کیهان لندن - با اینکه اقتصاد ایران با شدیدترین بحرانها روبروست بر اساس گزارش مؤسسه تحقیقات صلح بینالمللی استکهلم (SIPRI) که ۲۵ آوریل (۵ اردیبهشت) منتشر شد در سال ۲۰۲۱ بودجه نظامی جمهوری اسلامی برای اولین بار در چهار سال گذشته به ۲۴/۶ میلیارد دلار افزایش یافته است.
طبق این گزارش، بودجه برای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در سال ۲۰۲۱ در مقایسه با سال ۲۰۲۰ رشد ۱۴ درصدی داشته و ۳۴ درصد از کل هزینههای نظامی جمهوری اسلامی را به خود اختصاص داده است.
مجموع هزینههای نظامی جهانی در سال ۲۰۲۱ حدود ۰/۷ درصد افزایش یافت و به ۲۱۱۳ میلیارد دلار رسیده است. بر اساس دادههای جدید مربوط به هزینههای نظامی جهانی ۵ کشور آمریکا، چین، هند، بریتانیا و روسیه در سال ۲۰۲۱ در مجموع ۶۲ درصد از هزینههای نظامی را به خود اختصاص دادند.
جمهوری اسلامی ایران در بین ۱۵ کشوری است که در سال ۲۰۲۱ بودجه نظامی خود را افزایش داد.
Who were the 5 largest military spenders in 2021?
-- SIPRI (@SIPRIorg) April 24, 2022
1) USA🇺🇸
2) China🇨🇳
3) India🇮🇳
4) UK🇬🇧
5) Russia🇷🇺
Together they accounted for 62% of world military
spending. New SIPRI data out now ➡️ https://t.co/9dsFAulApR pic.twitter.com/7mP3Yfo6gh
بر اساس گزارش موسسه تحقیقات بینالمللی صلح استکهلم این اولین بار در ۲۰ سال گذشته است که ایران در میان ۱۵ کشور جهان با بیشترین هزینههای نظامی قرار میگیرد.
طبق لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ (۲۰۲۲) که دولت سیزدهم جمهوری اسلامی (به ریاست ابراهیم رئیسی معروف به «قاضی مرگ») ارائه داده، بودجه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی حدود دو برابر نسبت به سال پیش از آن افزایش پیدا کرده و به ۲۲ میلیارد دلار رسیده است. در حالی که بودجه اختصاص یافته به ارتش در ایران در ۱۴۰۲ فقط ۸ میلیارد دلار است.
طبق اساسنامه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی هدف این نهاد «نگهبانی از انقلاب اسلامی و دستاوردهایآن و کوشش مستمر در راه تحقق آرمانهای الهی» است. در هدف «ارتش جمهوری اسلامی» اما به «حفظ و استقلال، تمامیت ارضی» اشاره شده است. با توجه به اینکه پرسنل رسمی سپاه پاسداران بین ۱۰ تا ۱۵ درصد از مجموع پرسنل نظامی در ایران را تشکیل میدهند، تفاوت عمده در بودجه ارتش و سپاه نشان میدهد که برای مقامات جمهوری اسلامی «حفظ نظام» در اولویت آن قرار دارد.
بودجه نظامی جمهوری اسلامی ایران در شرایطی افزایش پیدا کرده که بر اساس گزارش سازمان تامین اجتماعی دستکم ۳۰ درصد از جمعیت ایران «زیر خط فقر مطلق» زندگی میکنند. آمارهای غیررسمی اما میگویند که این بخش از جمعیت ایران به ۵۰ درصد از کل جمعیت کشور میرسد، یعنی چیزی در حدود ۴۲ میلیون نفر ایرانی زیر خط فقر زندگی میکنند.
علی خامنهای رهبر جمهوری اسلامی اواسط بهمنماه ۱۴۰۰ در جمع گروهی از فرماندهان نیروی هوایی و پدافند هوایی ارتش، مدعی شد که جمهوری اسلامی ایران هدف یک «تهاجم ترکیبی جبهه دشمن» قرار دارد. وی گفت: «نمیتوانیم همیشه در موضع دفاعی بمانیم.»
آغاز اعتصاب سراسری کارکنان صنعت نفت در سال جدید
"اسرائیل به رژیم ایران بدهکاری ندارد"