رادیو فردا - یک هفته پس از انتشار تصاویری از انتقال نخلهای مناطق جنوبی ایران با کامیون برای صادرات، رییس انجمن ملی خرما روز دوشنبه ۱۷ آبان این موضوع را تایید کرد و گفت این روند کماکان ادامه دارد.
محسن رشید فرخی روز دوشنبه در گفتوگو با خبرگزاری ایلنا گفت فروش نخل در استان بوشهر بیشتر از سایر مناطق است و مقصد این نخلها کشورهای حاشیه خلیج فارس مانند کویت و قطر است.
مناطق جنوبی ایران، خصوصا خوزستان و بوشهر طی تابستان امسال با خشکسالی و بحران آب مواجه بودند و بسیاری از کشاورزان از خشک شدن نخلهایشان خبر داده بودهاند. در ویدیویی که طی روزهای گذشته در شبکههای اجتماعی منتشر شد، گفته میشود که در روستای رودفاریاب و تنگ ارم دشتستان به دلیل کمآبی و خشکسالی، کشاورزان مجبور به فروش نخلها میشوند.
👈 مطالب بیشتر در سایت رادیو فردا
صداوسیمای استان بوشهر هم در گزارشی با اشاره به فروش نخلها در این استان، به نقل از کشاورزان گزارش داده بود که بیآبی عامل اصلی افزایش فروش نخل شده است و هر نخل را به قیمت یک و نیم میلیون تومان میفروشند.
صداسیمای بوشهر فروش نخلها را تایید کرد
-- Mehdi Nakhl Ahmadi (مهدی نخل احمدی) (@MehdiNakhl) November 7, 2021
کشاورزان درمانده و مستاصل منتظر رسیدن مشتری هستند تا همه نخلهایشان را یکجا به قیمت یک و نیم میلیون، قبل از خشک شدن بفروشند..
نخل ها قبل تر هر ۹ روز آب میخوردند اما حالا هر ۱۰۰ روز هم آب نمیخورند. pic.twitter.com/3QsP1EApz1
پیش از این، خسرو عمرانی، معاون سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر، فروش نخل را تایید کرده بود ولی گفته بود این کار با مجوز صورت میگیرد و نخلها برای صادرات به کشور قطر فرستاده میشوند.
از سوی دیگر، جاسم حزباوی، رئیس هیأت مدیره اتحادیه نخلداران استان خوزستان، نیز از بحران نخلستانها در این استان خبر داده بود و گفته بود آبادان قبل از جنگ شش و نیم میلیون نفر نخل داشته و الآن به یک میلیون نفر نخل رسیده است.
او همچنین با اعلام اینکه نخلهای منطقه شادگان کلا تلف شده است، گفته بود: «بالادست رود مارون سد زدهاند و اصلا آبی به شادگان نمیرسد. نخیلات آبادان و خرمشهر را هم آب شور از بین برده است».
حمله با سلاح سرد «برای پیامبر»؛ در فرانسه
مصطفي تاجزاده: این تصویر، تصویر آینده ماست