یورونیوز - سفیران دو کشور ایالات متحده آمریکا و کره شمالی روز دوشنبه در جریان نشست شورای امنیت سازمان ملل، بر سر اولین پرتاب «ماهواره جاسوسی» پیونگ یانگ و افزایش تنشها در منطقه، در اقدامی کمسابقه اقدام به جدال لفظی کردند.
کره شمالی پس از حدود ۶ سال غیبت، بار دیگر از ماه ژوئیه شروع به فرستادن نماینده خود در سازمان ملل به جلسات شورای امنیت بویژه در موضوع برنامههای هستهای و موشکی بالستیک این کشور کرده است.
بر همین اساس نیز اعضای این شورا روز دوشنبه برای تبادل نظر درباره پرتاب «ماهواره جاسوسی» توسط کره شمالی در ۲۱ نوامبر، تشکیل جلسه دادند.
در پایان این جلسه، لیندا توماسگرینفیلد، سفیر ایالات متحده و کیم سونگ، سفیر کره شمالی سخنان غیرمنتظرهای را بیان کردند و هر کدام استدلال کردند که کشورهایشان تدافعی عمل میکنند.
کیم سونگ به شرکت کنندگان در نشست شورای امنیت گفت: «یک طرف متخاصم یعنی ایالات متحده، ما را با سلاح هستهای تهدید میکند. این حق مشروع کره شمالی به عنوان طرف دیگر جنگ است که به توسعه، آزمایش و ساخت سیستمهای تسلیحاتی بپردازد که همتراز سیستمهای تسلیحاتی ایالات متحده است؛ تسلیحاتی که آمریکا از قبل در اختیار داشته و یا هم اکنون در حال توسعه آنها است.»
کره شمالی از سال ۲۰۰۶ میلادی به دلیل برنامههای موشکی و هستهای خود، تحت تحریمهای سازمان ملل است. این تحریمها شامل ممنوعیت توسعه موشکهای بالستیک نیز میشود.
با این وجود، هفته گذشته از این فناوریها برای پرتاب ماهواره شناسایی این کشور استفاده شد و قبل از آن نیز طی ۲۰ ماه گذشته دهها موشک بالستیک آزمایش شده بود.
ایالات متحده از مدتها قبل هشدار داده بود که پیونگ یانگ آماده انجام هفتمین آزمایش هستهای است.
لیندا توماسگرینفیلد، سفیر ایالات متحده نیز گفت: «ما قویا ادعای کذب کره شمالی، مبنی بر اینکه پرتاب موشکهای این کشور صرفاً ماهیت دفاعی دارد و در پاسخ به تمرینهای نظامی دوجانبه و سهجانبه انجام میشود را رد میکنیم.»
او گفت که تمرینهای ایالات متحده، تمریناتی روتین، دفاعی و از قبل اعلام شده هستند و افزود: «یک بار دیگر میخواهم صادقانه پیشنهاد خود را برای انجام گفتگوهایی بدون پیششرط میان دو کشور بیان کنم و تنها کاری که کره شمالی لازم است انجام دهد، این است که این پیشنهاد را بپذیرد.»
مذاکراتی که با هدف خلع سلاح اتمی کره شمالی در جریان بود، در سالهای ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ میلادی در جریان ریاست جمهوری دونالد ترامپ به شکست انجامید و دیگر احیا نشد.
پس از آن کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی نیز اعلام کرد تا زمانی که «تهدیدات نظامی مداوم» از بین نرود، کره شمالی به تقویت تواناییهای خود ادامه خواهد داد.
خانم توماسگرینفیلد همچنین در این نشست گفت که اقدامات کره شمالی، با اتکا بر یک «پارانویا» درباره حمله احتمالی ایالات متحده انجام میشود و افزود: «اگر چیزی باشد که ایالات متحده بخواهد به کره شمالی ارائه کند، کمک بشردوستانه به مردم است و نه سلاح برای نابود کردن مردم شما.»
اعضای شورای امنیت سازمان ملل در چند سال گذشته بر سر نحوه برخورد با پیونگ یانگ اختلاف نظر داشتند.
چین و روسیه میگویند مانورهای نظامی مشترک ایالات متحده و کره جنوبی، پیونگ یانگ را تحریک میکند و در مقابل، واشنگتن نیز پکن و مسکو را متهم میکند که با محافظت از کره شمالی در برابر تحریمهای بیشتر، کره شمالی را جسورتر کردهاند.
با قدرتمندترین زن کره شمالی (مستند به زبان انگلیسی)
عصبانیت کیهان از ثبتنام حسن روحانی در انتخابات