Friday, Jan 17, 2025

صفحه نخست » درخواست پزشکیان در دیدار با پوتین + با معطلی یکساعته

pezeskian.jpgپزشکیان در دیدار با پوتین خواستار نهایی شدن توافق ساخت نیروگاه هسته‌ای جدید شد

ایران اینترنشنال - مسعود پزشکیان در جریان سفر به روسیه، در دیدار با ولادیمیر پوتین گفت که تهران و مسکو می‌توانند توافقات ساخت نیروگاه هسته‌ای جدید در ایران را نهایی کنند. پوتین در این دیدار تاکید کرد که مسائل دو‌جانبه دو کشور، تحت کنترل علی خامنه‌ای است.

پوتین پزشکیان را یکساعت معطل کرد

یک منبع مطلع به ایران اینترنشنال گفت در سفر پزشکیان به مسکو برای دیدار با ولادیمیر پوتین، به او و هیئت همراهش اعلام شد پوتین آماده ملاقات نیست و آن‌ها باید یا منتظر بمانند یا به هتل برگردند. در پی این مسئله پزشکیان مجبور شد به بهانه نماز به هتل برود و مجددا به کاخ کرملین برگردد.

رییس دولت جمهوری اسلامی در دیدار جمعه ۲۸ دی ماه خود با رییس‌جمهوری روسیه در مسکو گفت که مراحل اجرایی نیروگاه هسته‌ای «به خوبی پیش می‌رود» و «توافقات در این باره امروز امضا خواهد شد».

پزشکیان جزییاتی درباره ساخت نیروگاه در ایران به وسیله روسیه ارائه نکرد.

سال ۱۳۹۳ و در سفر علی‌اکبر صالحی، رییس وقت سازمان انرژی اتمی در دولت حسن روحانی به مسکو، قرارداد ساخت دو نیروگاه اتمی جدید به وسیله روسیه در بوشهر، امضا شد.

ساخت نیروگاه اتمی ایران در بوشهر (نیروگاه بوشهر-۱) به دست روس‌ها چند دهه طول کشید.

از سوی دیگر صالحی سال ۱۴۰۰ گفته بود عملیات روسیه برای ساخت دو نیروگاه در ایران شروع شده اما: «۵۰۰ میلیون یورو به روس‌ها بدهکاریم و برای نیروگاه بوشهر-۱ هنوز پول سوخت را به روس‌ها نداده‌ایم.»

خبرگزاری فارس پیش از این نوشت نیروگاه اتمی بوشهر که با انرژی هسته‌ای به تولید برق می‌پردازد، تنها حدود یک درصد برق کشور را تولید می‌کند.

وزیر نیرو نیز تایید کرده است که این میزان کمتر از دو درصد است.

امضای توافق‌نامه «مشارکت استراتژیک»

پوتین گفت که در سفر پزشکیان، توافق‌نامه «مشارکت استراتژیک» ایران و روسیه امضا خواهد شد.

او تاکید کرد روابط تجاری و اقتصادی دو کشور باید تقویت شود.

کاظم جلالی، سفیر جمهوری اسلامی در روسیه، خبر داده بود این معاهده (توافق‌نامه مشارکت استراتژیک ایران و روسیه) ۴۷ ماده دارد و همه زمینه‌های همکاری دوجانبه را در بر می‌گیرد.

به گفته جلالی، موافقت‌نامه جدید علاوه بر روابط سیاسی دوجانبه، حوزه‌های دیگری از جمله «فن‌آوری‌های نوین و امنیت اطلاعات و سایبری»، «انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای»، «مسائل دفاعی و نظامی»، «مبارزه با تروریسم» و «مقابله با پول‌شویی و جرایم سازمان‌یافته» را نیز شامل می‌شود.

جزییات این قرارداد مانند قرارداد ۲۵ ساله ایران با چین اعلام نشده اما گفته‌ می‌‎شود جمهوری اسلامی تغییرات مورد نظر مسکو در آن را پذیرفته است.

مطالب بیشتر در سایت ایران اینترنشنال

سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، مهر امسال گفته بود این پیمان شامل همکاری‌های دفاعی نزدیک‌تر نیز خواهد بود.

این در حالی است که آمریکا و اروپا از ارسال پهپادها و موشک‌های بالستیک کوتاه‌برد ایرانی به روسیه انتقاد و تحریم‌های مختلفی را علیه نهادها و مقامات جمهوری اسلامی وضع کرده‌اند.

برخی فعالان سیاسی و ناظران مسائل ایران، از نزدیکی پیش از حد جمهوری اسلامی به روسیه و «تبدیل شدن ایران به مستعمره این کشور» انتقاد می‌کنند.

هم‌زمان با دیدار پزشکیان و پوتین، مولوی عبدالحمید اسماعیل‌زهی، امام جمعه اهل سنت زاهدان، در خطبه‌های نماز جمعه این شهر گفت: «مسئولان با هیچ کشوری قرارداد استراتژیک امضا نکنند.»

او تاکید کرد که به‌خصوص امضای قراردادهای نظامی، «به زیان کشور» است.



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy