روزنامه «جمهوری اسلامی» و از رسانههای نزدیک به روحانیون سنتی حاکم بر ایران در شماره یکم شهریورماه خود با اعلام اینکه «وضعیت بد اقتصادی» موجب وادار شدن عدهای به «سرقت و زورگیری» میشود، نوشته بود: قوانین برخورد با سارقین و زورگیرها «کارآمدی لازم» را برای بازدارندگی ندارند.
صدای آمریکا - در پی افزایش ناامنی و گسترش علنی جرائم خشن، رئیس پلیس تهران گفته است که «گشتهای ویژه» از امروز آغاز به کار میکنند.
سرتیپ پاسدار حسین رحیمی امروز یکشنبه بیستم شهریورماه در مراسم آغاز به کار گشتهای ویژه پلیس، گفت این اقدام در پی «دستور فرماندهی» پلیس کشور و بعد از «یک ماه» برنامهریزی صورت گرفته است.
رئیس پلیس تهران با اعلام آمادگی گشتهای ویژه انتظامی برای ورود به «صحنه عملیات»، هدف اصلی این گشتها را «برخورد با مجرمان و مرتکبین جرائم خشن، جرائم به عنف، زورگیری و خفتگیری و مجرمان گستاخ» عنوان کرد.
این مقام ارشد انتظامی جمهوری اسلامی ایران گفت که برای «مناطق آلوده» از جمله شوش، مولوی و هرندی «ایستگاههای دهگانه پلیس» با استقرار «۳۰۰ نفر» به همراه «گشتهای ویژه» در این محلها در نظر گرفته شده است.
در پی افزایش ناامنیهای اجتماعی و انتشار تصاویر گسترده از بروز آنها در خیابانها و معابر برخی از شهرهای ایران به ویژه پایتخت، قوه قضائیه جمهوری اسلامی ششم شهریورماه از تشکیل «قرارگاه ویژه مقابله با سرقت و جرایم خشن» در تهران خبر داده بود.
از سوی دیگر، علی صالحی «دادستان عمومی و انقلاب تهران» نیز ششم شهریورماه با اشاره به تشکیل «قرارگاه ویژه مقابله با سرقت و جرایم خشن» در دادسرای تهران، با بیان اینکه «۹۸ درصد» سرقتها در سطح جامعه «سرقتهای خرد» هستند، اعلام کرده بود که تنها «دو درصد سرقتها» خاص و خشن هستند اما این میزان «اثر روحی و روانی شدیدی» در جامعه دارد.
از کودتای بازیکنان تیم ملی علیه اسکوچیچ چه میدانیم؟