چرا خامنهای بهندرت از بیت بیرون میرود؟
روز گذشته ۲بهمن۱۴۰۳، تصاویر «علی خامنهای» در بازدید از نمایشگاه «پیشگامان پیشرفت، رویداد ملی توانمندیها و دستاوردهای بخش خصوصی» منتشر شد. این نمایشگاه در «حسینیه امام خمینی» که در مجاورت محل زندگی علی خامنهای است برگزار شده است
سولماز ایکدر - ایران وایر
این اولین بار نیست که بهجای اینکه رهبر جمهوری اسلامی به بازدید نمایشگاهی برود، نمایشگاه بهصورت اختصاصی برای او در حسینیه امام خمینی که محل ملاقاتهای عمومی با رهبر جمهوری اسلامی است، برگزار میشود.
حسینیه امام خمینی سال ۱۳۶۸ برای ملاقاتهای عمومی، برگزاری مراسم رسمی، مذهبی و حکومتی با حضور رهبر ساخته شد، اما حالا کارکردهای دیگری هم پیدا کرده است؛ از برگزاری نمایشگاههای اختصاصی برای خامنهای، تا برپایی نماز میت به امامت رهبر.
حسینیه امام خمینی، محل دائمی نمایشگاهها
یکی از ناشران حاضر در نمایشگاه کتاب سال ۱۴۰۳ به ایرانوایر گفت: «خامنهای تنها از چند سالن خاص که ناشران نزدیک به نظام در آنها غرفه دارند بازدید میکند. آن سالنها برای ساعتهای حضور خامنهای قرق میشوند و هیچ شهروند عادی حق ورود به آن سالنها را ندارد. صاحبان غرفهها هم پس از تفتیشهای کامل به سالن وارد میشوند و غرفههایشان را پیدا میکنند.»
این ناشر ادامه داد: «چینش سالنها و غرفههای نمایشگاه کتاب بهصورتی است که ماموران امنیتی و حفاظتی بتوانند بهسادگی ارتباط بخشهای مدنظر برای بازدید او را از دیگر بخشها جدا کنند. همچنین از نزدیک شدن دیگر بازدیدکنندگان نمایشگاه به محل حضور رهبر جمهوری اسلامی جلوگیری کنند.»
سالانه اما چند نمایشگاه اختصاصی برای خامنهای در حسینیه امام خمینی برگزار میشود؛ مانند نمایشگاه توانمندیها و دستاوردهای بخش خصوصی که ۲بهمن۱۴۰۳ برگزار شد.
پیشتر نیز چند نمایشگاه ازجمله دفاعی و نظامی، یا نمایشگاه کالاهای ایرانی برگزار شد. سال گذشته نیز یک نمایشگاه صنعتی در حسینیه امام خمینی برپا شد.
برگزاری نمایشگاههای اختصاصی برای رهبر جمهوری اسلامی در محل حسینیه امام خمینی، موجب شوخی و تمسخر کاربران شبکههای اجتماعی شده است.
یکی از کاربران در شبکه اجتماعی «ایکس» در این رابطه نوشت: «رهبرشون جرات نداره بیاد بیرون، نمایشگاه رو بردن تو حسینیه برگزار کردن!»
فرد دیگری نیز در مورد برگزاری نمایشگاهها در حسینیه امام خمینی نوشت: «چون آقای خامنهای پیر و ضعیفاند، امروز نمایشگاه تولیدات صنعتی را بردند حسینیه امام خمینی (کنار بیت) تا ایشان بازدید کند.»
کاربر دیگری نیز نوشته: «دیکتاتور از ترس امنیت و جونش، دیگه حتی نمیتونه از خونهش بره بیرون.»
حسینیه امام خمینی، محل دائمی برگزاری نماز میت
سال ۱۴۰۳ برای رهبر جمهوری اسلامی سال سختی بود؛ سالی که در آن بسیاری از یاران و هم پیمانانش جان باختند. علی خامنهای امامت نماز میت برخی از این افراد را برعهده داشت. او ۲۹دی۱۴۰۳ بر پیکر «محمد مقیسه» و «علی رازینی» در حسینیه امام خمینی نماز خواند. پوشش خاص خامنهای در این مراسم توجه افکار عمومی را جلب کرد.
براساس تصاویر منتشر شده از آن مراسم، به نظر میرسد که رهبر جمهوری اسلامی زیر قبایش چیز دیگری پوشیده است. برخی از کاربران شبکههای اجتماعی در این رابطه ادعا کردند که دفرمه بودن قبای خامنهای، بهدلیل پوشیدن جلیقه ضد گلوله است.
👈مطالب بیشتر در سایت ایران وایر
او پیشتر در فروردین۱۴۰۳ نیز بر پیکر «محمدرضا زاهدی»، از فرماندهان سپاه قدس که در سوریه کشته شده بود در حسینیه امام خمینی نماز خوانده بود.
در این میان، رهبر جمهوری اسلامی بر پیکر «اسماعیل هنیه»، رهبر شاخه نظامی حماس، در مکانی غیر از حسینیه امام خمینی نماز خواند. او در مرداد۱۴۰۳ درحالی بر جنازه اسماعیل هنیه نماز خواند، که آسمان تهران برای ساعتها در شرایط «پرواز ممنوع» قرار داشت.
بااینحال حرکات چهره و زبان بدن او در مراسم تشییع رهبر سیاسی حماس، مورد توجه کاربران قرار گرفته و برخی آن را به ترس و دلهره از مورد حمله قرار گرفتن تعبیر کردهاند.
آن زمان «مهدیه گلرو»، فعال سیاسی، در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشته بود: «هیچ احساسی لذتبخش تر از دیدن ترس دیکتاتور نیست.»
کاربر دیگری نیز در این رابطه نوشته بود که رهبر جمهوری اسلامی از دچار شدن به سرنوشت «قاسم سلیمانی» و ترس از پهپادهای اسراییلی است که در مراسم نماز میت اسماعیل هنیه با وحشت به آسمان نگاه میکند.
حسینیه امام خمینی، محل خصوصی برگزاری دیدارهای عمومی
حسینیه امام خمینی از زمان ساخت، محل برگزاری برخی مراسم رسمی جمهوری اسلامی ازجمله مراسم تنفیذ روسای جمهوری بوده است. همچنین سالهاست که مراسم مخصوص روزهای عزاداری شیعیان نیز در این محل و با حضور خامنهای برگزار میشود.
در سال گذشته اما بنابر اطلاعات منتشر شده در وبسایت دفتر رهبر جمهوری اسلامی، او بیش از ۲۵ دیدار با گروههای مختلف از شهروندان، ازجمله معلمان، دانشجویان، کارگران، نخبگان و ... داشته است.
علی خامنهای همچنین در همان محل حسینیه، دیدارهایی با مقامات رسمی نظام ازجمله اعضای هیات دولت، نمایندگان مجلس و اعضای مجلس خبرگان رهبری نیز داشته است.
رهبر جمهوری اسلامی بهصورت رسمی و علنی در سال ۱۴۰۳ تنها چهار بار از محل سکونت، دفتر کار و حسینیهای که محل برگزاری دیدارهای اوست خارج شده است.
او در ماه فروردین، به سنت هرساله برای سخنرانی به مشهد رفت، نماز میت «ابراهیم رئیسی» و اسماعیل هنیه را برگزار کرد و امامت یک نماز جمعه را در تهران برعهده داشت.
علی خامنهای پس از نزدیک به پنج سال در مهر۱۴۰۳ و پس از جانباختن «حسن نصرالله» و انجام عملیات موشکی وعده صادق ۲ علیه اسراییل، امامت نماز جمعه تهران را برعهده گرفت.
وبسایت علی خامنهای خبر داده بود که همزمان با حضور او در نماز جمعه، مراسم یادبود حسن نصرالله، دبیرکل پیشین «حزبالله» لبنان و «عباس نیلفروشان»، معاون عملیات سپاه پاسداران، که هر دو در حمله اسراییل به مقر حزبالله در منطقه جنوبی حومه بیروت کشته شدند نیز برگزار میشود. برگزاری این نماز جمعه با تبلیغات گسترده رسانههای حامی جمهوری اسلامی همراه بود و از آن با عنوان «جمعه نصر» نام برده میشد.
آن زمان، هواداران حکومت نیز باتوجه به طرح این گمانه مبنیبر احتمال هدف قراردادن مصلای تهران هنگام خطبههای نماز جمعه خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی را فردی «شجاع» و حضور او را دارای اهمیت بسیار در هماوردی میان حکومت ایران و اسراییل ارزیابی کردهاند. گروهی دیگر از کاربران اما، «دستاورد» خواندن برگزاری این نماز را به سخره گرفتند.
اگرچه برای رهبری که در طول سال به تعداد کمتر از انگشتان یک دست از خانه و محل کار خود خارج شده، در انظار عمومی حاضر میشود، امامت نماز جمعه بدون آنکه تصویری وحشت زده یا با لباس دفرمه از او منتشر شود٬ دستاوردی قابل توجه است.
درخواست فوری احمد زیدآبادی از محسنی اژه ای
فرار از گفتوگو از دست دادن شانس هر توافقی است