بی بی سی - بیست و هفتمین جلسه دادگاه حمید نوری در استکهلم سوئد متشنج شد و قاضی دستور تنفس داد. حمید نوری متهم به مشارکت در اعدام هزاران زندانی سیاسی در سال ۶۷ است.
در این جلسه حسین سید احمدی که چهار تن از اعضای خانوادهاش اعدام شدهاند درباره اعدام برادرش محسن سید احمدی در کشتار ۱۳۶۷ در زندان گوهردشت شهادت داد و با اشاره به "قتل" شماری از اعضای مجاهدین در کمپ اشرف، نیروی قدس سپاه را "تروریست" خواند. حمید نوری در پاسخ سازمان مجاهدین را "جنایتکار" خواند و جلسه به تشنج کشیده شد و قاضی تنفس داد.
حسین سید احمدی به عنوان شاکی در دادگاه حاضر شد.
در این جلسه همچنین خدیجه برهانی زندانی سیاسی سابق که شش برادرش اعدام شدهاند، به سوالهای دادستان سوئدی دادگاه پاسخ داد.
کنت لوئیس وکیل خدیجه برهانی در معرفی او گفت متولد ۱۳۴۷ است و شش برادرش را حکومت ایران کشته است. به گفته کنت لوئیس، حسین و احمد برهانی اردیبهشت ۶۷ از قزوین به زندان گوهردشت منتقل و در کشتار زندانیان سیاسی اعدام شدند.
یک برادر دیگر خدیجه برهانی در سال ۶۰ در قزوین و دیگری در زندان اوین تهران اعدام شدهاند. به گفته خانم برهانی، دو برادر دیگر او نیز در دو عملیات چلچراغ و فروغ جاویدان کشته شدند.
خدیجه برهانی خود در سال ۱۳۶۰ در ۱۲ سالگی در قزوین دستگیر اما با ضمانت آزاد شد و در سال ۱۳۶۴ از ایران خارج شد و به مجاهدین پیوست.
بنابر شهادت خانم برهانی، حسین برهانی در سال ۱۳۶۰ در قزوین در ۱۷ سالگی به اتهام فروش نشریه مجاهد دستگیر و به حبس ابد محکوم شده بود.
خدیجه برهانی میگوید سال ۱۳۶۷ از طریق سازمان مجاهدین از اعدامها اطلاع پیدا کرده است و سپس خانوادهاش مرگ برادرش حسین برهانی در زندان گوهردشت را به او اطلاع دادهاند.
او به دادگاه گفت: "پس از مراجعه مادر، ساعت مچی حسین را تحویل میدهند اما از احمد هیچ چیز تحویل نمیدهند".
خدیجه برهانی میگوید پدرش ابوالقاسم برهانی از روحانیون شناخته شده قزوین و امام جماعت مسجد جامع شهر بود. او میگوید ماموران سپاه پدر و مادرش را هم بارها "شکنجه" کردهاند و به خانهشان "مواد آتش زا" پرتاب میشده است.
وکلای حمید نوری از خدیجه برهانی سوالی نکردند.
حمید نوری ۱۸ آبان ۱۳۹۸ (نهم نوامبر ۲۰۱۹) به ظن مشارکت در کشتار زندانیان سیاسی مجاهد و چپ در زندان گوهردشت در تابستان سال ۱۳۶۷، به محض ورود به فرودگاه استکهلم بازداشت شد. او که ۶۰ ساله دارد به اتهام نقض فاحش قوانین بینالمللی (جنایت جنگی) و قتل در این دادگاه محاکمه میشود.
حمید نوری و وکلایش این اتهامها را رد کرده و میگویند علیرغم فعالیت در زندان اوین، جز برای کارهای اداری به زندان گوهردشت نرفته و در زمان کشتار زندانیان سیاسی در مرداد و شهریور سال ۱۳۶۷ به خاطر تولد فرزندش در مرخصی بوده است.
ایران تریبونال، نهاد زندانیان سیاسی دهه شصت، بازماندگان کشتهشدگان و فعالان مدنی، جریان محاکمه را در شبکههای اجتماعی "دیدبان ایران" زنده پخش میکند.
قوانین قضایی سوئد اجازه میدهد که صدای دادگاه زنده پخش شود.
روزه سکوت این دو نفر دارد می شکند