Sunday, Apr 10, 2022

صفحه نخست » امیرعبدالهیان: میان ما و آمریکا در مذاکرات هسته ای اختلاف به وجود آمده

fm_041022.jpgبه گزارش سایت دیده بان ایران؛ حسین امیرعبدالهیان، وزیر امور خارجه کشورمان، صبح روز یکشنبه در اولین جلسه ستاد هماهنگی روابط اقتصاد خارجی در سال جدید با اشاره به موضوع مذاکرات وین اظهار کرد: در جریان این مذاکرات مشکلاتی میان ما و طرف آمریکایی وجود دارد. طرف آمریکایی در چند هفته گذشته زیاده خواهی های را مطرح کرده و علیرغم اینکه بخش زیادی از متن در مسیر این مذاکرات مورد توافق قرار گرفته، طرف آمریکایی پیشنهادات و خواسته های را مطرح می کند که در تضاد با برخی از بندهای متنی است که مورد اشاره قرار گرفت.

وی با بیان اینکه آنها در حوزه رفع تحریم علاقمند هستند که به صورت یک‌طرفه شروط جدیدی را مطرح کنند اظهار کرد: متاسفانه آمریکایی ها به اعمال تحریم‌های یکجانبه عادت کرده‌اند و این رویه یک بیماری را در کاخ سفید ایجاد کرده است و آنها می خواهند هر موضوعی را با اعمال تحریم‌های یکجانبه به پیش ببرند و خواسته هایشان را از این طریق عملیاتی کنند.

وی با تاکید براینکه ایران بر روی خطوط قرمزی اعلامی خود خواهد ایستاد گفت: آمریکایی ها به صورت مستمر از ضرورت مذاکرات مستقیم با ایران صحبت می کنند و ما با بررسی‌های که انجام دادیم به این نتیجه رسیدیم که نفعی در مذاکره مستقیم با آمریکا نداریم. آمریکایی ها هنوز روی زمین اقداماتی انجام نداده‌اند که بتوانیم یک چشم اندازی را در این زمینه مشاهده کنیم و بگویم در کنار ابراز حسن نیتشان اقدامات مثبتی را بر روی زمین انجام دادند.

وی با بیان اینکه ما تاکید داریم که باید آمریکایی‌ها حسن نیت ادعایشان را در عمل و بر روی زمین نشان دهند گفت: آنها می تواند قبل از هر توافقی یکی دو مورد از مسائل ملموس و علنی را اعلام کند تا نشان دهند در عمل نیز حسن نیت دارند مثلا بخشی از درآمدهای بلوکه شده ملت ایران را آزاد کنند و اگر آقای بایدن که دائم صحبت از حسن نیت می کند حسن نیت دارد به صراحت یک مورد از تحریم‌ها را با فرمان اجرایی خود به نشانه حسن نیت لغو کند.

بایدن بزودی رد درخواست حذف سپاه از لیست تروریسم را اعلام می‌کند / تل آویو معتقد است تصمیم کاخ سفید در نتیجه‌ی لابی‌های سنگین وزیر خارجه اسرائیل و سفیر این رژیم در آمریکاست

هاآرتص نوشت: اسرائیل تصمیم احتمالی ایالات متحده برای رد درخواست ایران برای حذف سپاه پاسداران از لیست تروریسم را نشانه موفقیت تلاش های متمرکز و لابی های تل اویو در هفته های اخیر به رهبری بنت نخست وزیر و لاپید وزیر امور خارجه می داند.

به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»؛ در ادامه این مطلب آمده است: در حالی که جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده و آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه در حال هدایت مذاکرات در واشنگتن برای رسیدن به تصمیم نهایی در این مورد هستند، یک منبع آگاه اسرائیلی به هاآرتص گفت که اسرائیل انتظار دارد بایدن به زودی این خبر را اعلام کند. این منبع گفت: "این موضوع نهایی نیست، اما اوضاع به همین شکل است."

اسرائیل اکنون امیدوار است که حفظ نام سپاه توسط ایالات متحده به عنوان "سازمان تروریستی خارجی" (FTO) با مقاومت ایران مواجه شود و به طور بالقوه منجر به شکست مذاکرات بین تهران و قدرت های جهانی شود.

آمریکایی ها به دلیل اختلاف نظر در دولت در تصمیم گیری خود در مورد سپاه متوقف شدند. بایدن و جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی، از موضع اسرائیل حمایت می‌کنند، اما بلینکن و دفترش می‌ترسند که این امر کل توافق را به خطر بیندازد.

اسرائیل کارزار علنی خود را در 18 مارس با بیانیه کم سابقه ای که بنت و لاپید صادر کردند، آغاز کرد و به توجه دولت بایدن به درخواست تهران حمله کرد.

همکاری بین لاپید و بنت در این موضوع و پیام متمرکز دولت اسرائیل به رویکرد آمریکا منجر شد تا شانس بیشتری برای موفقیت ایجاد شود.

اسرائيل تاكنون براي تاثيرگذاري بر متن توافق جديد كه توسط هيئت‌هاي نماينده در وين در حال انجام است، تلاش كرده و از رويارويي عمومي با آمريكا اجتناب كرده است.

اما هنگامی که رهبران اسرائیل در مورد گفتگوها در مورد حذف سپاه از لیست تروریستی شنیدند، فرصتی برای تأثیرگذاری بر مذاکرات دیدند.

لاپید وزیر خارجه اسرائیل تلاش‌های تل آویو را برای تغییر نظر بلینکن رهبری می‌کرد. در نشستی در ریگا در اوایل ماه مارس، لاپید به همتای آمریکایی خود گفت: "ما به شما اجازه این کار را نمی دهیم." لحن مشابهی در تماس‌های تلفنی این دو از آن زمان به بعد منعکس شد و با ملاقاتی در این باره در جریان نشست نقب وزرای خارجه اسرائیل، عرب و آمریکا در جنوب اسرائیل به اوج خود رسید.

در همین حال، مایکل هرتزوگ، سفیر اسرائیل در ایالات متحده، لابی‌گری با اعضای کنگره را آغاز کرده بود که به بحث عمومی در مورد این موضوع دامن زد که نهایتا تلاش‌های اسرائیل را در این راستا تقویت کرد. شیمریت میر، مشاور ارشد سیاسی بنت، هفته گذشته از واشنگتن بازدید کرد تا با مقامات ارشد آمریکایی از جمله سالیوان دیدار کند.

راه دیگری برای تحت فشار قرار دادن تصمیم گیرندگان در ایالات متحده، نمایش جبهه متحد اسرائیل و دول عرب خلیج فارس در پشت پرده بود. در کنار اسرائیل، امارات متحده عربی و بحرین همگی پیام مشترک و روشنی را بیان کردند مبنی بر اینکه حذف سپاه پاسداران از فهرست پیامی وحشتناک به متحدان آمریکا ارسال می کند.

فراتر از جنبه نمادین آن، مقامات اسرائیلی نگران بودند که حذف سپاه از لیست، دستیابی به بودجه و تسلیحات بیشتر را برای سازمان آسان‌تر کند و به رشد نیروهای نیابتی منطقه‌ای‌اش کمک کند. مقامات نگرانند که این امر اسرائیل را مجبور به افزایش هزینه های دفاعی خود خواهد کرد.



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy