Saturday, Dec 17, 2022

صفحه نخست » انتقاد تند روزنامه اصولگرای فرهیختگان از اظهارات مصطفی میرسلیم در مورد اعدام ها

01_Salim.jpgبی بی سی - روزنامه اصولگرای فرهیختگان در شماره امروز خود از مصطفی میرسلیم، نماینده مجلس شورای اسلامی و اظهارنظرهای او در باره اعتراض‌های سراسری ایران که باعث ملتهب‌تر شدن اوضاع می‌شود، انتقاد کرده و به او توصیه کرده «به‌راحتی می‌تواند سکوت اختیار کند.»

این روزنامه نوشته است «صرف نماینده مجلس بودن به شما این مجوز را نخواهد داد که درباره هر مساله تخصصی اظهارنظر کنید.»

اخیرا میرسلیم که به اظهارات جنجالی شهرت دارد، خواهان آن شد که معترضان در فاصله پنج یا ده روز پس از دستگیری اعدام شوند.این سخنان با واکنش‌های منفی فراوانی همراه شد تا جایی که او مجبور شد منظورش را توضیح دهد و بگوید از حرف‌هایش «برداشت» شده است.
01_farihkhtegan.jpg


روزنامه فرهیختگان می‌گوید پیشتر به مسئولان امر گفته بود «اگر درست حرف زدن بلد نیستند، حداقل کمی «حرف نزدن» را تمرین کنند.»

این روزنامه در یادداشت خود به «مورد خاص سیدمصطفی میرسلیم، نماینده مسن مردم تهران در مجلس» اشاره کرده که «خیلی اوقات رفتارها و اظهار نظرهای نه‌چندان پخته‌اش فضای عمومی کشور را تسخیر می‌کند.»

فرهیختگان می‌گوید «مساله شخص مصطفی میرسلیم نیست باید جلوی «میرسلیمیسم» گرفته شود.»

***بیشتر بخوانید***

روزنامه فرهیختگان نوشت: به‌جای برخورد صرف با اشخاصی مثل سیدمصطفی میرسلیم، لازم است با پدیده خطرناک میرسلیمیسم (!) مقابله شود تا حتی اگر برای ترمیم شکاف‌های اجتماعی برنامه‌ای هم نداریم، حداقل مانع از عمیق‌تر شدن آن‌ها شویم.

در مواجهه با نمونه‌های متنوع از سخنان عجیب و پرحاشیه میرسلیم نگاه ساده‌انگارانه آن است که تصور شود با تذکر و توجیه یک شخص مثل جناب میرسلیم، روند دامنه‌دار وایرال‌شدن اظهارنظر‌های این‌چنینی برخی مسئولان دیگر هم در بین افکار عمومی قطع خواهد شد.
این‌درحالی است که به‌نظر می‌رسد ما در بررسی این جنس اظهارات عجیب، با یک طرز فکر مواجه هستیم نه اظهارنظر شخصی چند مسئول خاص دولتی یا حاکمیتی. مثلا در تازه‌ترین نمونه، شاهد تکرار مورد مشابهی در سخنان یکی از ائمه جمعه بودیم.

طی یکی دو روز گذشته رسانه‌ها به‌طور گسترده به انتشار قسمتی از سخنان سیدابوالحسن مهدوی، امام‌جمعه موقت اصفهان پرداختند که او در جمع بانوان بست‌نشین در گلستان شهدای این شهر در حمایت از عفاف و حجاب، دست‌نوشته‌ای با این محتوا نوشته است: «بسمه تعالی. ان‌شاءالله مسئولان به وظیفه انقلابی خود عمل کنند و الا مردم متدین «وظیفه آتش به اختیار» دارند.» اظهاراتی نگران‌کننده از این جهت که دقیقا معلوم نیست منظور از «وظیفه آتش به‌اختیار» چه خواهد بود و امام‌جمعه موقت براساس چه چهارچوب شرعی یا قانونی به خود اجازه داده چنین چیزی را به‌عنوان راه‌حل مطرح کند.

فارغ از اینکه چه کسی در چه جایگاهی سخنانی مطرح می‌کند که ضررش برای سرمایه اجتماعی نظام بیش از فایده آن است، می‌توان از تعدد اظهارات این‌چنینی نتیجه گرفت که به‌جای برخورد صرف با اشخاصی مثل سیدمصطفی میرسلیم، لازم است با پدیده خطرناک میرسلیمیسم (!) مقابله شود تا حتی اگر برای ترمیم شکاف‌های اجتماعی برنامه‌ای هم نداریم، حداقل مانع از عمیق‌تر شدن آن‌ها شویم.

این نماینده مجلس که تجربه کمی هم در عالم سیاست ندارد، اگر خیلی دغدغه دارد که حتما در مسائلی مثل آنچه اخیرا درباره آن اظهارنظر کرده، نظر بدهد، لازم است پیش از هر مصاحبه یا گفتگو، کمی با متخصصان آن حوزه صحبت کند تا این جنس بی‌پروا صحبت‌کردنش، مثل آنچه شاهد بودیم، به تشویش هرچه بیش‌تر افکار عمومی دامن نزند.

گذشته از این، سخن میرسلیم موجب تضعیف جایگاه نمایندگی هم می‌شود؛ چراکه اگر «هر سخنی» گفتن برای نمایندگان مجلس به رویه‌ای طبیعی تبدیل شود، این جایگاه نمایندگی مجلس است که در بلندمدت، اعتبار و ارزش خود را میان مردم از دست خواهد داد. اما با همه اینها، کم‌هزینه‌ترین پیشنهاد به مسئولان برای حفظ آرامش افکار عمومی، پیشنهاد مطالعه ۱۴ حکایت باب چهارم گلستان سعدی است. بابی در فواید خاموشی!



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy