Wednesday, Jul 24, 2024

صفحه نخست » تهاتر سازمان‌یافته انبه با نفت تنها توسط ۱۰ تا ۱۵ نفر

25-1.jpgایران وایر - فراوانی میوه انبه در بازارها در هفته‌های گذشته، ظن تهاتر انبه با نفت را در فضای مجازی تقویت کرد. به این معنی که ما در ازای نفت، انبه دریافت کرده‌ایم. چرا که سابقه دریافت چای سریلانکا و حتی کالایی مانند پشم در ازای نفت هم در ذهن مردم باقی مانده. بررسی روزنامه هم‌میهن نشان می‌دهد که این خبر ظاهرا زرد، صحت دارد.

بنا بر بررسی‌های روزنامه هم‌میهن، حمید حسینی، رئیس اتحادیه صادرکنندگان نفت و گاز و پتروشیمی و علی شمس‌اردکانی، کارشناس اقتصاد انرژی و فعال اقتصادی، معتقدند که انبه با نفت تهاتر شده اما این اقدام دولتی نبوده است.

کارشناسان معتقدند چون دولت تحریم است، نمی‌تواند این چنین آشکارا فرآورده نفتی بفروشد پس به نظر می‌رسد دولت، دستی در این ماجرا ندارد.

از سوی دیگر، مردم عادی هم توان مالی و اقتدار لازم برای فروش این حجم زیاد از سوخت را ندارند. چراکه در هر نوبت قاچاق، چندین تانکر ۳۰ هزار لیتری از کشور خارج شده و سوخت را از کشور بیرون می‌برد. واضح است که سوخت‌بر‌ها نه چنین پولی دارند و نه چنین امکاناتی.

👈مطالب بیشتر در سایت ایران وایر

اما فرقی هم ندارد قاچاق‌کار کیست؛ هر چه قیمت ارز در ایران بالاتر می‌رود، فاصله قیمت حامل‌های انرژی در ایران با کشور‌های همجوار بیشتر می‌شود.

به گفته این کارشناسان، ارزانی بنزین در ایران، قاچاق سوخت در مناطق مرزی را به یکی از سودآورترین کسب‌وکار‌ها تبدیل کرده است؛ به طوری که قاچاق بنزین در مرز‌ها بین ۶ تا ۱۲ برابر کالا‌های دیگر به کشور مقصد سود دارد.

علی شمس‌اردکانی، کارشناس و اقتصاد انرژی، تهاتر انبه با نفت را قاچاقی سازمان‌یافته دانسته و توضیح می‌دهد: در حقیقت قاچاقچی‌ها سوخت را در پاکستان، لیتری ۸۰ سنت می‌فروشند.

او با اشاره به اینکه اکنون در فصل فراوانی میوه انبه، به خصوص در پاکستان قرار داریم، ادامه می‌دهد: این ۸۰ سنت، در فصلی که در آن هستیم توسط قاچاقچی‌های ایرانی تبدیل به انبه می‌شود و به ایران می‌آید تا فروخته شده و پول حاصل از آن، درآمدی برای قاچاقچی‌ها باشد.

فرآیند قاچاق بنزین از سوی شمس اردکانی چنین توصیف می‌شود: «هزینه سوخت قاچاق‌شده از زمانی که از مبدا ایران حرکت می‌کند تا زمانی که به پاکستان برسد، با احتساب بهای حمل‌ونقل و رشوه، حدود ۵ هزار تومان تمام می‌شود. این سوخت، در تانکر‌های ۳۰ هزار لیتری به سمت مقصد حمل می‌شوند و در حقیقت، هر تانکر، حدود ۳۰ هزار لیتر، به ازای هر لیتر ۸۰ سنت، جا‌به‌جا می‌کند. همه این محاسبات بدان معناست که قاچاق سوخت حدود ۲۴ هزار دلار عایدی دارد.

علی شمس‌اردکانی معتقد است که این ۲۴ هزار دلار یا در کمترین حالت، بیش از ۲۰ هزار دلار، سود بادآورده و ناشی از دزدی و قاچاق است.

او تاکید می‌کند: «این نوع از قاچاق، سازمان‌یافته است؛ چرا که من و شما یا فردی که تمام سرمایه زندگی‌اش تنها یک پراید است؛ نمی‌تواند چنین کند. قاچاق حدود ۳۰ هزار لیتر است و فقط یک تانکر آن را جا‌به‌جا نمی‌کند. تانکر‌های گوناگون این سوخت قاچاق را به پاکستان حمل می‌کنند».

شمس اردکانی، نام این وضعیت را قاچاق ضرب در قاچاق می‌گذارد و آن را مخرب اقتصاد خرد کشور می‌نامد و افشا می‌کند که سران این قاچاقچی‌ها، بیشتر از ۱۰ یا ۱۵ نفر در کل کشور نیستند. این افراد واقعاً سازمان‌یافته قاچاق می‌کنند و مردم عادی نیستند؛ مثلاً ۵ تانکر گازوئیل را از سهمیه‌های پالایشگاه‌های اصفهان در پاکستان تحویل می‌دهند و به جای آن جنس به ایران می‌آورند که یکی از این کالاها، انبه است، اما انبه تنها کالایی نیست که در ازای نفت به ایران قاچاق می‌شود.



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy