ایران وایر - «یاسمن نجمالدین»، نوازنده ساز «قانون» از سانسور تصویر و نوازندگی خود در برنامه اینترنتی «شبآهنگی» خبر داد.
این زن جوان نوازنده در ویدیویی در صفحه اینستاگرام خود گفت: «در تیزر اولیه برنامه، تصاویر من بودند اما ۲۰ دقیقه مانده به پخش برنامه، ناگهان تیزر توسط پلتفرم حذف شد. بعد از انتشار برنامه هم هرچهقدر ویدیو را جوریدم، دیدم که نیستم و اجرای من را به کلی حذف کردهاند. امیدوارم تمام مشکلاتمان با حذف من از این برنامه حل شده باشد! دوست دارم این قطعه را خیلی زود به صورت مستقل پخش کنم.»
برنامه شبآهنگی، تاکشویی اینترنتی است که هر هفته قسمت جدیدی از آن توسط پلتفرم «فیلمنت» و با اجرای «حامد آهنگی» منتشر میشود و در آن یک گروه موسیقی نیز به اجرا میپردازند. یاسمن نجمالدین در قسمت جدید این برنامه، به عنوان نوازنده میهمان به تکنوازی ساز قانون پرداخت. اما سانسورهای همیشگی در رسانههای حکومتی ایران که زنان نوازنده را نشان نمیدهند، باعث شد تا این اجرا نیز سانسور شود.
👈مطالب بیشتر در سایت ایران وایر
پس از این اتفاق، سرپرست گروه موسیقی برنامه شبآهنگی هم امروز ۱۱ شهریور ۱۴۰۰ از سمت خود استعفا داد. «سینا ذکایی» با انتشار مطلبی در صفحه اینستاگرام خود نوشت: «به احترام بانوان هنرمند سرزمینم استعفای خود را از حضور در فصل بعدی برنامه شبآهنگی اعلام میکنم. من و ارکسترم با افتخار در کنار شما هستیم و جایی که شما نباشید، با افتخار ما نیز نیستیم. برای تهیهکنندگان برنامه شبآهنگی بسیار متاسفم.»او کمی بعد متن استعفای خود را از صفحه شخصیاش در اینستاگرام حذف کرد.
«سازمان تنظیمات مقررات رسانههای صوت و تصویر فراگیر» (ساترا) که یکی از نهادهای زیرمجموعه سازمان حکومتی صداوسیمای ایران به شمار میرود، طی یک سال گذشته توانسته است با قانون جدید نمایندگان مجلس شورای اسلامی و همچنین ابلاغیه رییس قوه قضاییه، چتر مدیریت خود را بر تولیدات ویدیویی در فضای مجازی گسترش دهد و همان مدل سانسورهای اعمال شده بر تولیدات تلویزیون ایران را بر روی سریالها و برنامههای اینترنتی نیز اجرا کند.
این اقدام باعث شد علاوه بر بسیاری از کارگردانان و بازیگران ایرانی، شش انجمن صنفی سینمایی در کشور دو ماه قبل با انتشار بیانیهای مشترک، به اعمال ممیزیهایی که «سلیقهای»، «بیمنطق» و «بیحد و مرز» از سوی صداوسیمای جمهوری اسلامی در شبکه نمایش خانگی میدانند، اعتراض کنند.
در این بیانیه، با اشاره به شیوع ویروس کرونا و تعطیلی سالنهای سینما، تئاتر و موسیقی، تنها راه ارتباط جامعه سینمایی با مردم، از طریق فضای مجازی عنوان شد، در حالی که ساترا در پی محدود کردن آن است: «ظاهرا این تنها مفر و مجال فعالیت هم بر گروهی که به بیماری مزمن تنگنظری و ممیزیهای سلیقهای مبتلا هستند و عمدتا در سازمان صداوسیما به فعالیت خود ادامه داده و میدهند، خوش نیامده است و در پی آن هستند تا با تفکرات و سلایق فرسوده و مدیریتهای شکست خورده خود، خانواده سینمای ایران را که اکنون نیز در لبه پرتگاهی نگران کننده ایستاده است، به سوی سقوطی مهلک برانند.»