Wednesday, Oct 4, 2023

صفحه نخست » شایعاتی درباره‌ی دلیل سانسور تصویر دو ورزشکار زن در تلویزیون چین

آیا پای واقعه تیان‌آن‌من در میان است؟

یورونیوز - روز چهارم ماه ۶ (ژوئن) همواره برای چینی‌ها تداعی‌کننده ورود تانک‌های ارتش به میدان تیان‌آن‌من برای سرکوب خونین جنبشی دموکراسی‌خواهانه با محوریت دانشجویان در سال۱۹۸۹ است.

chlarge.jpg

سی‌ان‌ان در گزارشی مدعی شده است که تلویزیون چین تصویر دو ورزشکار زن این کشور را در بازی‌های آسیایی هانگژو به دلیل تداعی نمادی مرتبط با واقعه میدان تیان‌آن‌من، سانسور کرده است.

این نماد در واقع دو عدد ۴ و ۶ است که به عنوان شماره خطوط مسابقه فینال دو با مانع در بازی‌های آسیایی هانگژو، هر یک به صورت برچسب روی لباس یکی از این ورزشکاران درج قرار گرفته بود.

لین یووِئی با برچسب شماره ۶ وقتی در پایان مسابقه فینال این رشته، وو یانی، دیگر ورزشکار زن چینی با برچسب شماره ۴ را در آغوش می‌کشد این دو عدد کنار یکدیگر قرار می‌گیرند و به نوعی نماد ۶-۴ که یادآور واقعه کشتار خونین میدان تیان‌آن‌من در ششم ژوئن (روز چهارم از ماه ششم میلادی) ۱۹۸۹ است، شکل می‌گیرد.

👈مطالب بیشتر در سایت یورونیوز

روز چهارم ژوئن همواره برای چینی‌ها تداعی‌کننده ورود تانک‌های ارتش به میدان تیان‌آن‌من برای سرکوب خونین جنبشی دموکراسی‌خواهانه با محوریت دانشجویان است.

شبکه خبری سی‌ان‌ان در گزارشی مدعی شده است که شکل‌گیری اتفاقی نماد این واقعه هنگام هم‌آغوشی دو قهرمان دومیدانی‌کار چینی در پایان مسابقه فینال دو با مانع، با سانسور رسانه‌های این کشور همراه شده است.

پکن همواره کلیه ارجاعات به این رویداد را به شدت کنترل می‌کند، به همین منظور سانسورچی‌های چینی هر گونه اشاره به واقعه میدان تیان‌آن‌من، چه به صورت مستقیم و یا از طریق‌ انعکاس نماد‌های آن را در شبکه‌های اجتماعی زیر نظر دارند و به سرعت آنها حذف می‌کنند.

این اقدام حتی اغلب زمانی که دو عدد ۴ و ۶ به عنوان نماد‌های روز و ماه این واقعه و یا عدد‌های ۸ و ۹ به عنوان دو عدد پایانی سال وقوع این رویداد به صورت اتفاقی و بی ارتباط با چنین واقعه‌ای کنار هم قرار می‌گیرند، نیز انجام می‌شود.

مسابقه فینال رشته دو با مانع زنان در بازی‌های آسیایی هانگژو، یکشنبه اول اکتبر، همزمان با روز ملی چین برگزار شد.

در گزارش سی‌‌ان‌ان آمده است که مقامات چینی در این مناسبت برای مقابله با هرگونه نماد مخالفت با دستگاه حاکم که ممکن است توجه‌ را از جشن‌ها منحرف و به سوی واقعه‌ای خاص معطوف کند، بسیار دقیق‌تر و سخت‌گیرانه‌تر عمل می‌کنند.

بنا به این گزارش، شبکه تلویزیون دولتی چین، عکس مربوط به دو ورزشکار زن این کشور در فینال مسابقات دو با مانع را یکشنبه شب ابتدا در حساب کاربری خود در «ویبو»، شبکه اجتماعی مشابه توییتر در چین، منتشر کرد، اما حدود یک ساعت بعد آن را برداشت.

تصویر یاد شده اما با حذف اعداد برچسب شده به لباس ورزشکاران در مطلبی روز دوشنبه توسط خبرگزاری دولتی شین‌هوا منتشر شد.

چین نه تنها هرگونه انتقاد از حزب کمونیست را در این کشور برنمی‌تابد و آنرا سانسور می‌کند بلکه این سخت‌گیری را در خصوص مواردی که از نگاه مقامات این کشور با ارزش‌ها و ایدئولوژی حزب حاکم ناسازگار است نیز اعمال می‌کند.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: info@gooya.com تبلیغات: advertisement@gooya.com Cookie Policy