به گفته وزارت کشور آلمان، حدود ۴۵۰ عضو حماس در این کشور وجود دارند
صدای آمریکا - وزارت کشور آلمان روز پنجشنبه دوم آذر، اعلام کرد که ماموران پلیس به مراکزی در چهار ایالت این کشور، که مظنون به همکاری با حماس و یک شبکه فلسطینی به نام «صامدون» بوده اند، حمله و آنها را بازرسی کرده اند.
عملیات بیش از ۳۰۰ مامور پلیس آلمان در برلین، نیدرزاکسن، نوردراین-وستفالن و شلزویگ-هولشتاین انجام شد.
آلمان همراه با سایر اعضای اتحادیه اروپا، آمریکا، بریتانیا و چندین کشور دیگر، گروه شبه نظامی حماس را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار دادهاند. این گروه تحت حمایت جمهوری اسلامی قرار دارد.
نانسی فزر، وزیر کشور آلمان، در بیانیه ای گفت: «ما به اقدامات مداوم خود علیه اسلام گرایان افراطی ادامه می دهیم.»
او افزود: با ممنوعیت فعالیت حماس و صامدون در آلمان، علامت روشنی در این مورد ارسال کردیم که هیچ گونه ستایش و یا حمایت از ترور وحشیانه حماس علیه اسرائیل را تحمل نخواهیم کرد.
آلمان در ماه جاری نوامبر فعالیتهای مرتبط با حماس و صامدون را ممنوع کرده بود.
پیشتر ماموران پلیس آلمان روز ۲۵ آبان با ورود به «مرکز اسلامی هامبورگ» و دهها دفتر وابسته به این مرکز، جستجو برای یافتن شواهدی مبنی بر ضرورت ممنوعیت احتمالی فعالیت این مرکز را آغاز کردند.
دفتر حفاظت از قانون اساسی در آلمان گفته بود شواهدی وجود دارد که نشان میدهد این مرکز اسلامی «یک مرکز تبلیغاتی مهم ایران در اروپا« و «بازوی جمهوری اسلامی» است.
امید نوری پور، نماینده ایرانی تبار در پارلمان آلمان و رهبر حزب سبزها، این مرکز اسلامی را «مهمترین مرکز جاسوسی رژیم ایران در آلمان» خوانده و آن را مسئول جاسوسی از مخالفان حکومت جمهوری اسلامی در آلمان دانسته است.
پس از حمله تروریستی حماس به اسرائیل در ۱۵ مهر، مجلس آلمان به اتفاق آرا از دولت خواسته بود که «برای بستن مرکز اسلامی هامبورگ تلاش کند.»
مرکز اسلامی هامبورگ همواره ادعاهای مطرح شده از سوی سیاستمداران و مقامات را رد کرده و آنها را «ناعادلانه» توصیف کرده است.
صدای آمریکا پیشتر خبر داده بود که براساس رای دادگاه اداری هامبورگ، مرکز اسلامی این شهر که به عنوان «مسجد آبی» هم شناخته میشود، در گروه «سازمانهای اسلامگرای افراطی» طبقهبندی شده است.
حمله تند فاضل میبدی به حداد عادل