دویچه وله - رسانهها از شیوع قارچ سیاه در تهران خبر میدهند. نام این بیماری در ماههای اخیر در پیوند با کووید-۱۹ مطرح شد. گفته میشود داروی این بیماری که ابتلا به آن میتواند باعث مرگ و نابینایی شود، در ایران نایاب شده است.
قارچ سیاه یا "موکورمایکوزیس" یک بیماری مسری نیست. اما میتواند باعث ابتلای کسانی گردد که سیستم ایمنیشان تضعیف شده است.
شیوع سویه دلتای ویروس کرونا در ایران هر روز بر شمار قربانیان مبتلا به بیماری کووید-۱۹ میافزاید. خبرگزاریهای رسمی جمهوری اسلامی ایران اعلام کردهاند که تنها در ۲۴ ساعت گذشته ۷۰۹ نفر دیگر در ایران در پی ابتلا به این بیماری جان خود را از دست دادهاند.
شمار قربانیان کرونا در ایران بنا بر آمار رسمی به بیش از ۱۰۳ هزار نفر رسیده است. افزون بر آن تا کنون حدود چهار میلیون و ۷۱۶ هزار نفر از مردم ایران مبتلا به ویروس کرونا شدهاند.
تضعیف سیستم ایمنی بیماران کرونایی راه را برای سایر بیماریهای عفونی و از آن جمله قارچ سیاه هموار میسازد. حتی احتمال اینکه بیماران کرونایی بستری شده در بیمارستانها به قارچ سیاه مبتلا شوند، از سوی مسئولان بهداشت ایران منتفی اعلام نشده است.
محمد مهدی گویا، رئيس مرکز مدیریت بیماریهای وزارت بهداشت گفته است: «قارچ سیاه در افراد مبتلا به کرونا که در بیمارستان به مدت طولانی بستری میشوند نیز دیده شده و این عفونت از طریق بینی، دهان و چشم وارد بدن شده و خوردن غذای آلوده نیز در بروز قارچ سیاه نقش دارد.»
👈مطالب بیشتر در سایت دویچه وله
صالح محبی، پزشک متخصص گوش و حلق و بینی خطر مرگ به علت ابتلا به قارچ سیاه را نیز جدی میداند. این موضوع از سوی محمدرضا صالحی، متخصص بیماریهای عفونی نیز تایید شده است.
صالحی درباره عفونت به قارچ سیاه گفته است: «مرکز کنترل و پیشگیری بیماریهای عفونی آمریکا، نرخ مرگ و میر ابتلا به این عفونت را ۵۴ درصد اعلام کرده که رقمی هشدار دهنده است.»
افزون بر آن، به علت تورم حدقه چشم، احتمال نابینایی بیماران مبتلا به قارچ سیاه نیز بسیار زیاد ارزیابی میشود.
مسئولان جمهوری اسلامی ایران اعلام کردهاند که داروی این بیماری "آمفوتیریسین بی" است. همزمان گزارشها حاکی از نایابشدن این داروست.