دنیای اقتصاد: در دومین روز هفته، معاملهگران ارزی در برابر نزول بیشتر دلار مقاومت کردند. روز یکشنبه خبری از فروشندگان سنگین در بازار نبود و تمایل به خرید افزایش یافته بود. برخی فعالان نیز عنوان میکردند که تقاضای حوالهای برای درهم زیاد شده بود. قیمت درهم در روز یکشنبه به نزدیکی محدوده ۷ هزار و ۶۰۰ تومان رسید. با رشد درهم، قیمت فروش دلار در بازار داخلی نیز تا ۲۷ هزار و ۶۵۰ تومان بالا رفت. این قیمت ۱۲۰ تومان بالاتر از روز یکشنبه بود.
به گفته شماری از تحلیلگران، معاملهگران فنی سعی کردهاند با بالا کشیدن خط حمایت دلار به حوالی ۲۷ هزار و ۵۰۰ تومان، معاملهگران بیشتری را ترغیب به خرید ارز کنند.
پیش از این، خط حمایت بازار در دو محدوده ۲۷ هزار و ۲۰۰ و ۲۶ هزار و ۸۰۰ تومان قرار داشت و معاملهگران تصور میکردند با شکست این خطوط حمایتی راه برای فروش شدیدتر هموار خواهد شد. البته با وجود بالا آمدن کف قیمت دلار، خریداران با قدرت وارد بازار نشدند. این موضوع نشان میداد که همچنان فضای احتیاط بر بازار ارز حکمفرما است و معاملهگران در انتظار آشکار شدن سرنوشت لغو تحریمها هستند.
یک شایعه در بازار دلار
در این میان، برخی گزارشها حاکی از آن است که شایعات افزایشی نیز در بازار ایجاد شده و این مساله در برگشت دلار در روز یکشنبه نقش داشته است. بر اساس گزارش اکو ایران، در بازار ارز شایعه شده است وزیر اقتصاد برای حمایت از بورس خواهان بالا نگه داشتن قیمت دلار است. در واقع، این شایعه در بازار و گروههای تلگرامی دست به دست میشد که وزیر اقتصاد عنوان کرده است باید نرخ دلار بالا باشد تا بورس ضرر نبیند. البته این شایعه هیچگاه تایید نشد و با توجه به آثار روانی پیرامون نرخ ارز، بعید است که وزیر اقتصاد تمایلی به حفاظت از بازار سهام از طریق دلار داشته باشد. با این حال، نوسانگیران از آن برای بالا بردن قیمت دلار استفاده کردند.
البته شماری از معاملهگران باور دارند که قیمت دلار در روز یکشنبه تحت تاثیر شایعات قرار نداشت و تنها تقویت شاخص بورس در ابتدای پاییز موجب شده بود که انتظارات افزایشی برخی از بازیگران ارزی نیز افزایش پیدا کند. زمانی که سهمهای پتروشیمی در بازار سهام بالا میروند، چنین دیدگاهی در میان معاملهگران ارزی شکل میگیرد که پیشبینی سود دلاری این شرکتها بیشتر شده است. با این حال، همیشه بازار سهام و اسکناس آمریکایی در یک جهت حرکت نکردهاند. نمونه مشخص آن در ۵ ماه ابتدایی سال ۹۹ رخ داد که رشد سرسامآور بازار سهام تنها با افزایش محدود در بازار دلار همراه بود.
نگاه سکهبازان به مرز اونس
رشد قیمت دلار در روز یکشنبه موجب شد سکه امامی نیز در کانال ۱۱ میلیون و ۹۰۰ هزار تومانی پایدار باقی بماند و به سوی حمایت ۱۱ میلیون و ۸۰۰ هزار تومانی حرکت نکند. در دومین روز هفته، سکه ۳۰ هزار تومان رشد را به ثبت رساند و به بهای ۱۱ میلیون و ۹۶۰ هزار تومان رسید. روز یکشنبه بازارهای جهانی تعطیل بودند و نگاه سکهبازان بیشتر به سوی بازار داخلی بود. با این حال، از روز دوشنبه بازارهای جهانی فعالیت خود را آغاز کردند و توجه بازیگران بزرگ سکه به نوسانات این بازار جلب شد. به گفته فعالان، در صورتی که اونس طلا بتواند خط هزار و ۷۵۰دلاری را در معاملات این هفته بازارهای جهانی حفظ کند، تمایل به خرید در بازار سکه بیشتر خواهد بود.