ایران اینترنشنال - گروه انبوهی از مردم اصفهان روز جمعه در دوازدهمین روز تجمع اعتراضی کشاورزان به آنان پیوستند و در بستر خشک زایندهرود و اطراف آن تجمع کردند.
کشاورزان و مردمی که به آنها پیوستند روز جمعه ۲۸ آبان از جمله شعارهایی مانند «زایندهرود را پس بدین، به اصفهان نفس بدین»، «حقآبه را میگیریم، حتی اگر بمیریم»، «تا آب نیاد تو رودخونه، برنمیگردیم تو خونه» و «برابری، عدالت، این است خواست ملت» سر دادند.
کشاورزان اصفهانی روز جمعه برای دوازدهمین روز متوالی تجمع اعتراضی برگزار کردهاند و در بستر خشک #زایندهرود و اطراف پل خواجو حضور یافتند. این کشاورزان از ۱۷ آبان در اعتراض به وضعیت حقآبه استان و خشکی زایندهرود تجمع کرده و برخی روزها مردم نیز به آنها پیوستهاند pic.twitter.com/eOfXXA1yDi
-- ايران اينترنشنال (@IranIntl) November 19, 2021
همزمان با برگزاری این تجمع گسترده در اصفهان، محمد مخبر معاون اول ابراهیم رئیسی به وزرای نیرو و جهاد کشاورزی دستور داد «در اسرع وقت برای حل مشکل آبریز زایندهرود در هر سه استان چهارمحال و بختیاری، اصفهان و یزد اقدام کنند.»
مطالب بیشتر در سایت ایران اینترنشنال
دور جدید اعتراض کشاورزان به عدم تامین حقآبه استان و خشک شدن زایندهرود از روز دوشنبه ۱۷ آبان با تجمع مقابل شرکت آب منطقهای و صداوسیمای اصفهان آغاز شد و از روز ۱۸ آبان بر بستر خشک زایندهرود ادامه یافته است.
در این مدت شماری از کشاورزان در بستر خشک زایندهرود چادر زدهاند.
به گزارش ایسنا، حقآبهداران حوضه زایندهرود شامل کشاورزان شهرستانهای اصفهان، لنجان، مبارکه، فلاورجان و نجفآباد میشوند.
تجمعات از جمعه گذشته و همزمان با سفر وزیر نیرو به اصفهان شدت یافته و شمار زیادی از مردم نیز در حمایت از آن به کشاورزان پیوستهاند.
علیاکبر محرابیان، وزیر نیرو، خطاب به کشاورزان گفته بود: «من برای احقاق حق تمامی کشاورزان ایستادهام؛ زیرا رییس جمهور از من خواسته تا به اصفهان سفر کنم و مسائل شرق اصفهان را به صورت دقیق بررسی کنیم».
به نوشته خبرگزاری ایسنا، زمینهای کشاورزی شرق اصفهان که کشت غالب آنها گندم، جو و یونجه بوده اکنون به منشأ ریزگردها تبدیل شدهاند و به گفته مقامهای خانه کشاورز استان اصفهان، وضعیت زندگی نزدیک به یک میلیون کشاورز ساکن این استان دچار بحران شده است.
اعتراضات کشاورزان اصفهانی به بیآبی زاینده رود و تامین نشده حقآبه استان در سالهای اخیر بارها خبرساز شده و معترضان معتقدند حقآبه استان اصفهان به شهرهای دیگر اختصاص داده میشود.
در سال ۱۳۹۱ برای اولین بار خبر شکسته شدن لولههای انتقال آب از اصفهان به یزد نشاندهنده عمق بحرانی بود که در سالهای پس از آن تشدید شد.
شهری که مسلمانان آمریکا اداره میکنند
جنجال بر سر رزومه وزیر پیشنهادی جدید آموزش و پرورش