Thursday, Nov 18, 2021

صفحه نخست » وزیر رفاه می‌خواهد با از بین‌ بردن زمین‌های کشاورزی مردم را صاحب خانه ‌کند

vazir_111921.jpg«به ازای هر یک درصد تغییر زمین کشاورزی به صنعت، دام‌پروری یا ساخت‌وساز، ۱۲ میلیون شغل جدید ایجاد خواهد شد»

ایندیپندنت فارسی - وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی قصد دارد طرحی را اجرایی کند که به‌موجب آن زمین‌های کشاورزی به خانه‌های مسکونی تبدیل می‌شوند. حجت‌الله عبدالملکی، نام این طرح خود را «تغییر کاربری‌ها جهت خانه‌دار شدن مردم» گذاشته است.

به گزارش پایگاه خبری انتخاب، حجت‌الله عبدالملکی که پیش‌تر نیز این موضوع را در توییتی مطرح کرده بود، روز پنج‌شنبه ۲۸ آبان در جلسه شورای اداری شهرستان خرمدره بار دیگر پیشنهاد خود را مبنی بر تغییر کاربری زمین‌های کشاورزی به خانه مسکونی تکرار کرد و گفت: «حل برخی از مشکلات نیاز به منابع و برخی نیاز به تصمیم‌گیری مسئولان دارد که مثال مورد دوم، تصمیم‌گیری برای تغییر کاربری‌ها جهت خانه‌دار شدن مردم است که باید آن را انجام داد.»

او در ادامه افزود: «ما به دنبال خانه‌دار شدن یک‌میلیون نفر هستیم و اگر با یک تصمیم بشود مردم را خانه‌دار کرد، باید آن را اجرایی کنیم.»

عبدالملکی، فروردین سال جاری درحالی‌که هنوز به‌عنوان وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی انتخاب نشده بود، در صفحه شخصی خود مدعی شد که طرح تغییر کاربری اراضی کشاورزی به‌مثابه «انقلاب اقتصادی ۱۴۰۰» است.

مطالب بیشتر در سایت ایندیپندنت فارسی

او منتقدان طرح خود را به داشتن «کلیشه‌های فکری معیوب» متهم کرده و در رشته توییت خود نوشته بود: «در انقلاب اقتصادی ۱۴۰۰ تغییر کاربری زمین‌های کشاورزی آزاد و در اختیار مالک خواهد بود؛ یعنی مالک زمین کشاورزی می‌تواند روی زمینش فعالیت صنعتی، دام‌پروری، پرورش طیور و ماهی و حتی ساخت‌وساز کند.»

بر اساس ادعای او «به ازای هر یک درصد تغییر زمین کشاورزی به صنعت، دام‌پروری یا ساخت‌وساز، ۱۲ میلیون شغل جدید ایجاد خواهد شد.»

با وجود اینکه در همان‌ زمان طرح حجت‌الله عبدالملکی با انتقاد بسیار کارشناسان و کاربران شبکه‌های اجتماعی قرار گرفت، او بار دیگر این موضوع را مطرح کرده است با این تفاوت که حالا دیگر در قامت وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اجرایی شدن آن را نیز دنبال می‌کند.

پیش‌تر بابک مومنی، دکترای علوم و مهندسی آب، در واکنش به طرح جنجالی عبدالملکی به خبرگزاری ایرنا گفته بود: «این اظهارنظر حتی در صورت قابل‌اجرا بودن به دلیل ارائه نادرست می‌تواند پیامدهای منفی زیادی در عرصه کشاورزی داشته باشد.»

او با انتقاد از اینکه عبدالملکی بدون مشورت و اعلام نظر نخبگان و اقتصاددانان، طرح خود را «انقلاب اقتصادی ۱۴۰۰» نامیده است، گفت: «نباید راحت بیان شود که ما در کشور محدودیت خاک برای کشاورزی نداریم. اصلا از کجا معلوم آن زمین هم به لحاظ قرار گرفتن روی گسل، لرزه‌خیزی یا مهندسی خاک، استعداد ساختمانی داشته باشد؟ هر دو سوی ماجرا یک کار کاملا تخصصی است که هم اعداد و ارقام مطرح شده در این نظریه را مورد تردید قرار می‌دهد و هم ثابت می‌کند که اینجا خیلی جای اختیارداری مالکانه نیست.»

او در ادامه افزود: «حتی فئودالیسم هم در طول تاریخ این‌طور تخصص را به انزوا نبرده که شکل کنونی این طرح به دنبال آن است.»

مهم‌ترین ایرادی که کارشناسان و کاربران شبکه‌های اجتماعی به طرح عبدالملکی گرفتند، خطر از بین رفتن اراضی کشاورزی و فراهم کردن زمینه‌ بیشتر برای ویلاسازی در مراتع سرسبز است. اتفاقی که پیامدهای زیست‌محیطی به دنبال دارد و همین حالا نیز به از بین رفتن بسیاری از مراتع ایران منجر شده است.



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy