Saturday, Sep 18, 2021

صفحه نخست » کدهای علی خامنه‌ای برای تعلیق ورزش ایران

sports_091821.jpgاز نابودی اسراییل تا حجاب اجباری

پیام یونسی‌پور - ایران وایر

آیت‌الله «علی خامنه‌ای»، رهبر جمهوری اسلامی، امروز در دیدار با مدال‌آوران ایرانی المپیک و پارالمپیک توکیو، بار دیگر منویات و نگاه شخصی خود بر ورزش را دیکته کرد. او از مدیران و مسئولان ورزش کشور خواسته است «در ماجرای» مبارزه با ورزشکاران اسراییلی «منفعل نباشند» و حجاب ورزشکاران زن ایرانی را الگوی موفقی برای زنان ورزشکار در سایر نقاط جهان دانست.

رهبر جمهوری اسلامی همچنین مدعی شده است که «دستگاه‌های زیادی برای افسردگی جوان ایرانی برنامه‌ریزی می‌کنند.» جملات امروز (شنبه ۲۷شهریور۱۴۰۰) علی خامنه‌ای، در تناسب با سخنرانی‌های پیشین او برای ورزشکاران، تندتر به نظر می‌رسد.

خبرگزاری «تسنیم» وابسته به سپاه پاسداران، چکیده صحبت‌های علی خامنه‌ای را از این بخش سخنرانی امروز او انتخاب کرده است: «رژیم سفّاک، نسل‌کُش و نامشروع صهیونیستی تلاش دارد با حضور در میدان‌های بین‌المللی ورزشی برای خود کسب مشروعیت کند؛ اما مسئولان محترم ورزشی و ورزشکاران نباید در این حوزه، به هیچ وجه منفعل شوند.»

ادبیات رهبر جمهوری اسلامی به مرور زمان درباره رویارویی با ورزشکاران اسراییلی تندتر شده است. آیت‌الله خامنه‌ای سال ۱۳۶۲ در گفت‌وگویی تلویزیونی، در مقام رییس‌جمهور وقت، به بازی تاریخی تیم‌های ملی فوتبال ایران مقابل اسراییل در زمان پهلوی اشاره کرده بود. ایران و اسراییل روز ۲۹اردیبهشت۱۳۴۷ در ورزشگاه «امجديه» (شیرودی کنونی) مقابل هم قرار گرفتند. علی خامنه‌ای در آن مصاحبه گفته بود: «آن روزها طلبه جوانى بودم كه به تهران آمدم. جو عمومى در تهران عليه تيم اسراييل بود و بعد از مسابقه، همه مردم شادی خود را از اين پيروزى نشان مى‌دادند. در تاكسى هم راننده مى‌گفت ديديد چه‌طور به آن‌ها گل زديم كه اين‌ها نارضايتى ملت از همكارى شاه با اسراييل را نشان مى‌داد.»

👈مطالب بیشتر در سایت ایران وایر

مهرماه سال ۱۳۹۷ علی خامنه‌ای در دیدار با «علی‌رضا کریمی» کشتی‌گیری که برای مواجه نشدن با حریف اسراییلی خود مجبور شده بود به رقیبی دیگر ببازد، گفته بود: «جمهوری اسلامی از ابتدای انقلاب، رژیم صهیونیستی و رژیم نژادپرست آفریقای جنوبی را به رسمیت نشناخت، البته رژیم آپارتاید آفریقای جنوبی سقوط کرد و رژیم غاصب، کذّاب و نژادپرست صهیونیستی نیز ساقط خواهد شد.»

نتیجه تن ندادن به مبارزه ورزشکاران ایرانی و اسراییلی، تهدید جدی کمیته بین‌المللی المپیک به تعلیق ورزش ایران، اولتیماتوم نهایی به فدراسیون کشتی و تعلیق قطعی فدراسیون جودو از هرگونه فعالیت را در پی داشت.

دی‌ماه سال ۱۳۹۸ پس از آن‌که کمیته بین‌المللی المپیک به صورت رسمی ایران را تهدید به تعلیق از هرگونه فعالیت ورزشی زیر نظر فدراسیون‌های بین‌المللی کرد، پایگاه خبری «اینساید دِ گیمز» مدعی شد دو مقام عالی‌رتبه ورزش ایران، ضمانت داده‌اند دیگر مانع مبارزه ورزشکاران ایرانی و اسراییلی نشوند.

«توماس باخ»، رییس کمیته بین‌المللی المپیک نیز با تایید این خبر گفته بود: «ایران متعهد شد که هرگونه نقض منشور المپیک را متوقف کند.»

طبق منشور کمیته بین‌المللی المپیک، دخالت سیاست در امور اجرایی ورزش و فدراسیون‌ها به شدت ممنوع است و عواقبی مانند محرومیت و تعلیق را برای ورزش کشورها در پی خواهد داشت.

حالا علی خامنه‌ای به عنوان شخص اول مملکت و مردی که دایره تصمیم‌گیری‌های او از «فن‌آوری هسته‌‌ای» تا «گسترش موشک‌های بالستیک» یا از «ممنوعیت واردات واکسن‌ کرونا» تا «تشخیص صلاحیت نمایندگان» گسترش یافته، بار دیگر در مورد آن‌چه کمترین تخصص یا آگاهی نسبت به آن ندارد، حکم قطعی صادر می‌کند.

او دایره خواسته‌های خود را برای ممنوعیت مبارزه با ورزشکاران اسراییلی فراتر برده و حتی به وزارت ورزش و جوانان دستور داده است پیگیر «محرومیت ورزشکار الجزایری» که به دلیل مبارزه نکردن با حریف اسراییلی‌اش محکوم شد نیز باشد. وزارت ورزش و جوانان طی سال‌های اخیر، از تامین مایحتاج ورزشکاران المپیکی ایران ناتوان مانده بود.

علی خامنه‌ای برخی از مدال‌آوران در رقابت‌های المپیک را هم با ادبیات منحصر به خود، متقلب معرفی کرد: «علاوه بر ناداوری‌ها، رشوه و زدوبندهای سیاسی و استفاده از مواد نیروزا، کسب مدال به‌واسطه وطن‌فروشی و خودفروشی نیز از نمونه‌های قهرمانیِ ناسالم است.»

در رقابت‌های المپیک ۲۰۲۰ توکیو، ایالات متحده آمریکا با مجموع ۱۱۳ مدال در رده نخست ایستاد. اما چین و کمیته المپیک روسیه مجموعا با ۱۵۸ مدال در رده‌های دوم و پنجم این جدول قرار گرفتند. همچنین در رقابت‌های پارالمپیک ۲۰۲۰ توکیو نیز کشور چین با مجموع ۲۰۷ مدال اول شد و کمیته پارالمپیک روسیه با مجموع ۱۱۸ مدال در رده چهارم قرار گرفت.

دلیل این‌‌که کاروان‌های روسیه با نام‌های «کمیته المپیک» و «کمیته پارالمپیک» روسیه در این مسابقات شرکت کرده بودند، اثبات دوپینگ گسترده و سیستماتیک ورزشکاران این کشور در سال‌های اخیر و زیر نظر دولت این کشور بود.

آیت‌الله علی خامنه‌ای در بخشی دیگر، زنان محجبه ایرانی در رقابت‌های بین‌المللی ورزشی را الگوی زنان سایر کشورها معرفی کرد: «حجاب ورزشکاران زن ایرانی، راه را برای ورزشکاران زن کشورهای اسلامی نیز هموار کرده است؛ به‌گونه‌ای که اکنون بانوان ورزشکار بیش از ۱۰ کشور اسلامی، با رعایت حجاب در میادین ورزشی حاضر می‌شوند.»

ورزشکاران زن سایر کشورهای اسلامی، دچار آن‌چه در ایران «حجاب اجباری» معرفی می‌شود، نیستند.

«کیمیا علیزاده» شاید سرشناس‌ترین ورزشکار زن ایرانی باشد که به دلیل حجاب اجباری و آن‌چه «سوءاستفاده حاکمیت از زنان ورزشکار» می‌خواند، از ایران مهاجرت کرد، اما سیاهه ورزشکاران زن ایرانی که طی پنج سال گذشته از کشور رفته‌اند، به بیش از انگشتان دو دست می‌رسد.

«میترا حجازی‌پور»، استاد بزرگ شطرنج زن ایران پس از مهاجرت، زندگی خود در ایران را تحت «سلطه حجاب اجباری» دانست. چنین روایاتی را از زبان یا قلم «غزل حکیمی‌فرد»، «شهره بیات»، «شیوا امینی»، «درسا درخشانی» و بسیاری از زنان دیگر شنیده و خوانده‌ایم.

آیت‌الله خامنه‌ای یا به عنوان اول شخص سیاسی ایران نمی‌داند یا نمی‌خواهد که بداند ورزشکاران زن ایرانی، در تمام سال‌های اخیر به دلیل محدودیت‌های فدراسیون‌های جهانی برای نوع پوشش، از حضور در رقابت‌های بین‌المللی محروم بودند. حذف شدن تیم‌های بسکتبال یا فوتبال ایران در رقابت‌های آسیایی، باعث تلاش دختران ایران برای راضی کردن فدراسیون‌های جهانی در راستای قبول نوع پوشش جدید آن‌ها شد. پس از آن‌، «برخی دختران مسلمان» برخی از کشورها، از البسه تایید شده این فدراسیون‌ها استفاده کردند. آن‌ها پیش از این مانند دختران ورزشکار ایرانی، از حضور در رقابت‌های بین‌المللی محروم نبودند.

برداشت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی از حضور ورزشکاران المپیکی و پارالمپیکی در رقابت‌های بین‌المللی در این سطور خلاصه می‌شود: «نام‌گذاری کاروان ورزشی به نام شهیدان به‌ویژه شهید سلیمانی، اهدای مدال از طرف چند قهرمان به شهیدان خاص، استفاده از چفیه به‌عنوان نماد ایثار و مقاومت و سجده بر آن، رعایت حجاب و پوشش به‌خصوص استفاده از چادر در پرچمداری کاروان، ابراز عشق و محبت به پرچم ایران، صحنه‌های نماز خواندن، در آغوش گرفتن حریف مغلوب و صحنه احترام تیم والیبال پارالمپیک به مادر شهید بابایی، جلوه‌هایی از ارزش‌های اسلامی و معرّف هویت ملت ایران هستند.»

می‌توان اشاره او را به «جواد فروغی»، تیرانداز پاسدار کاروان المپیک ایران دید. کسی که در سوریه حضور مستشاری داشته و پیش از حضور در رقابت‌های المپیک گفته بود که عضو سپاه پاسداران و سپاه قدس است.

تصاویری از جواد فروغی در رقابت‌های المپیک توکیو در حال بوسه زدن و سجده بر چفیه، اهدا کردن مدال خود به شخص علی‌ خامنه‌ای و نماز خواندن در سالن مسابقات منتشر شده بود.

صحبت‌های امروز آیت‌الله علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی، می‌‌تواند نمونه و مدرکی مستند از دخالت سیاست در امور جاری ورزش ایران قلمداد شود.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy