Wednesday, Sep 8, 2021

صفحه نخست » واکنش‌های بین‌المللی به ترکیب و چینش دولت طالبان

maas.jpg دویچه وله - اعلام اسامی وزیران دولت ملا حسن آخوند از سوی گروه طالبان واکنش‌های مختلفی را در سطح جهان به همراه داشته است. ترکیب هیأت وزیران با وعده‌هایی که طالبان پیش از آن درباره فراگیر بودن این دولت اعلام کرده بودند، مغایرت دارد.

احمد مسعود، رهبر جبهه مقاومت ملی افغانستان دولت اعلام شده طالبان را غیرقانونی و نامشروع خوانده است. احمد مسعود ترکیب این دولت را "نماد بارز دشمنی" این گروه با مردم افغانستان دانسته و از شهروندان افغانستان درخواست کرده «برای رهایی از اشغال طالبان و سایر هم‌پیمانان تروریست آن‌ها به مقاومت و ایستادگی ادامه دهند.»

رهبر جبهه مقاومت ملی افغانستان از همه نهادهای بین‌المللی، از سازمان ملل تا اتحادیه اروپا و دیگر سازمان‌های منطقه درخواست کرده است از همکاری سیاسی و دیپلماتیک با طالبان خودداری ورزند.

احمد مسعود تنها راه ایجاد ثبات و صلح در افغانستان را ایجاد یک حکومت مردم‌سالار، مشروع و قانونی دانسته که متکی به رای مردم و برخاسته از یک انتخابات سراسری مورد تایید جامعه جهانی باشد.

جمهوری اسلامی و حکومت طالبان

سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران اولویت این کشور را برقراری "ثبات و آرامش" در افغانستان اعلام کرده است.

او نیز گفته است که برای بررسی اوضاع افغانستان به‌زودی ایران میزبان وزیران امور خارجه شش کشور همسایه خود خواهد بود.

👈 مطالب بیشتر در سایت دویچه وله

باید یادآور شد که در ارتباط با تحولات سیاسی افغانستان، روز چهارشنبه هشتم سپتامبر (۱۷ شهریور) نشستی مجازی به میزبانی پاکستان برگزار شده است.

حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در همراهی با وزیران کشورهای چین، پاکستان، ترکمنستان، تاجیکستان و ازبکستان در این نشست مجازی شرکت کرده است.

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در عین حال تاکید کرده است که "استفاده از ابزار نظامی و دخالت خارجی" در افغانستان همان "اشتباهی" است که بارها در تاریخ معاصر این کشور تکرار شده است.

واکنش کشورهای اروپایی

هایکو ماس، وزیر امور خارجه آلمان نسبت به چینش و ترکیب دولت طالبان ابراز نگرانی کرده است. خبرگزاری رویترز روز چهارشنبه هشتم سپتامبر با انتشار گزارشی از برلین به مواضع دولت آلمان در قبال دولت آتی طالبان پرداخته است.

هایکو ماس گفته است که دولتی که طالبان به رهبری ملا حسن آخوند معرفی کرده منحصر به رهبران این گروه نظامی است.

خبرگزاری رویترز به نقل از هایکو ماس گفته است که انتظار قدرت‌های جهان از طالبان این است که دولتی فراگیر و متشکل از همه اقلیت‌ها و اقوام ساکن آن کشور تشکیل داده و از نقض حقوق بشر اجتناب ورزند.

هایکو ماس در عین حال تاکید کرد که چینش دولتی که طالبان روز گذشته معرفی کرده، جایی برای خوش‌بینی باقی نمی‌گذارد.

وزیر امور خارجه آلمان این سخنان را پیش از دیدار خود با آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا در یک کنفرانس مطبوعاتی بیان کرده است. قرار است این دو سیاستمدار در پایگاه هوایی آمریکا در رامشتاین، واقع در آلمان دیدار و گفت‌وگو کنند.

هایکو ماس همچنین گفته است که آلمان تماس خود را با طالبان حفظ خواهد کرد. گفته می‌شود که این تماس‌ها ناظر بر هدف ممکن ساختن خروج شمار بیشتری از شهروندان افغانستان از خاک آن کشور است.

وزیر امور خارجه آلمان در حال حاضر از وجود سه بحران در افغانستان سخن گفته است: بحران کمبود مواد خوراکی در اثر خشکسالی و همچنین بحران اقتصادی و بحران سیاسی ناشی از ناکارآمدی دولت طالبان در اداره امور و مدیریت آن کشور.

لوئیجی دی مایو، وزیر امور خارجه ایتالیا، نیز به افرادی در چینش دولت طالبان اشاره کرده که در فهرست گروهای تروریستی قرار داشته و تحت تعقیب پلیس فدرال آمریکا هستند.

وزیر امور خارجه ایتالیا گفته است که ترکیب اعلام شده دولت آینده افغانستان بدترین نشانه برای جامعه جهانی است.

اتحادیه اروپا تا کنون سه نشست در ارتباط با تحولات اخیر افغانستان برگزار کرده است. وزیران کشور، دفاع و امور خارجه کشورهای عضو این اتحادیه هفته گذشته در نشست‌های جداگانه‌ای به چالش‌های امنیتی برخاسته از قدرت‌گیری طالبان در افغانستان پرداخته‌اند.

گرچه وزیران امور خارجه این کشورها مذاکره و تماس با مقامات دولت طالبان را رد نمی‌کنند، اما الزام حفظ این تماس‌ها را دلیلی برای به رسمیت شناختن دولت طالبان نمی‌دانند.

آمریکا، روسیه و چین

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده آمریکا از نگرانی این کشور نسبت به ترکیب دولت طالبان سخن گفته است. وزیر امور خارجه آمریکا در عین حال تاکید کرده که شماری از کسانی که در ترکیب این دولت قرار دارند، افرادی هستند که در جنگ بیست ساله علیه ائتلاف نظامی تحت رهبری آمریکا فعالیت داشته و از سوی این کشور تحریم شده‌اند.

بلینکن همچنین به نبود حتی یک وزیر زن در کابینه طالبان انتقاد کرده و گفته است که آمریکا با دقت اقدامات دولت طالبان را رصد خواهد کرد.

بلینکن از سوی دیگر از طالبان درخواست کرده است که مانع از تبدیل شدن خاک افغانستان به محلی برای تجدید سازماندهی و فعالیت اسلام‌گرایان افراطی و گروه‌های تروریستی گردد.

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه نیز پیش از اعلام تشکیل دولت طالبان، خواستار ایجاد یک دولت فراگیر شده بود.

دمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین روز چهارشنبه اعلام کرده است که این کشور تا کنون با مقامات جدید طالبان مذاکره‌ای نداشته است.

پسکوف تاکید کرده که تماس‌ها از طریق سفارت روسیه در کابل صورت می‌گیرند و ناظر بر تامین امنیت دیپلمات‌های آن کشور هستند.

خبرگزاری فرانسه نیز با انتشار گزارشی از پکن به مواضع دولت چین در قبال تشکیل دولت جدید افغانستان اشاره کرده است.

چین تشکیل این دولت را پایان "سه هفته هرج‌ومرج" در افغانستان اعلام کرده و از آن استقبال کرده است. دولت چین از طالبان درخواست کرده است که برای استقرار مجدد نظم و آرامش در این کشور اقدام کند.

این خبرگزاری در ادامه گزارش خود نوشته است که طالبان به چین به عنوان کشوری می‌نگرد که می‌تواند در شمار متحدان کلیدی دولت خود قرار گیرد. از سوی دیگر، طالبان به حمایت و پشتیبانی مالی چین امید بسته است.

کشورهای ترکیه، ژاپن و کره جنوبی نیز گفته‌اند که اقدامات طالبان را پس از تشکیل دولت جدید با دقت زیر نظر خواهند داشت. در این بین، ترکیه از آمادگی خود برای همکاری با طالبان سخن گفته و حتی در جریان بازگشایی فرودگاه کابل با طالبان همکاری خود را آغاز کرده است.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: info@gooya.com تبلیغات: advertisement@gooya.com Cookie Policy