صدای آمریکا - سخنگوی اورژانس ایران تایید کرده است که شیوع «بیماریهای گوارشی» به همراه برخی دیگر از بیماریهای واگیردار میان «زائران اربعین» و جمعیت پشت مرزها «خیلی جدی» است.
مجتبی خالدی، سخنگوی اورژانس ایران به صداوسیمای جمهوری اسلامی گفته است که در بحث «گرمازدگی زائران اربعین» در مرز زمینی مهران، «همه قشر سنی» وجود دارد.
به گفته او، موارد گرمازدگی از «نوزاد شیرخوار دو ماهه» تا افراد «۶۵ و ۷۰ ساله» را در بر میگیرد.
سخنگوی اورژانس ایران تایید کرده است که «در مسیر برگشت زائران»، خیلیها «علامتهای» بیماریهای «گوارشی» مانند دل درد، سرگیجه و استفراغ داشتهاند و اگر زودتر به مراکز درمانی مراجععه نکنند «میتوانند بقیه را هم مبتلا کنند.»
مراسم «اربعین» در روزهای منتهی به بیستمین روز از ماه قمری «صفر» و چهل روز پس از روز دهم ماه «محرم» یا «عاشورا»، در عراق و مسیرهای منتهی به شهر «کربلا» و مقبره امام سوم شیعیان به صورت «مراسم پیادهروی» و یا برگزاری برنامههای جانبی انجام میشود.
تارنمای خبری «انتخاب» نیز با انتشار تصاویر و فیلمهایی از مناطق مرزی کشورهای ایران و عراق، وضعیت این مسافران برای شرکت در مراسم مذهبی «اربعین» را «فاجعهبار» توصیف کرده است.
در چنین شرایطی، روزنامه «جمهوری اسلامی» چاپ تهران و نزدیک به محافظهکاران سنتی حکومت ایران، در شماره امروز شنبه نوزدهم شهریورماه خود خطاب به مسئولان دولتی گفته است «چرا امور زیارتی را به مردم واگذار نمیکنید؟»
این رسانه که با بودجه عمومی اداره میشود، ضمن اشاره به اینکه «عوارض» منفی چنین مراسمی و حاشیههای آن را «نمیتوان نادیده گرفت» و با «کرامت انسانی» در تضاد است، افزوده: اینکه مردم با انواع «مشوقها و با تبلیغات بسیار پرسروصدا» به عزیمت به مرزها تشویق شوند و در آنجا با «انواع و اقسام مشکلات و سرگردانیها» مواجه شوند، «با هیچ منطق و تدبیری منطبق نیست.»
از سوی دیگر، به گزارش خبرگزاری دولتی «ایرنا»، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی در عراق گفته است افراد ایرانی حاضر در این مراسم مذهبی «بلافاصله بعد از پایان زیارت» به کشور برگردند.
غلامرضا اباذری خطاب به ایرانیان حاضر در عراق و شرککنندگان در مراسم «اربعین»، گفته است که «عرف پذیرایی» مردم این کشور را «محترم» بشمارند.
این سخنان در شرایطی امروز عنوان شده است که در روزهای گذشته مقتدی صدر، رهبر ائتلاف پیروز انتخابات عراق و از مخالفان دخالفت تهران در این کشور، خواستار عدم مداخله ایرانیان در فرآیند «پذیرایی از زائران» و «احترام گذاشتن به قوانین عراق» شده بود.
همزمان با آنکه «ستاد مرکزی اربعین حسینی» که نهادی حاکمیتی است در اطلاعیه شماره ۹ خود دوباره اعلام کرده که «مرزهای منتهی به عراق مسدود است» و افراد به مرزها مراجعه نکنند، خبرگزاری دولت جمهوری اسلامی نیز از حضور «۱.۵ میلیون نفر» پشت مرزهای عراق و درون خاک ایران خبر داده است.
با این حال، روزنامه «همشهری» چاپ تهران و ارگان رسانهای شهرداری تهران در شماره امروز شنبه نوزدهم شهریورماه مدعی شده است که «راهپیمایی اربعین» و «سرود سلام فرمانده» نشان میدهد «جامعه ایران در حال فروپاشی نیست.»
در پی سقوط حکومت بعث عراق در سال ۸۲ به دنبال حمله ائتلاف بینالمللی به این کشور، مراسم موسوم به «اربعین» پس از دههها مجددا توسط شیعیان این کشور به صورت سنتی احیا شد اما یک دهه بعد مقامات جمهوری اسلامی با دستور مستقیم آیتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی اقدام به حضور جدی و تلاش بر تاثیرگذاری بر آن کردند.
حمله دوم سایبری جمهوری اسلامی به آلبانی