یورونیوز - پیت هگست، گزینه ترامپ برای وزارت دفاع آمریکا که شعار جنگهای صلیبی «خدا میخواهد» (deus vult) را روی بازوی خود و صلیب اورشلیم را نیز روی سینه خود خالکوبی کرده، دیدگاههای اسلامستیزانهای را در کتابهای خود منتشر کرده است.
آقای هگست در کتابی با عنوان «جنگ صلیبی آمریکا» (American Crusade) که در سال ۲۰۲۰ منتشر کرد، جنگهای صلیبی قرون وسطی را به عنوان الگویی برای روابط مسیحیان و مسلمانان معرفی میکند. او در بخشی از این کتاب نوشته است: «در قرن یازدهم، مسیحیت در منطقه مدیترانه، از جمله اماکن مقدس در اورشلیم، به قدری توسط اسلام محاصره شده بود که مسیحیان یک انتخاب آشکار داشتند: جنگ دفاعی یا اجازه دادن به ادامه گسترش اسلام و مواجهه با جنگ وجودی در داخل خانهشان یعنی اروپا.»
او ادامه میدهد: «چپهای امروزی از دیپلماسی میگفتند که ... نتیجه آن را میدانیم که چه میشد... اما پاپ، کلیسای کاتولیک و مسیحیان اروپایی جنگ را برگزیدند و جنگهای صلیبی متولد شدند.»
از نظر آقای هگست، پیروزیهای کوتاه مدت صلیبیون در سرزمین مقدس پاسداری از ارزشهای مدرن بوده است. چنان که در بخشی دیگری از این کتاب نوشته است: «از تمدن غرب لذت میبرید؟ از آزادی؟ عدالت برابر قانون؟ پس تشکر میکنم از جنگجویان صلیبی.»
اما متیو گابریل، استاد مطالعات قرون وسطی در بخش دین و فرهنگ در دانشگاه ویرجینیا تک، در گفتگو با نشریه بریتانیایی گاردین، برداشت گزینه وزارت دفاع ایالات متحده را از تاریخ جنگهای صلیبی نادرست میداند و میگوید: «مطمئناً هیچ تهاجمی به سرزمین اصلی اروپا صورت نگرفته است. بنابراین هیچ تغییر بزرگ ژئوپلیتیکی یا هیچ نوع تهدید فوری از سوی اسلام در اروپا وجود نداشت. برخلاف نوشته آقای هگست که جنگهای صلیبی را پیروزی غرب علیه اسلام معرفی کرده، این صلیبیون بودند که شکست خوردند و همه چیز را از دست دادند.»
او تاکید میکند: «این روایت از جنگهای صلیبی، برساخته جریان راست افراطی در غرب است.»
اما آقای هگست در بخش دیگری از کتاب با تاکید بر این که چپها در همسویی با مسلمانان دشمنان داخلی و خارجی آمریکاییهای مسیحی و یهودی هستند، مینویسد: «مهاجرت مسلمانان به اروپا یک تهاجم است. در محافل اسلامگرا، اصلی به نام هجرت وجود دارد. این اصطلاح به تسخیر غیرخشونتآمیز یک کشور غیر اسلامی اشاره دارد. هجرت یک تسخیر فرهنگی، فیزیکی، روانی، سیاسی و در نهایت مذهبی است که تاریخ مملو از آن است.»
او میافزاید: «مساجد و مدارس رادیکال اسلامی در کشورهای اروپایی مجاز به فعالیت هستند...اما کشورهای اروپایی که درهای خود را به روی مهاجران مسلمان گشودهاند ... کشورهایی که مهاجرت مسلمانان را محدود نمیکنند، نادیده میگیرند که اسلام خود با اشکال حکومتی غربی سازگار نیست.»
آقای هگست همچنین مینویسد: «تقریباً تک تک کودکان مسلمان با گوش دادن به قرآن و یادگیری خواندن آن بزرگ میشوند. این را با مدارس سکولار آمریکایی ما مقایسه کنید که در آنها کتاب مقدس یافت نمیشود، سپس خواهید فهمید که چرا جهانبینی مسلمانان از جهانبینی ما منسجمتر است.»
اما جاسمین زین، استاد جامعه شناسی و مطالعات مسلمانان در دانشگاه ویلفرد لوریر به گاردین میگوید: «روایت هگست ظاهراً یک نظریه توطئه اسلام هراسی است که هجرت یا هجرت پیامبر اسلام و مسلمانان اولیه از مکه به مدینه را تحریف میکند، که برای مصونیت از آزار و اذیت رخ داد و نه برای تسلط بر غرب.»
حسین موسویان به ترامپ پیشنهاد داد