Thursday, Jul 22, 2021

صفحه نخست » نگرانی از عدم اثرگذاری «سینوفارم»! روحانی: به قول واکسیناسیون ۱۰ میلیون نفر عمل کردیم!

covid.jpg کیهان لندن - حسن روحانی رئیس‌ دولت تدبیروامید امروز پنجشنبه ۳۱ تیرماه مدعی واکسیناسیون ۱۰ میلیون نفر از گروه‌های پُرخطر شد و گفت که به قول خود عمل کردیم! همزمان اما رئیس‌ نظام پزشکی کشور می‌گوید در کل ایران فقط به ۴ میلیون نفر واکسن تزریق شده است.

در بیمارستان‌های کشور حتا در تهران به دلیل کمبود تجهیزات و تخت بستری، بیماران مبتلا به کرونا جان خود را از دست می‌دهند؛ شرایط کرونایی کشور را «اضطراری» اعلام می‌کنند ولی نه تنها خبری از تأمین تجهیزات پزشکی نیست، بلکه وعده سرعت بخشیدن به روند واکسیناسیون به «امردادماه» حواله داده شده است.

حسن روحانی رئیس‌ جمهوری اسلامی ولی در سخنرانی امروز خود، نه تنها به خاطر وضعیت اسفناک موجود پوزش نخواسته، بلکه گفته که در زمینه واکسیناسیون «به قول خود عمل کردیم»!

او مدعی شد که ۱۰ میلیون نفر از افراد بالای ۶۰ سال و بیماران حساس را جزو گروه‌های پُرخطر واکسینه کرده‌اند!

روحانی با وجود اینکه ایرج حریرچی معاون کل وزیر بهداشت رسما از شکست دوباره اجرای واکسیناسیون در ایران عذرخواهی کرده، می‌گوید: هر روز ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار نفر واکسن دریافت می‌کنند!

مطالب بیشتر در کیهان لندن

همزمان نیز محمدرضا ظفرقندی رئیس سازمان نظام پزشکی امروز درباره آمار واکسینه شدن مردم گفت که «فقط ۴ میلیون نفر از مردم ما تا الان واکسینه شدند و این اصلا برای ایجاد ایمنی در جامعه کافی نخواهد بود.»

آمار رسمی واکسیناسیون که یک روز متوقف شده بود، حاکیست در کل کشور تنها «۹ میلیون و ۶۷۴ هزار دوز» واکسن تزریق شده و از بین آنها حدود ۲ میلیون نفر هر دو دوز واکسن را دریافت کرده‌اند.

سعید نمکی و روحانی پیشتر ادعای کرده بودند که از ابتدای خرداد روزانه ۵۰۰هزار دوز واکسن در کشور تزریق می‌شود ولی آمار تزریق واکسن‌ به روزی ۱۰۰هزار دوز هم نرسیده است!

سازمان جمعیت «هلال احمر» امروز خبر از وارد شدن یک محموله یک میلیون و ۱۳۰ هزار دوزی از یک واکسن نامشخص (احتمالا چینی) به کشور وارد داده که کل موجودی واکسن‌های وارداتی را از ابتدا تا کنون به ۱۳ میلیون دوز می‌رساند.

در بلاتکلیفی حداقل ۱۲ میلیون نفر از گروه‌های پُرخطر بالای ۸۰ سال تا ۶۰ سال که باید تا پایان ماه جاری واکسینه می‌شدند، سعید نمکی در نامه‌ای دستور به آغاز واکسیناسیون ۴۸ سال به بالاهای برخی استان‌ها را داده است!

سازمان غذا و دارو مجوز اضطراری تزریق در ایران را به واکسن‌های خارجی «آسترزنکا» (تولیدی ایتالیا، روسیه، کره جنوبی، ژاپن)، واکسن «اسپوتنیک ۵»(روسیه)، «سینوفارم» (چین)و کووکسین (بهارات بیوتک هند) را داده است.

از واکسن‌های داخلی و مشترک ادعاشده از سوی حکومت، هم «کووایران-برکت» و «پاستوکووک» (مشترک با کوبا) مجوز دارند. از صدور مجوز پاستوکووک حدود ۲۰ روز می‌گذرد ولی حتا یک دوز از این واکسن وارد چرخه واکسیناسیون نشده و با توجه به شایعاتی مبنی بر عدم تمایل کوبا برای به اشتراک‌گذاری این واکسن، سرنوشت روشنی نیز ندارد.

در این بین، گزارش‌های متعددی از ابتلای تزریق‌کنندگان واکسن «سینوفارم» چین به ویروس کرونا منتشر شده و توسط برخی کارشناسان پزشکی نیز این امر تأیید شده است. این موضوع درحالیست که واکسیناسیون در ایران با «کووبرکت» و «سینوفارم» انجام می‌شود و ظاهرا ذخیره «آسترازنکا» و «اسپوتنیک۵» تمام شده است.

حسین کرمانپور مدیر روابط‌ عمومی سازمان نظام‌ پزشکی پیشتر گفته بود: «تعدادی از نیروهای درمان با وجود دریافت هر دو دوز واکسن، باز هم به کرونا مبتلا شده‌اند که این افراد معمولا واکسن سینوفارم تزریق کرده بودند. البته تعداد آنها قابل توجه نیست».

حالا کاربران در شبکه‌های اجتماعی این نگرانی را دارند که والدین‌شان که با سینوفارم واکسینه شدند، در خطر ابتلا و بیماری قرار دارند یا نه.

گزارش‌ها از وضعیت بیمارستان‌ها نشان می‌دهد، اورژانس‌های بزرگترین بیمارستان خاورمیانه یعنی بیمارستان «پهلوی» (خمینی کنونی) مملو از بیماران سرپایی است و کمبود کپسول اکسیژن و امکانات بیداد می‌کند و بسیاری از بیماران به دلیل نبود تخت‌ مراقبت‌های ویژه جان خود را از دست می‌دهند.

فرشاد علامه معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تهران به رسانه‌ها شرایط کرونایی کشور در پیک پنجم را «اضطراری» اعلام کرده و گفته که «باید درصدد گسترش کلینیک‌های تجویز سرپایی داروی رمدسیویر باشیم»!

ظفرقندی رئیس سازمان علوم پزشکی نیز «فضاهای بیمارستانی» به ویژه در سیستان‌ و بلوچستان را فاقد «آمادگی پذیرش این حجم بیمار» خوانده است.

«دستگاه اکسیژن، بیمارستان‌های صحرایی برای پذیرش بیماران» از تجهیزات ضروریست که به گفته‌ی رئیس سازمان علوم پزشکی باید به استان‌ها تزریق و تقویت شود.

آمار مرگ‌ و میر کرونا در ۲۴ ساعت گذشته همچنان بالای ۲۰۰ نفر بوده و در شبانه‌روز اخیر ۲۲۶ نفر در ایران بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست داده‌اند. وزارت بهداشت اعلام کرده که در ظرف همین مدت، ۲۰ هزار و ۳۱۳ بیمار جدید را شناسایی کرده که ۲ هزار و ۲۸۷ نفر از آنها بستری شدند.

مجموع بیماران کرونا در ایران ۹ به سه میلیون و ۶۲۳ هزار و ۸۴۰ نفر رسیده است.

روحانی در رابطه با کنترل کرونا در اوج جولان ویروس کرونا در موج پنجم با نوع «دلتا» نیز دوباره مدعی شده است: «کرونا را توانستیم تا حدی مهار کنیم»! وی توضیح نمی‌دهد که این چه نوع مهار کردن است که ایران جزو کشورهای معدودیست که به موج پنجم رسیده و مقامات مسئول هشدار داده‌اند که باید آماده موج ششم بود!

ولی روحانی در ادامه سخنان بی‌پایه‌ی خود اضافه کرده است: «در زمینه تحریم هم توانستیم همه کارهای لازم را برای رفع آن انجام دهیم و با قاطعیت می‌گویم دولت در هر دو زمینه به مسئولیت خود عمل کرده است!»



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy