دولتهای کاسب میانجیگری میکنند
کیهان لندن - در شرایطی که بسیاری از دولتهای خارجی به ویژه غربیها دائم به شهروندان خود در مورد خطرات سفر به ایران و خاورمیانه هشدار میدهند، مقامات جمهوری اسلامی از یکسو به دنبال زمینهسازی برای فراهم کردن شرایط سفر آسانتر خارجیها به ایران هستند و از سوی دیگر ویروس گروگانگیری به شبهنظامیان تروریستی وابسته به رژیم نیز سرایت کرده است.
بعد از آزاد شدن دستکم شش میلیارد دلار از پولهای بلوکه شده ایران توسط دولت بایدن در ازای آزادی گروگانهای آمریکایی در حالی که ملاها و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تلاش میکنند اطمینان خارجیها و ایرانیهای مقیم خارج را برای سفر به ایران جلب کنند، گروه تروریستی حماس از شهروندان اسرائیلی و خارجیهایی که به گروگان گرفته به عنوان ابزاری برای چانهزنی و باجخواهی سوء استفاده میکند.
گروههای تروریستی با حمله به اسرائیل و شهروندان خارجی آنها را گروگان میگیرند و مقامات جمهوری اسلامی برای کشاندن ایرانیان دوتابعیتی و شهروندان خارجی به عنوان توریست و حتا شرکت در کنفرانسهای مختلف دام پهن میکنند.
تجربه نشان میدهد که وضعیت در ایران برای شهروندان خارجی و دوتابعیتیها از «وضعیت هشدار» و «شرایط غیرایمن» فراتر رفته است. گروگان گرفته شدن افراد به اتهام جاسوسی، دچار شدن به سرنوشتهای مرموز و مرگ مشکوک در زندانها یا ناپدید شدن مانند فرامرز جاویدزاد و رابرت لوینسون که پس از مرگ معلوم میشود در زندان بودهاند و یا اصلا معلوم نمیشود که چه بر سر آنها آمده، صدور احکام سنگین زندان و حتا حکم اعدام علیه دوتابعیتیها، بازجوییهای فرودگاهی از مسافران و گرفتن پاسپورت آنها هنگام ورود به ایران، احضار توسط نهادهای امنیتی، برخوردهای فیزیکی در خیابان با پوشش آزاد، بازداشت افراد در مهمانیهای گروهی، ممنوعیت مشروبات الکلی و مجازات سنگین به جرم مصرف مشروبات الکلی، اذیت و آزار افراد در تورهای گردشگری استانی توسط نیروهای بسیج و لباسشخصیها، ضرورت ارائه سند ازدواج رسمی و مدارک شرعی برای گرفتن هتل و اقامتگاه، متصل نبودن سیستمهای بانکی ایران به کارتهای بانکی بینالمللی، وضعیت اسفناک اینترنت و بسیاری مسائل دیگر فهرست طولانی دلایلی است که سفر به ایران را برای دوتابعیتیها و خارجیها به یک امر «غیرعقلانی» تبدیل کرده است.
اصلیترین تهدید برای شهروندان خارجی یا دوتابعیتیها که به ایران سفر میکنند یا حتا در کشورهای همسایه مثل امارات، ترکیه و عراق بسر میبرند از جانب سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است که «وزارت اطلاعات» و «قوه قضائیه» شرکای آن در آدمربایی و ترور به شمار میروند. شگفتانگیز اینکه همین نهادها تلاش میکنند زمینهساز سفر خارجیها و ایرانیان ساکن سایر کشورها به ایران و جذب سرمایههای آنها شوند!
سردار پاسدار عزتالله ضرغامی که در دولت ابراهیم رئیسی به عنوان وزیر میراث فرهنگی و گردشگری به این مقام رسیده دولت سیزدهم را مجاب کرده تا ضرورت ویزای ورود به ایران را برای شهروندان چندین کشور لغو کند. طبق اظهارات ضرغامی، تصمیم نهایی در این مورد پس از جلسه کمیسیون امنیتی دولت به ریاست سردار پاسدار احمد وحیدی وزیر کشور گرفته شده است.
عزتالله ضرغامی چهارشنبه سوم آبان در حاشیه جلسه هیأت دولت گفته «هر گردشگری که به ایران میآید با وجود برخی مشکلاتی که در کشور داریم، دیدگاهش در نظرسنجیها بالای ۹۰ درصد نسبت به ایران عوض میشود. یعنی تمام تبلیغات ایرانهراسی منتفی میشود.»
وی تأکید کرده «باید درهای کشور را باز کنیم تا گردشگران راحت به ایران بیایند. این حق همه مردم دنیاست.»
اینهمه در حالیست که بازداشت ایرانیها در فرودگاهها به شدت روی تصمیم آنها برای سفر به ایران تأثیر منفی گذاشته است. به ویژه پس از بازداشت و ضبط پاسپورت تعدادی از مسافران در فرودگاه تهران به اتهام شرکت در تظاهرات علیه جمهوری اسلامی در حمایت از خیزش ملّی در سال ۱۴۰۱ بسیاری از ایرانیان قید دیدار با خانوادههای خود را در داخل ایران زدهاند.
محمد مصدق معاون اول قوه قضائیه جمهوری اسلامی اخیراً گفته ایرانیان خارج کشور حتا با داشتن «پرونده قضایی» هم در فرودگاه و هنگام ورود به کشور دستگیر نخواهند شد.
وی در نشستی تحت عنوان «اقتصاد مقاومتی» با تأکید بر «ضرورت جذب سرمایهگذاران ایرانی در خارج از کشور» گفته بود «شخصاً به برخی از ایرانیانی که هیچ مشکلی ندارند اما از آمدن به کشور ترس دارند، تضمین میدهم که بیایید و در فرودگاه هیچ اتفاقی برای شما نمیافتد؛ حتا اگر پرونده داشته باشید.»
امین حسین رحیمی وزیر دادگستری جمهوری اسلامی ۲۸ مهرماه در مصاحبه با «شفقنا» خطاب به ایرانیان خارج کشور گفته بود «امکان پیگیری الکترونیکی وضعیتشان برای سفر به ایران فراهم شده و کسانی که تأیید وزارت خارجه را دریافت کنند، میتوانند بدون نگرانی به ایران سفر کنند.»
اسماعیل خطیب وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی نیز در چند سخنرانی تأکید کرده وزارت اطلاعات از جذب گردشگران، سرمایهگذاران و تجار ایرانی مقیم خارج از کشور به ایران استقبال میکند!
تجربه اما نشان میدهد برای جمهوری اسلامی منظور از «درآمدزایی» از خارجیها و ایرانیهای مقیم خارج یا «جذب سرمایه آنها» مفهومی در تراز انقلاب اسلامی دارد نه آنچه در شرایط عادی و اصول بینالمللی رایج است! آنها گروگان میخواهند تا به عنوان ابزاری برای باجگیری از دولتهای غربی مورد سوء استفاده قرار گیرند و به این شکل برای رژیم «درآمدزایی» شود!
گروگانگیری و تروریسم در منطقه مُسری شده
دو مسئله این وضعیت را بحرانیتر میکند و نشان میدهد «ویروس گروگانگیری» بین گروههایی مشابه جمهوری اسلامی به شدت مسری است.
۱) شماری از ایرانیان مخالف جمهوری اسلامی طی سالهای اخیر نه در داخل ایران بلکه در کشورهای همسایه ربوده شدهاند از جمله روحالله زم، جمشید شارمهد یا فرود فولادوند. تداوم استفاده از این «راهکار» برای اخاذی رژیم ایران از غرب اصلاً غیرمنتظره نیست.
۲) ویروس گروگانگیری به شدت از نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی به گروههای نیابتی وابسته به سپاه پاسداران سرایت کرده است. اخیراً گزارش شد گروه «کتائب حزبالله» در عراق چند نفر از جمله یک شهروند ایرانی- بریتانیایی را در حوالی کرکوک ربوده است. گروه تروریستی حماس نیز در جریان حمله مرگبار به اسرائیل، گفته میشود بیش از دویست تن از جمله کودک اسرائیلی و خارجی را به گروگان گرفته و اکنون از آنها به عنوان ابزاری برای باجخواهی سوء استفاده میکند.
علیاکبر ولایتی مشاور علی خامنهای میگوید جمهوری اسلامی از حماس پشتیبانی «معنوی» میکند. درواقع رژیم ایران گذشته از تأمین مالی و تسلیحاتی تروریستها، به شبهنظامیان آموزش «معنوی» میدهد که چطور با گروگانگیری اخاذی کنند.
پاسدار محسن رضایی ۲۰ تیر ۱۳۹۴ چند روز پیش از اعلام توافق اتمی موسوم به برجام در صداوسیمای جمهوری اسلامی گفته بود «من به عنوان یک سرباز و پاسدار انقلاب قول میدهم اگر آمریکاییها بخواهند به ایران چشم بد داشته باشند مطمئن باشند ما در هفته اول حداقل هزار آمریکایی را گروگان میگیریم و آنموقع برای آزاد کردن هر یک از آنها باید چند میلیارد دلار بدهند. آن موقع مشکل اقتصادی ما نیز ممکن است حل شود!»
در ایران منابع حکومتی میگویند گروگانهایی که توسط تروریستها به اسارت گرفته شدهاند، «برگ برنده» حماس هستند. حماس برای رهایی از عملیات دفاعی سنگین اسرائیل اعلام کرد مذاکره درباره اسیران منوط به توقف حملات اسرائیل است.
شماری از دولتهایی هم که منفعتشان میانجیگری میان رژیم ایران و آمریکا بر سر مبادله گروگانهاست، حالا برای تبادل گروگانهایی که در اختیار حماس است میدانداری میکنند. یکی از آنها قطر است. دوحه درواقع مقرّ اصلی رهبران گروه تروریستی حماس و طالبان است اما بخشی از سیاست خارجی خود را بر اساس پناه دادن به همین تروریستها پیش میبرد. چنین راهبردی به دولتهایی نظیر قطر فرصت «گربهرقصانی» و کاسبی و همچنین تأمین «وجهه سیاسی» در مناسباتی را میدهد که اساسا نمیبایست اتفاق بیفتند!
جمهوری اسلامی ۴۴ است منابع ملّی ایران را خرج تروریسم میکند. رژیم ملاها به پشتوانه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بر ستونی از «سرکوب» و «تروریسم» استوار مانده است. ایستادگی مردم ایران در مقابل جمهوری اسلامی فقط مبارزه با یک رژیم سرکوبگر دیکتاتور نیست بلکه کارزاری علیه منشاء اصلی تروریسم است که چهار دهه در منطقه تکثیر یافته و اکنون چهرهی خشن و غیرانسانی خود را بیش از پیش از جمله در دموکراسیها نشان میدهد. در این میان، روشن است که حمایت جامعه جهانی از جنبش آزادیخواهی مردم ایران قطعا بخشی از مبارزه بینالمللی علیه تروریسم به شمار میرود.
برآوردها نشان میدهد شهروندان ۳۶ کشور از جمله آلمان، آمریکا، اتریش، استرالیا، اوکراین، اسپانیا، استونی، ایتالیا، ایرلند، برزیل، بریتانیا، پرتغال، تایلند، ترکیه، چین، دانمارک، روسیه، رومانی، فرانسه، کانادا، لهستان، مجارستان، در حمله حماس به اسرائیل کشته یا مفقوده شدهاند. دستکم در پایتخت شش کشور غربی از لندن، برلین و پاریس تا تورنتو دو هفته است حامیان تروریسم آشوبگری میکنند. حالا تصمیم نهایی با دولتهای این کشورهاست که با ویروس تروریسم در جامعهی خود چگونه برخورد کنند.
اشتباه بزرگ جمهوری اسلامی