Sunday, Feb 25, 2024

صفحه نخست » قتل یک نظامی قدیمی افغانستان در تهران

25-11.jpgکیهان لندن - فردی ۶۰ ساله به نام «قدرت» از نظامیان قدیمی افغانستان که بعد از حضور طالبان و مرگ پسرش و مهاجرت همسرش به آمریکا برای کار و‌ سپس مهاجرت به ایران آمده بود، با ضربات متعدد شیئی سخت کشته شد.

به گزارش وبسایت رکنا، ساعت ۹:۳۰ دقیقه شامگاه جمعه ۴ بهمن‌ماه مرد وحشت‌زده‌ای با پلیس تماس گرفت و اعلام کرد جسد همکارش را در اتاقک نگهبانی پیدا کرده است. بر همین اساس ماموران کلانتری ۱۳۴ سعادت‌آباد به محل حادثه اعزام شدند.

ماموران در محل جنایت در میدان فرهنگ با خوابگاه دانشجویی دخترانه‌ای روبرو شدند که مشخص بود زمان زیادی است که متروکه شده و در همین حال جسد غرق در خون مردی ۶۰ ساله را مشاهده کردند که روی زمین افتاده و به گفته عوامل اورژانس چند ساعتی از زمان مرگش گذشته است.

بنابر بررسی‌های ابتدایی تیم پلیس، قربانی با ضربات متعدد جسمی سخت که از پشت به ناحیه سر وارد شده بود به قتل رسیده است. درها از داخل اتاقک نگهبانی قفل و‌کلید روی در باقی مانده بود و همین موضوع کافی بود تا پای بازپرس جنایی را به پرونده برای کشف معمای این قتل باز کند.

بازپرس موسی رضازاده از شعبه ۱۱ دادسرای جنایی تهران همراه تیمی از کارآگاهان اداره ۱۰ و ماموران بررسی صحنه جرم وارد محل جنایت شدند و تحقیقات آغاز شد.

👈مطالب بیشتر در کیهان لندن

در گام اول مردی که مدعی بود صاحب این خوابگاه دخترانه متروکه است مورد بازجویی قرار گرفت. او به بازپرس جنایی گفت که ۵ ماه قبل از طریق یکی از دوستان نزدیکش با قدرت (مقتول) آشنا شده و او را به عنوان نگهبان ساختمان استخدام کرده است.

وی در ادامه گفت: «طبق معمول هر شب با قدرت تماس گرفتم تا از اوضاع ساختمان مطلع شوم اما هرچه زنگ زدم جواب نداد، نگران شدم و‌ خودم را ساختمان رساندم؛ بارها زنگ در را زدم ولی صدایی نشنیدم؛ وقتی تلاش کردم با کلید خودم در ساختمان را باز کنم موفق نشدم، متعجب از پنجره کناری به داخل نگاه کردم که دیدم قدرت غرق در خون روی زمین افتاده برای همین با پلیس تماس گرفتم.»

بازپرس رضازاده به رکنا گفت: «به گفته شاهدین و مالک خوابگاه، قربانی از نظامیان قدیمی افغانستان بوده که بعد از حضور طالبان و مرگ پسرش و مهاجرت همسرش به آمریکا برای کار و‌ سپس مهاجرت به ایران آمده بود تا چند ماه دیگر نزد همسرش برود.»

پس از اتمام تحقیقات اولیه در صحنه جرم به دستور بازپرس موسی رضازاده از شعبه ۱۱ دادسرای جنایی جسد برای بررسی علت اصلی مرگ به پزشکی قانونی منتقل و شناسایی قاتل در دستور کار اداره ۱۰ پلیس آگاهی تهران قرار گرفت.

پیشتر نیز قتل یک عضو پیشین نیروهای ویژه ارتش افغانستان، در خود آن کشور، در مهرماه ۱۴۰۰ با واکنش‌های گسترده مواجه شده بود تا حدی که آن را نوعی «انتقامجویی» ستیزه‌جویان طالبان دانستند.

آن زمان رسانه‌های افغانستان خبر پیدا شدن جسد دو نیم شده یک عضو پیشین نیروهای ارتش حکومت پیشین افغانستان را منتشر کردند.

بر اساس گزارش رسانه‌ها، ستار سیرت یک عضو جوان نیروهای ویژه ارتش حکومت پیشین افغانستان در مسیر راه از سوی ستیزه‌جویان گروه طالبان بازداشت شده و روز جمعه ۱۴ بهمن جسدش از دره‌های مربوط به ولایت جوزجان در شمال افغانستان پیدا شد.

پس از خروج آمریکا از افغانستان در اوت ۲۰۲۱، پیشروی برق‌آسای طالبان از شهرستان‌ها آغاز شد؛ زمانی‌ که نیروهای دولتی از این مناطق بدون جنگ عقب‌نشینی کردند، این روند ادامه یافت تا اینکه طالبان به مراکز ولایات رسیدند. در حالی که مراکز ولایات و شهرها با مقاومت اندک ارتش به دست طالبان سقوط کردند اما کابل بدون چون و چرا تسلیم شد و در نهایت نظام و ارتش افغانستان فروپاشید و بار دیگر موج سنگین افغانستانی‌هایی که به کشورهای همسایه به ویژه ایران پناه بردند خیز گرفت.

ورود سازمانیافته «مهاجران» افغانستانی به ایران

در ۱۱ مهرماه یک منبع آگاه در نیرو‌های مسلح به کیهان لندن گفته بود: «طبق قرارداد ۲۵ ساله ایران و چین، قرار بود در زمینه‌های مختلف از کارگران چینی استفاده شود اما از آنجا که حکومت از مردم می‌ترسد، قرار شده بجای کارگران چینی از افغانستانی‌ها در پروژه غارت ایران بهره ببرند.»

به گفته این منبع آگاه در نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی، موضوع تازه‌ای نیست که مدت‌هاست از افغانستانی‌ها برای جذب در سپاه «قدس» استفاده می‌شود: «‏شاید عده‌ای بگویند که همه این افغانستانی‌های مهاجر نیروی نظامی نیستند! بله، همه نیروی نظامی نیستند؛ در بین آنها افراد غیرنظامی و معمولی هم هستند تا ورود فقط نظامیان شک‌برانگیز نشود.»

این منبع آگاه با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی ‏یکی از حامیان اصلی طالبان است، نقطه نظر خود را بر اساس مشاهدات و اطلاعات خود چنین توضیح داده بود: «به کَل‌کَل‌های رسانه‌ای آنها توجه نکنید! حتا ‏کشور‌های خاورمیانه، اروپا و آمریکا و روسیه و چین هم با طالبان هستند و لفاظی‌هایشان را جدی نگیرید، این یک ‏سناریوی تکراری برای فریب افکار عمومی است. ‏بخش زیادی از ارتش افغانستان قرار است به خدمت گرفته شوند، در حال حاضر بخشی از آنها طی چند ماه به روسیه فرستاده شده‌اند، ‏کسانی که جذب می‌شوند همان نیرو‌های نظامی حکومت سابق افغانستان هستند.

‏پیش از فروپاشی کابل، آمریکا قرار گذاشته بود که تجهیزات نظامی را در افغانستان به نفع جمهوری اسلامی ر‌ها کند ‏و از بالا به ارتش افغانستان دستور رسیده بود که هیچ واکنشی از سمت نیرو‌ها صورت نگیرد و به سمت ایران فرار کنند.»

به گفته وی، ‏سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز که از قبل افغانستانی‌های فراری را با تطمیع و وعده‌ی اقامت و کار در لشکر «فاطمیون» سازمان داده بود، حالا هم این نیرو‌ها را به عراق، لبنان و سوریه اعزام می‌کند و همچنین برای سرکوب مردم ایران به کار می‌گیرد. او می‌گوید: «‏‏آمار این نیرو‌ها کاملاً مشخص است و جمهوری اسلامی اینها را با فریب نیز جذب می‌کند.

با وعده حق اقامت، حقوق و مزایا... دقیقاً همان سناریوی جذب افغانستانی‌ها در لشکر فاطمیون. این نیرو‌ها ‏جذب ارتش و نیروی انتظامی جمهوری اسلامی نمی‌شوند بلکه ‏فقط در سپاه و بسیج و برای سرکوب داخلی به کار گرفته می‌شوند؛ همچنین برای خدمت در ‏سپاه قدس و اعزام به عراق، لبنان، سوریه و روسیه؛ البته ‏اگر هم لازم شد و ارباب پوتین امر کند به آفریقا هم اعزام می‌شوند. ‏بخش دیگری از این مهاجران هم به صورت سیستماتیک در شبکه‌های اجتماعی به عنوان ارتش سایبری جمهوری اسلامی فعالیت می‌کنند.»

حشمت‌الله فلاحت پیشه رئیس پیشین کمیسیون امنیت ملى مجلس شورای اسلامی نیز در همین ارتباط گفته است: «بخش بزرگی از کسانی‌ که وارد ایران می‌شوند جزو ارتش افغانستان بوده‌اند، واگر آمارها درست باشد یک پنجم جمعیت افغانستان در ایران حضور دارند! گویا پشت این مهاجرت‌ها یک سیستم وجود دارد که بلافاصله جای خواب و شغل آنها مشخص می‌شود.»

وی در امردادماه امسال در گفتگو با وبسایت «فراز» گفته بود: «بیش از یک و نیم میلیون از کسانی که سابقه فعالیت نظامی در افغانستان داشته‌اند پس از روی کار آمدن مجدد طالبان به ایران آمده‌اند.»

همچنین در ارتباط با موج جدید مهاجرت از افغانستان به ایران روزنامه جمهوری اسلامی برای چندمین بار نسبت به این موضوع هشدار داد و نوشت: «کارشناسان امور افغانستان احتمال می‌دهند طالبان رانده شده از پاکستان به سوی ایران حرکت کرده و از مرزهای جنوب شرقی وارد کشورمان شوند. نظامیان پاکستان از دهم آبان، انتقال میلیونی طالبان را که «مزاحمان» نامیده‌اند از پاکستان به افغانستان آغاز کرده‌اند. »

در ادامه این مطلب آمده بود: «کارشناسان معتقدند از این طریق ممکن است هجوم جدیدی از ناحیه طالبان پشتون به ایران وارد شود که با خطرها و تهدیدهای جدیدی همراه خواهد بود.»

کیهان لندن از نخستین رسانه‌هایی است که سال‌ها پیش در چند مصاحبه و گزارش مستند از حضور شبه‌نظامیان افغانستانی در جنگ سوریه که مقامات جمهوری اسلامی آن را پنهان می‌کردند، گزارش داد. از جمله در سال ۱۳۹۴ در مصاحبه با یک شهروند افغان عضو سپاه قدس که در آوریل ۲۰۱۵ به دو زبان فارسی و انگلیسی منتشر شد و در رسانه‌های دیگر نیز بازتاب یافت.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy