ایالات متحده سازمان اطلاعات سپاه پاسداران و چهار فرمانده ارشد آن را بابت نقششان در بازداشت شهروندان آمریکایی، تحریم کرد.
دو مقام ارشد دولت آمریکا روز پنجشنبه ۷ اردیبهشت در یک کنفرانس خبری اعلام کردند که کمتر از یکسال پس از صدور فرمان ریاست جمهوری جو بایدن مبنی بر تشدید تلاشها به منظور بازگرداندن گروگانها و شهروندان آمریکایی به ناحق زندانیشده در دیگر کشورها، مطابق قانون «پاسخگویی بازیابی گروگانها و مقابله با گروگانگیری رابرت لوینسون»، ایالات متحده سازمان اطلاعات سپاه پاسداران و چهار فرمانده ارشد آن را به دلیل نقششان در بازداشت شهروندان آمریکایی، در فهرست تحریمهای آمریکا قرار داده است.
این افراد بنا به گفته دو مقام ارشد دولت بایدن، علاوه بر محمد کاظمی رئیس اطلاعات سپاه، سیاری، محققی، و بازقندی معرفی شدهاند.
در ادامه این دو مسئول گفتند که سازمان اطلاعات سپاه پاسداران و این افراد به طور مستقیم یا غیرمستقیم مسئول دستور، کنترل، یا هدایت بازداشت به ناحق اتباع ایالات متحده هستند. سازمان اطلاعات سپاه به طور مکرر از اتباع آمریکایی به ناحق بازداشت شده در زندان اوین بازجویی کرده و این نهاد و افراد آن، دارای سابقه طولانی نقض حقوق بشر، از جمله گزارشهای گسترده اعمال شکنجه هستند.
دولت آمریکا تحریمهایی را علیه چهار مقام ارشد سازمان اطلاعات سپاه پاسداران به اتهام مسئولیت یا همدستی در «گروگانگیری» و بازداشت غیرقانونی شهروندان آمریکایی اعمال کرد. این مقامها شامل روحالله بازقندی، محمد کاظمی، محمدمهدی سیاری و محمدحسن محققی میشوند
***
صدای آمریکا - مسئولان دولت آمریکا ادامه دادند که افراد اطلاعات سپاه همچنین مسئول تهیه ابزار و تجهیزات برای اقدامات جاسوسی و ترور افراد، و نقش کلیدی هم در سرکوب اعتراضات، بازداشت مخالفان رژیم و فعالان جامعه مدنی داشتند.
در این کنفرانس خبری همچنین اعلام شد که سازمان اطلاعات روسیه نیز تحریم شده است.
این دو مقام در پاسخ به پرسش بخش فارسی صدای آمریکا در مورد انتقاد برخی خانوادههای زندانیان آمریکایی ایرانیتبار که جو بایدن تاکنون با آنها دیدار نکرده است، گفت که رئیس جمهوری آمریکا تلاش زیادی دارد که مشکل این خانوادهها را در اسرع وقت حل کند و این برای رئیس جمهوری یک اولویت محسوب میشود. اما همان طور که رئیس جمهوری آمریکا تاکنون نتوانسته است با رهبران همه کشورهایی که ایالات متحده با آنها رابطه دارد دیدار کند، این دیدار نکردن بر تلاش دولت او برای بازگرداندن عزیزان این خانوادهها تاثیر منفی ندارد.
به گفته آنها، ایجاد دفتر پیگیری گروگانها در وزارت امور خارجه یا دفتری مشابه در پلیس فدرال «اف.بی.آی» گواه این مدعا است.
سیامک نمازی، مراد طاهباز، و عماد شرقی از جمله ایرانیهای دوتابعیتی هستند که جمهوری اسلامی آنها را متهم به جاسوسی و زندانی کرده است. علاوه بر این افراد، شماری از شهروندان برخی کشورهای اروپایی هم تحت همین اتهام در ایران زندانی هستند.