محمدجواد ظریف، معاون راهبردی رئیسجمهور ایران، در حاشیه اجلاس مجمع اقتصادی داووس در سوئیس گفته است نظام تصمیم گرفته در مورد حجاب به زنان فشار وارد نکند.
او در گفتوگو با فرید زکریا، مجری مشهور و کارشناس شبکه سیانان گفت: «اگر در خیابانهای تهران قدم بزنید، میبینید که برخی خانمها حجاب بر سر ندارند و علیرغم اینکه این اقدام غیرقانونی است اما حکومت تصمیم گرفته است که زنان را تحت فشار نگذارد.»
آقای ظریف در ادامه گفت این «وعدهای است که آقای پزشکیان داده بود» و با تلاش او، همچنین رضایت مسئولان ارشد ایران شامل رئیس قوه قضائیه، رئیس مجلس و شورای امنیت ملی انجام گرفته است.
ظریف: اگر در خیابان های تهران قدم بزنید، میبینید که برخی خانم ها حجاب بر سر ندارند و علیرغم اینکه این اقدام غیرقانونی است اما حکومت تصمیم گرفته است که به زنان فشار وارد نکند pic.twitter.com/FZshlfS9qG
-- پایگاه خبری جماران (@jamarannews) January 22, 2025
او همچنین گفت هماکنون چهار عضو کابینه دولت از زنان هستند و افزود که به باور او، این چهار عضو دولت «خودشان انتخاب کردهاند که حجاب داشته باشند، چرا که به قوانین کشور اعتقاد دارند».
ظریف در مورد «مدارا» با مسئله عدم پیروی از حجاب اجباری افزود این تصمیم در راستای «حرکت به سمت مسیر درست» گرفته شده، اما کافی نیست و تنها یک گام اولیه محسوب میشود.
ظریف همین الان در اجلاس داووس:
-- جهانگیر شهلایی (@jshahlaeee) January 22, 2025
در تهران خیلی خانمها حجاب ندارند و با اینکه غیرقانونیه ولی حکومت تصمیم گرفته به آنها فشار وارد نکند.
یعنی برای حق مسلم آدمها و نکشتن و دستگیر نکردنشان سرشان منت هم میگذارد:))
یعنی فشار وجود داشته و به وقتش دوباره اعمال خواهد شد.
این در حالی است که در مدت اخیر در چهارچوب قانون موسوم به «عفاف و حجاب»، حکومت جمهوری اسلامی مجازاتهای سختگیرانهتری برای مخالفان حجاب اجباری اعلام کرده است.
تصویب این قانون پس از اعتراضات گسترده سال ۱۴۰۱ رخ داد که با مرگ مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد آغاز شد و سرکوب آن منجر به کشته شدن صدها نفر و بازداشت هزاران نفر شد.
سخنان محمدجواد ظریف در مورد «تصمیم» برای سخت نگرفتن در مورد حجاب اجباری با واکنش منفی زیادی در فضای مجازی روبهرو شده و کاربران به ادامه خشونتها و جریمهها علیه زنان ایرانی و ادامه فضای ارعاب اشاره کردهاند.
*عکس گزارش توسط هوش مصنوعی تولید شده است