Sunday, Apr 10, 2022

صفحه نخست » صدور سومین حکم ''اعدام در ملاء عام'' در ایران از ابتدای سال

edaam.jpg دویچه وله ـ دادستان خرم‌آباد در لرستان برای یک متهم به قتل مامور نیروی انتظامی، حکم ''اعدام در ملاء عام'' صادر کرد. از ابتدای سال جاری تاکنون این سومین بار است که چنین حکمی از سوی مقام‌های قضایی ایران صادر می‌شود.

خبرگزاری حقوق بشری هرانا روز یکشنبه ۲۱ فروردین (۱۰ آوریل) از قول داریوش شاهنوند، دادستان عمومی و انقلاب خرم‌آباد نوشت که برای زندانی متهم به قتل یک مامور نیروی انتظامی استان لرستان، حکم ''اعدام در ملاء عام'' صادر شده است.

شاهنوند اشاره‌ای به نام این متهم نکرد و گفت که او ''در جریان یک درگیری در آذرماه سال ۱۴۰۰، این مامور نیروی انتظامی را به قتل رسانده است''.

به این ترتیب، شمار زندانیانی که از ابتدای سال ۱۴۰۱ تاکنون در ایران با حکم ''اعدام در ملاء عام'' مواجه شده‌اند، به ۳ نفر افزایش یافت.

به نوشته هرانا، در اوایل فروردین ماه امسال نیز دادگاه انقلاب و دادگاه کیفری استان اصفهان دو زندانی دیگر را به اتهام قتل یک مامور آگاهی، به ''اعدام در ملاء عام'' محکوم کردند.

👈 مطالب بیشتر در سایت دویچه وله

آمار بالای اعدام در ایران

صدور و اجرای حکم اعدام در ایران، بویژه اجرای آن در ملاء عام، همواره انتقاد نهادهای حقوق بشری را به همراه داشته است.

ایران یکی از بالاترین آمارهای اعدام در جهان را به خود اختصاص داده است. بر اساس آمارهای ''مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران''، در سال میلادی ۲۰۲۱ دست‌کم ۲۹۹ شهروند در ایران اعدام شدند و ۸۵ نفر دیگر حکم اعدام دریافت کردند.

طبق این آمارها، در میان اعدام‌شدگان ۴ کودک-مجرم نیز دیده می‌شود.

جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران نیز می‌گوید که در سال گذشته میلادی، دست‌کم ۲۸۰ نفر در ایران اعدام شده‌اند.

به گفته او، در میان افراد اعدام‌شده، ۱۰ زن و سه نفر زیر سن قانونی در زمان وقوع حادثه دیده می‌شوند و حداقل ۸۰ مورد از اعدام‌ها نیز مرتبط با پرونده‌های مواد مخدر بودند.

جمهوری اسلامی ایران آمار دقیقی درباره شمار اعدام‌شدگان منتشر نمی‌کند و گزارش‌ها درباره آمار اعدام ها در ایران را اغلب ''مغرضانه و دارای انگیزه‌های سیاسی'' می‌داند.

به باور بسیاری از جامعه‌شناسان و کارشناسان آسیب‌های اجتماعی، صدور و اجرای حکم اعدام نه تنها دارای جنبه بازدارنده از تکرار جرم نیست بلکه به بازتولید چرخه خشونت در جامعه نیز دامن می‌زند.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: info@gooya.com تبلیغات: advertisement@gooya.com Cookie Policy