور «متواری» شده است.

این مقام یا مامور امنیتی که با انصاف نیوز گفت‌وگو کرده بود، همچنین گفته که هیچ فردی در ماجرای ترور محسن فخری‌زاده بازداشت نشده است و اگر ماجرای «مازیار ابراهیمی» افشا نشده بود، ممکن بود نهادهای امنیتی چند فرد بی‌گناه را به عنوان متهم ترور محسن فخری‌زاده معرفی کنند.

مازیار ابراهیمی که به همراه چند نفر دیگر به اتهام نقش داشتن در ترور دانشمندان اتمی ایران و انفجار منجر به مرگ «حسن تهرانی مقدم»، رییس سازمان جهاد خودکفایی سپاه، بازداشت و شکنجه شده بودند، پس از پخش اعترافات از زندان آزاد شدند.

چند سال بعد «محمود صادقی»، نماینده سابق مجلس پس از حضور وزیر اطلاعات در جلسه کمیسیون امنیت ملی، گفت که در سال ۱۳۹۱ وزارت اطلاعات ۵۳ نفر را بابت پرونده ترور دانشمندان هسته‌ای بازداشت کرده و پس از «احراز بی‌گناهی» آن‌ها، چهار میلیارد تومان بابت جبران خسارت به این افراد پرداخت شده است.

اتهام جاسوسی به رییس سابق سازمان انرژی اتمی

همچنین این مقام یا مامور امنیتی در مصاحبه با انصاف نیوز، «فریدون عباسی» را که پس از ترور ناکام، رییس سازمان انرژی اتمی در دولت «محمود احمدی‌نژاد» شد، به همکاری با اسراییل و آمریکا متهم کرده است.

او گفته است: «احمدی روشن در فاصله کمتر از ۱۰۰۰ متری از در وزارت اطلاعات ترور شد. یعنی چی؟ یعنی حریف می‌خواهد قدرت‌نمایی کند. این شیوه بمب‌ مگنتی (مغناطیسی) را برای ترور شهریاری و احمدی روشن استفاده کردند و جواب گرفتند. اما آقای عباسی می‌گوید پیاده شده، ماشین را دور زده، زنش را هم پیاده کرده و بعد بمب منفجر شده است. چهارتا دانه ترکش هم خوردند. این قصه را جلوی مرغ پخته بگذارید به خنده می‌افتد. ... کسی آمد بررسی کند که این بابا در ۴سال ریاستش در انرژی اتمی، خسارتی وارد کرده یا نه؟ ترور برای سفید کردنش بود که بشود رییس سازمان؟»

مجید شهریاری و فریدون عباسی ۸ آذر ۱۳۸۹ همزمان ترور شدند و شهریاری کشته شد؛ اما عباسی زنده ماند. عباسی گفته که به دلیل سوابق خود در سپاه پاسداران با موضوعات مربوط به ترور آشنایی داشته و در روز ترور نیز پس از آنکه دست موتورسوار عامل ترور به آینه خودرو خورده، او متوجه شده و سریع پیاده شده است.

فریدون عباسی از جمله شدیدترین منتقدان «حسن روحانی» و «علی‌اکبر صالحی» است. او نیز مانند فخری‌زاده از نیروهای سپاه پاسداران بوده و سپس از دست‌اندرکاران برنامه اتمی ایران شده است. هر چند ممکن است پیش از این نیز شایعه‌هایی در میان ماموران نهادهای امنیتی درباره عباسی وجود داشته باشد؛ اما این اولین بار است که او در یک رسانه و به صورت رسمی به احتمال ارتباط با اسراییل یا دیگر کشورهای خارجی متهم می‌شود.

دستور خامنه‌ای درباره فعالان محیط زیست

این مامور امنیتی همچنین گفته که با دستور رهبر جمهوری اسلامی، نظر وزارت اطلاعات در پرونده فعالان محیط زیست اعمال شده و به همین دلیل بود که «حکم محیط زیستی‌ها شکست.» این موضوع نیز برای نخستین بار بیان شده است. در پرونده فعالان محیط زیست اختلاف نظر شدید بین وزارت اطلاعات و سپاه پاسداران وجود داشت و وزارت اطلاعات اتهام جاسوسی این فعالان محیط زیست را رد می‌کرد.

فعالان محیط زیست بهمن ماه ۱۳۹۶ با اتهام جاسوسی از سوی اطلاعات سپاه دستگیر شدند. «غلامحسین محسنی اژه‌ای» که در آن زمان سخنگوی قوه قضاییه بود، اتهام این افراد را «ارائه اطلاعات طبقه‌بندی شده از مراکز حساس به سرویس‌های اطلاعاتی بیگانه» اعلام کرد.

مهر سال ۱۳۹۷ دادستان تهران عنوان اتهامی چهار نفر از این فعالان را از «جاسوسی» به «افساد فی‌الارض» تغییر داد که حکم اعدام را نیز می‌توانست به دنبال داشته باشد. یک سال بعد «محمدحسین آقاسی»،‌ وکیل دادگستری خبر داد که «اتهام افساد فی‌الارض» دیگر متوجه چهار فعال محیط‌ زیست بازداشت شده نیست.

تعقیب فرزندان هاشمی رفسنجانی

این مقام یا مامور امنیتی همچنین گفته که وزارت اطلاعات از حدود سال ۱۳۹۲ و با هدف قدرت‌نمایی به صورت علنی اعضای خانواده اکبر هاشمی رفسنجانی را تعقیب می‌کرده است. او گفته است: «مهدی با یک تویوتای سفید قدیمی متعلق به مجمع تشخیص مصلحت نظام تردد می‌کرد و بعضی اوقات روی صندلی عقب دراز می‌کشید که از دست بچه‌ها فرار کند. بالاخره به خاطر سوابق مهدی به خصوص در جریان ۸۸، حساسیت روی او خیلی بیشتر بود. محسن هم تحت نظر بود. یاسر هم همین‌طور

مهدی هاشمی از سال ۱۳۹۴ به زندان رفته و تعقیب او ممکن است مربوط به زمان‌هایی باشد که او در مرخصی از زندان بوده و یا در فاصله سال ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۴ که جلسات دادگاه او در حال برگزاری بوده است.

«فائزه هاشمی» نیز پیش از این، از تعقیب پسران هاشمی رفسنجانی سخن گفته و گفته بود یک بار به سمت ماموران رفته و به اعتراض گفته است: «اینجا هم زنانه و مردانه دارد؟ چرا من را تعقیب نمی‌کنید و فقط مردان خانواده را تعقیب می‌کنید؟»

این عضو سابق وزارت اطلاعات گفته که محسوس بودن کنترل تنها نوعی قدرت‌نمایی از سوی وزارت دوران «مصلحی» بوده است.

این مقام یا مامور وزارت اطلاعات گفته که پس از مصاحبه مصلحی و «ملعبه شدن دستگاه امنیتی کشور و به بازی گرفتن بچه‌های وزارت» آن‌قدر عصبی و ناراحت شده که تصمیم به صحبت گرفته است. درگیری بین ماموران نهادهای امنیتی در ایران حتی در زمانی که سازمان اطلاعات سپاه پاسداران به وجود نیامده بود، نیز وجود داشته است. در این میان حیدر مصلحی از جمله وزرای اطلاعات بوده که هیچ سابقه‌ای در موضوعات امنیتی نداشته است.

این مامور امنیتی نیز گفته که مصلحی «این کاره نبود» و بعد از وزارت اطلاعات نیز «بازی‌اش ندادند و شد مسئول حفظ و نشر آثار روحانیت در دفاع مقدس

سخنان مصلحی درباره نقش وی در رد صلاحیت هاشمی رفسنجانی که با هدف پیروزی در انتخابات میان دوره‌ای مجلس خبرگان رهبری بیان شده بود، باعث شده که موضوعات مربوط به وزارت او بار دیگر مطرح شود



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy