آخرین آمار نتایج انتخاب پارلمانی عراق نشان میدهد که جریان صدر ۷۳ کرسی بهدست آورده است و ائتلاف تقدم متعلق به رئیس پارلمان عراق با ۳۸ کرسی دوم است. احزاب وابسته به ایران نسبت به انتخابات قبلی آرای کمتری بهدست آوردند. در میان کردها حزب دموکرات کردستان بیشترین آرا را کسب کرده است.
***
دویچه وله - هادی عامری، رئیس "ائتلاف فتح" و هماهنگ کننده احزاب شیعی، مدعی دستکاری و تقلب در نتایج انتخابات عراق شد. بهرغم گزارش خبرگزاریها از برگزاری صحیح انتخابات، عامری گفت نتایج انتخابات را نمیپذیرد و علیه آن اعتراض میکند.
دو روز پس از انتخابات پارلمانی عراق، هادی عامری، رهبر "ائتلاف فتح" و هماهنگ کننده احزاب شیعی تحت حمایت و پشتیبانی جمهوری اسلامی بیانیهای در رد نتایج این انتخابات منتشر کرد.
میزان مشارکت در پنجمین انتخابات پارلمانی عراق ۴۱ درصد اعلام شده است که از زمان سقوط صدام حسین، نازلترین سطح مشارکت در دو دهه گذشته به شمار میآید.
👈مطالب بیشتر در سایت دویچه وله
به گزارش خبرگزاری فرانسه نوشته است که عدم استقبال مردم از انتخابات روز یکشنبه ۱۰ اکتبر عراق، برخاسته از نارضایتی آنها بوده و از بیاعتمادیشان به دولت مرکزی این کشور حکایت میکند.
پس از انتشار نتایج موقت شمارش آرا و اعلام پیروزی "ائتلاف سائرون" به رهبری مقتدی صدر، احزاب و گروههای شیعی تحت حمایت ایران از "دستکاری" نتایج انتخابات سخن گفته و اعلام کردهاند که حاضر به پذیرش آن نیستند.
نقش حشد الشعبی در سرکوب خشونتبار اعتراضات مردم عراق از محبوبیت این جریان در بین مردم کاسته است. افزون بر آن گفته میشود که اختلاف نظر بین گروههای مختلف شیعی مورد پشتیبانی جمهوری اسلامی ایران نیز باعث تضعیف بیشتر این گروه شده است.
در بیانیه "ائتلاف فتح" و دیگر نیروهای شیعی مورد پشتیبانی جمهوری اسلامی آمده است: «ما از همه اقدامات موجود برای مانع شدن از دستکاری در آرا بهره خواهیم گرفت.»
گفته میشود، اسماعیل قاآنی، فرمانده سپاه قدس و جانشین قاسم سلیمانی ساعاتی پس از برگزاری انتخابات پارلمانی عراق، راهی این کشور شده است.
***
رادیو زمانه - مقتدی صدر با بیان اینکه «اصلاحات پیروز شد» و «از امروز هیچ جایی برای فساد و فاسدان در عراق وجود ندارد»، به موضوع گروههای مسلح نیز اشاره کرد و گفت:
«سلاح باید منحصراً در دست دولت باشد و استفاده از آن خارج از این چارچوب ممنوع است.»
صدر ۴۷ ساله یک شخصیت جنجالی است. پس از سقوط صدام حسین، نیروهای طرفدار او با سربازان آمریکایی جنگیدند. امروز گفته میشود که او معتدلتر شده و ترکیبی از ناسیونالیسم و پوپولیسم را نمایندگی میکند. پیروان او عمدتاً در مناطق فقیرنشین بغداد و دیگر شهرها زندگی میکنند.
مقتدی صدر با هرگونه مداخله خارجی در عراق، چه از سوی آمریکا و چه ایران مخالفت کرده است. با این حال، به گفته نزدیکان او، صدر بهطور مرتب به ایران میرود و خواستار خروج نیروهای آمریکایی از عراق است.
برخی ناظران نیز معتقدند شیوه تعامل صدر در عراق شاید نقشه دوم جمهوری اسلامی برای روز مبادا باشد. روزی که به هر دلیل جریانهای وابستهتر مانند ائتلافهای سیاسی حول حشدالشعبی، سازمان بدر، مجلس اعلای انقلاب اسلامی و دیگر گروههای وابسته کارکرد خود را از دست بدهند.