احسان مهرابی - ایران وایر
«حبیب ترکاشوند»، عضو شورای سردبیری خبرگزاری «فارس» بوده است. جایی که اخیرا از سوی یک گروه ناشناس هک شده است. ترکاشوند پیش از این، هدر صفحه توییتر خود را آیه «أَلَمْ يَعْلَم بِأَنَّ اللَّـهَ يَرَىٰ» قرار داده بود، به این معنا که «عالم هستی محضر خدا است» و هر اقدامی توسط خداوند دیده میشود. اینک اما این آیه برای او پس از هک شدن حساب توییتری و چتهایش، و به خصوص انتشار ویدیو خود ارضایی یکی از کارکنان خبرگزاری «فارس»، معنای دیگری یافته است.
انتشار این ویدیو، بازتاب گستردهای از هک شدن کل این خبرگزاری و ۲۵۰ ترابایت دیتا داشته، تا آنجا که خود خبرگزاری «فارس» مجبور به تکذیب این ویدیو شده و اعلام کرده که فیلم این دوربین مدار بسته مربوط به خبرگزاری «فارس» نیست.
حبیب ترکاشوند کیست؟
گروه هکری ایرانی «بلک ریوارد»، سایت خبرگزاری «فارس» را هک، و اعلام کرد که بخش زیادی از اطلاعات این خبرگزاری را حذف کرده است. خبرگزاری «فارس» نیز هک شدن سایت خود را تایید کرده، هرچند ابعاد این هک را نپذیرفته است.
هکرها توییتر حبیب ترکاشوند، دبیر سابق سیاسی خبرگزاری «فارس» را هم هک کردند و تصویری از پیامهای او را به اشتراک گذاشتند. در این حساب همچنین برخی از شعارهای جنسی معترضان، از جمله شعار موسوم به «سبزی پلو با ماهی» نیز منتشر شد.
👈مطالب بیشتر در سایت ایران وایر
حبیب ترکاشوند از خبرنگاران روزنامه «جوان» و معاون دبير سرويس ادب و هنر این روزنامه وابسته به سپاه پاسداران بود، که سپس مدتی دبیر سیاسی خبرگزاری «فارس» شد. او همچنین سال ۱۳۹۲نیز، معاون خبرگزاری قرآنی «ایکنا» بود.
او در فضای مجازی نیز به گافهایش شناخته میشود. از جمله اینکه تصویری جعلی را منتشر کرد و مدعی دیدار «خاتمی» و «جورج سورس» شد، اما سپس زیر فشار کاربران، مجبور به تکذیب آن شد.
ویدیوی منتشر شده از خود ارضایی یکی از کارکنان خبرگزاری فارس چه بود؟
ویدیوی منتشر شده از خود ارضایی یکی از کارکنان خبرگزاری «فارس» در فضای مجازی بسیار خبرساز شده است. این اتفاق قاعدتا باید در شب، یا یک زمان خلوت دیگر رخ داده باشد. برخی نیز فردی که ویدیو او منتشر شده را، دبیر سرویس اقتصادی خبرگزاری «فارس» معرفی کردهاند، اما معمولا مرسوم نیست که خبرنگاران اقتصادی در شیفت شب فعالیت کنند. همچنین مرسوم نیست که خبرنگاران یا دبیران در شیفت شب نیز، با لباس زیر حضور داشته باشند، چرا که در آن ساعت افراد دیگری نیز در این خبرگزاری حضور دارند و حتی ممکن است برخی سرزده به آنجا بروند.
از سوی دیگر مشخص نیست که این ویدیو از دادههای هک شده از خبرگزاری فارس لو رفته و سپس در اکانت هک شده ترکاشوند منتشر شده، یا اینکه در دستگاههای ترکاشوند بوده است. نگهداری این فایل در اطلاعات خبرگزاری «فارس» اما، موضوعی عجیب است؛ مگر اینکه محتواهای دوربینهای مداربسته به صورت اتوماتیک ضبط و نگهداری میشده است. شکل فیلم منتشر شده نیز با فیلمهای دوربین مداربسته تا حدودی تفاوت دارد و این فیلم، تنها یک زاویههای خاصی را ضبط کرده است.
از جهتی ممکن است که این دوربین به صورت اختصاصی برای در نظر گرفتن این فرد یا موضوع دیگری کار گذاشته شده، و به تعبیری بهعنوان سند در اسناد نگهداری شده است. استفاده از لبتاپ نیز در این ویدیو عجیب است، چرا که معمولا در خبرگزاری «فارس» امکان وصل کردن لبتاپ به شبکه وجود ندارد. شکل میزهای موجود در این فیلم هم با تصاویر منتشر شده از میزهای تحریریه خبرگزاری «فارس» متفاوت است.
واکنش خبرگزاری فارس چه بود؟
گروه «بلک ریوارد» روز جمعه۴آذر۱۴۰۱، اعلام کرد که وبسایت خبرگزاری «فارس»، وابسته به سپاه پاسداران را هک کرده و به بولتنهای محرمانه ارسالی این خبرگزاری به دفتر «علی خامنهای» نیز دست یافته است.
این گروه اعلام کرد که فکسها، تماسهای رکورد شده، اطلاعات پورتالهای داخلی مربوط به مکالمات اداری و کارتابلهای خبری، آرشیو تصاویر، همچنین اسناد مالی، همگی دانلود شده است و همچنین نزدیک به ۲۵۰ ترابایت دیتا خبرگزاری «فارس» از ابتدا تاکنون، از تمامی سرورها و کامپیوترهای متعلق به این مجموعه حذف شده است.
خبرگزاری فارس اما حذف ۲۵۰ ترابایت اطلاعات را تکذیب و اعلام کرد که تنها اطلاعات روز جمعه۴آذر توسط هکرها، حذف شده است. این خبرگزاری همچنین ویدیوی خود ارضایی یکی از کارکنان خود را به صورت ضمنی تکذیب کرد و نوشت که «پخش فیلمی بهنام دوربین مداربسته، صحت نداشته، و مربوط به خبرگزاری فارس نیست.»
در اطلاعات منتشر شده در حساب کاربری ترکاشوند، همچنین تصویر یک نفر در حال نمایش یک «ای دی» نمایش داده می شود، که احتمالا برای ریکاور کردن اکانت است. در این کاغذ همراه با یک عدد، نام «علیرضا صفوی» و فارس نیوز نوشته شده است.
این تصویر که مربوط به باز پسگیری اکانت اینستاگرام است، احتمالا قدیمی است چرا که روند برای پس گرفتن حساب تغییر کرده است.
ماجرای مشابه و انتشار فیلمهای جنسی برای نخستینبار
گروه هکری ایرانی «بلک ریوارد» پیش از این نیز تهدیدی را درباره انتشار برخی اطلاعات درباره زندگی مدیران و کارکنان دانشگاه الزهرا مطرح کرده بود، اما در نهایت فایل یا سندی منتشر نشد.
این گروه، مقامات دانشگاه، اعضای حراست و برخی از استادان را خطاب قرار داد و نوشته بود: «بسیاری از اطلاعات مهم و مستندات زندگی شما، بهصورت امانت در اختیار ماست... از اسناد و ایمیلهای دانشگاهیتان گرفته تا حسابهای آنلاین و تصاویر خصوصی شما؛ مدارکی که قاعدتا خودتان بهتر میدانید، چه کثافتی را میتواند به زندگیهای ریاکارانه امروزتان بزند.»
انتشار ویدیوی خودارضایی یکی از کارکنان خبرگزاری فارس اما نشان از یک وضعیت متفاوت و جدید دارد.