ایران وایر - یک عضو مجمع مدرسین حوزه علمیه در خصوص وضعیت «طلاب» در ایران گفت که بسیاری از طلابی که میخواهند به بازار بروند، خریدی دارند، یا کاری دارند یا میخواهند به مغازهای بروند، سعی میکنند با لباس روحانیت نروند، برای اینکه مردم متلک یا فحش میدهند.
«فاضل میبدی»، در گفتگویی که روزنامه «همدلی»، روز سهشنبه، ۱۴ دی ۱۴۰۰، منتشر کرده، در خصوص وضعیت روحانیون در کشور گفت: «امروزه روحانیت کمتر با لباس روحانی در مجامع عمومی ظاهر میشود که معذب نشود. روحانی در تاکسی مینشیند، مردم متلک میگویند. مردم گرانی و تمام مشکلات را از چشم روحانیت میبینند، لذا به این سادگی نمیتوان آن رابطهای را که سابق بر این میان روحانیت و مردم بود و خدشهدار شد، اصلاح کرد».
این عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم به این روزنامه گفته که در خانه بسیاری از طلاب به دلیل درآمد پایین و مشکلات معیشتی، اختلافات خانوادگی زیاد شده است.
او میگوید «طلاب دو دسته هستند» که دسته اول در یکی از ارگانهای دولتی مانند پادگانها، ارگانهای نظامی، ادارهها و سایر بخشهای دولتی، مشغول به کار هستند و حقوق خوبی میگیرند. دسته دوم زندگی خود را با «شهریه» حوزه میگذرانند «که شهریه حوزه هم مبلغ بالایی نیست و حداکثر دو میلیون تومان است».
میبدی میگویند برخی طلاب «در اسنپ کار میکنند» یا «سرایداری» میکنند.
👈مطالب بیشتر در سایت ایران وایر
فاضل میبدی با بیان اینکه «دیگر وضع از بهبود رابطه میان مردم و روحانیون گذشته است»، توضیح داد: «عامه مردم از وضع موجود جامعه راضی نیستند و این را بهحساب روحانیت میگذارند؛ یعنی تا زمانی که کشور خصوصاً در مسائل اقتصادی به این شکل اداره شود و هر روز مردم با تورم و گرانی مواجه باشند و از طرف دیگر؛ شبها در تلویزیون هم یک روحانی را ببینند که از نگاه اسلام سخن میگوید؛ طبیعی است که نگاه مردم به طلاب نگاه مثبتی نخواهد بود.»