Wednesday, Sep 8, 2021

صفحه نخست » مدیرعامل اسبق پرسپولیس بر اثر کرونا درگذشت

pers_090921.jpgپیام یونسی‌پور - ایران وایر

«عباس انصاری‌فرد» مدیرعامل پیشین باشگاه پرسپولیس، امروز (چهارشنبه) بر اثر ابتلا به کرونا درگذشت.عباس انصاری‌فرد طی سه دوره و در مجموع قریب به پنج سال، مدیریت باشگاه پرسپولیس را در دهه‌های ۶۰، ۷۰ و ۸۰ خورشیدی برعهده داشت. او یکی از شاخص‌ترین چهره‌های نزدیک و مورد اعتماد جمهوری اسلامی در مدیریت فوتبال ایران بود.

«عباس وکیل»، نخستین مدیرعامل پرسپولیس پس از انقلاب بود. به عبارتی آقای وکیل، مدیرعامل حکومت در باشگاهی بود که پیش از به قدرت رسیدن جمهوری اسلامی، بخشی از اموال شخصی مرحوم «علی عبده» به حساب می‌آمد.

علی عبده سال ۱۳۴۲ سنگ بنای باشگاه پرسپولیس را گذاشت و پس از روی کار آمدن جمهوری اسلامی به جای نظام پهلوی، در جریان مصادره اموال و دارایی‌ها، تمامی اموال او، از جمله باشگاه پرسپولیس مصادره شد.

«ابوالقاسم وکیل» برادر بزرگتر عباس وکیل ، سال‌های دهه ۵۰ خورشیدی به واسطه آن‌چه «مبارزات علیه رژیم پهلوی» دانسته، در زندان بود. «محمدحسین» دیگر برادرش به محض حضور آیت‌الله «خمینی» در جماران، از محافظان نزدیک او شد.

👈مطالب بیشتر در سایت ایران وایر

اولین سمتی که عباس وکیل به واسطه برادران گرفت، مدیریت رفاه و ‏تفریحات سالم بنیاد مستضعفان بود. کمتر از دو ماه بعد، به مدیرعاملی باشگاه پرسپولیس رسید. تیمی که مانند استقلال، روزهایش را در سکوت و میان منازعات داخلی و جنگ با عراق، زیر سایه می‌گذراند.

عباس وکیل، با وجود بیرون آمدن از خانواده‌ای که نزدیک به جمهوری اسلامی بود، برای نظام تاریخ مصرف داشت.

شهریور سال ۱۳۹۰، «خبرآنلاین» در گزارشی، «عباس وکیل» را به عنوان نخستین مدیری در تاریخ فوتبال ایران معرفی کرد که «علی پروین» را از پرسپولیس کنار گذاشته بود؛ اتفاقی که در آن زمان، از سوی یک مدیر، غیرممکن به نظر می‌رسید.

عباس وکیل گفته است همان تصمیم باعث شکل گرفتن فضایی امنیتی و حس بدبینی در آخرین سال‌های مدیریت وکیل در باشگاه پرسپولیس شده بود.

سال ۱۳۶۵ بنیاد مستضعفان نیمی از مالکیت باشگاه پرسپولیس را به سازمان تربیت بدنی واگذار کرد. به این ترتیب سازمان وقت تربیت بدنی هم‌زمان مالک دو باشگاه اول فوتبال ایران شد. اما یک اتفاق باعث شد هم پرسپولیس و هم استقلال به صورت کامل زیر نظر سازمان وقت تربیت بدنی قرار بگیرند.

روز ۲۷بهمن۱۳۶۸ و پس از آن‌که هواداران باشگاه استقلال در خیابان‌های اطراف ورزشگاه شیرودی شعار «مرگ بر جمهوری اسلامی» سر دادند، زندگی و حیات هر دو باشگاه تحت تاثیر تدابیر مدیران امنیتی قرار گرفت.

چهار ماه پس از آن اتفاق، «عباس انصاری‌فرد» به مدیرعاملی باشگاه پرسپولیس رسید و جای عباس وکیل را گرفت.

زندگی باشگاه پرسپولیس از این پس وارد فاز تازه‌‌ای شد. تا پیش از آن، تمام قدرت عباس انصاری‌فرد در باشگاه پرسپولیس در تحمیل کردن برادر بی‌کیفیتش به ترکیب اصلی پرسپولیس خلاصه می‌شد. «محمدحسن انصاری‌فرد» هرگز در قواره‌‌ یک بازیکن ثابت برای پرسپولیس نبود، اما با فشار و قدرت برادرش به یکی از بازیکنان اصلی این تیم تبدیل شد؛ هم بازیکن بود و هم مخبر.

نمونه‌ای از مخبر بودن او را می‌توان در روایت عباس وکیل درباره مسابقه فینال باشگاه‌های آسیا میان پرسپولیس و «محمدان» بنگلادش دید. عباس وکیل ادعا می‌کرد، محمدحسن انصاری‌فرد به او در مورد «توطئه برخی بازیکنان» برای شکست خوردن در فینال آسیا خبر داده بود. چند روز بعد همان «راز مگوی» را به نقل از عباس وکیل برای بازیکنان تیم تعریف می‌کند.

عباس انصاری‌فرد، برادر بزرگتر محمدحسن و جانشین عباس وکیل، از بنیاد مستضعفان می‌آمد، اما حکم خود را به صورت مستقیم از سازمان تربیت بدنی و دولت «علی‌اکبر هاشمی رفسنجانی» گرفت.

اما عباس انصاری‌فرد چگونه مورد اعتماد سازمان تربیت بدنی برای در دست گرفتن باشگاه پرسپولیس قرار گرفت؟ او پیش از آن‌که به اتاق مدیریت باشگاه پرسپولیس برسد، به مدت دو سال به عنوان مامور، از بنیاد مستضعفان به حراست سازمان تربیت بدنی منتقل شده بود؛ حراستی که وظیفه داشت در دهه ۶۰ خورشیدی، از آستین یا شلوار کوتاه ورزشکاران هم انتقاد کند.

یکی از شاهکارهای مدیریتی عباس انصاری‌فرد، به ثبت یک سند در سال ۱۳۷۰ برمی‌گردد. او یک سال پس از آغاز مدیریت خود در پرسپولیس، همراه با فردی به نام «حسین منتظر موعود» موسسه‌ای ورزشی با کارکردهای یک باشگاه فوتبال را به نام «پرسپولیس» در سازمان ثبت اسناد کشور به ثبت می‌رساند.

او در حالی چنین باشگاهی را به ثبت رساند که برخی هواداران و بازیکنان وقت این تیم در تلاش بودند نامی را که جمهوری اسلامی برای پرسپولیس انتخاب کرده بود، به صورت قانونی به نام گذشته آن تغییر دهند.

پس از انقلاب، باشگاه پرسپولیس به «پیروزی» و باشگاه تاج به «استقلال» تغییر نام داده شد. اما هواداران پرسپولیس، تمایلی به استفاده از نام جدید نداشتند.

ثبت شدن نام باشگاه پرسپولیس از سوی عباس انصاری‌فرد و حسین منتظر موعود، روند «بازگشت قانونی» نام پیروزی به پرسپولیس را خودبه‌خود حدود دو دهه به تاخیر انداخت.

عباس انصاری‌فرد تا پایان دولت علی‌اکبر هاشمی رفسنجانی مدیرعامل باشگاه پرسپولیس بود. سپس سال ۱۳۸۰ و در نخستین دولت «محمد خاتمی» سال‌های ۱۳۸۰ تا ۱۳۸۱ بار دیگر به مدیرعاملی این باشگاه رسید.

عباس انصاری‌فرد طی سال‌های ۱۳۸۷ تا ۱۳۸۸ یکی از مدیران عاملی بود که در دستگاه دولت «محمود احمدی‌نژاد» به مدیرعاملی باشگاه پرسپولیس رسید.

دوران پایانی مدیرعاملی عباس انصاری‌فرد در پرسپولیس با انتقاداتی از جمله مشکلات جدی اقتصادی، از دست دادن ستاره‌های تیم و درگیری با برخی از مربیان باشگاه همراه شد. او پرسپولیسی را که فصل قبل به قهرمانی لیگ برتر رسیده بود، در رده پنجم جدول تحویل داد.

مهم‌ترین دستاورد او برای پرسپولیس، معرفی برادرش محمدحسن از باشگاه «تکاور» به این تیم بود. محمدحسن انصاری‌فرد به عنوان بازیکن، کمک مربی و دو دوره در نقش مدیرعامل در پرسپولیس حضور داشت. از محمدحسن انصاری‌فرد، ناپدید شدن ۳۳ میلیارد از حساب این باشگاه در سال ۱۳۹۸ و فاکتور خرید تلفن همراه، کت و شلوار و لباس زیر از حساب باشگاه به جا مانده است.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy