به دنبال تشدید فشارهای امنیتی و پرونده سازی جدید برای «اسماعیل عبدی»، دبیرکل سابق کانون صنفی معلمان، این فعال صنفی مجبور به ترک ایران شد
ایران وایر - این معلم و فعال صنفی به تازگی و پس از گذراندن هشت سال و هشت ماه زندان با پذیرش اعاده دادرسی از سوی شعبه ۹ دیوان عالی کشور با تودیع وثیقه آزاد شده بود.
اسماعیل عبدی در بدو ورود به خاک آلمان، در گفتوگو با «ایرانوایر» دلیل خروج خود را از ایران چنین شرح داد: «نمیتوانم بگویم خوشحالم یا ناراحت. مجبور به ترک آبوخاک سرزمینم شدم اما خوشحالم کنار خانوادهام هستم. اخیرا سپاه پاسداران از من شکایتی کرد که منتظر بودم پروندهای که به دیوان عالی کشور رفته، مورد بررسی قرار بگیرد و من آزاد شوم. اما متاسفانه پرونده به دادسرای امنیت برای تغییر کیفرخواست برگردانده شد. برای همین چون هم پرونده جدید تشکیل شده بود و هم به جای تبرئه، پروندهام را به دادسرا برگشت دادند، احساس کردم که بازداشت جدیدی در راه است. تصمیم گرفتم برای ادامه فعالیتهای خود در امنیت و همدوش خانوادهام باشم، از ایران خارج شدم.»
به گفته اسماعیل عبدی، او و خانوادهاش ده سال است که کنار هم نیستند: «ماندانای من الان ده ساله است اما من نتوانستم ده روز هم کنار او باشم.»
🎥 به دنبال تشدید فشارهای امنیتی و پرونده سازی جدید برای «اسماعیل عبدی»، دبیرکل سابق کانون صنفی معلمان، این فعال صنفی مجبور به ترک ایران شد. #اخبار_ایران pic.twitter.com/urMJWytc9z
-- ایران وایر (@iranwire) January 26, 2025
اسماعیل عبدی، همچنین در پاسخ به این سوال «ایرانوایر» که آینده فعالیتهای صنفی را در ایران چگونه ارزیابی میکند، پاسخ داد: «به نظر من فعالیتهای آینده صنفی در آینده به هم پیوند میخورد، یعنی معلمان، کارگران، پرستاران و تمام اقشاری که الان زیر خط فقر هستند و توسط حاکمان استثمار شدهاند به صفوف اعتراضی میپیوندند. همچون کنفدراسیونی که از تمامی اقشار زحمتکش در آن حضور دارند. به اینخاطر که سرنوشت همه ما به هم گره خورده است.»
اسماعیل عبدی، از فعالان صنفی شناختهشدهای است که در یک دهه اخیر از سوی جمهوری اسلامی با بازجویی، حبس و احکام سنگین مواجه شده است. در یکی از آخرین اقدامات ناعادلانه قضایی که علیه این فعال صنفی معلمان صورت گرفت، روز ۲۳دی ۱۴۰۳شعبه یکم بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب «اسلامشهر» یکی از وکلای پرونده «اسماعیل عبدی»، فعال صنفی معلمان را برای حضور در دادسرا فراخواند. این دعوت پس از آن صورت گرفت که آقای عبدی روز ۱۷دیماه برای «تفهیم اتهام جدید» به این شعبه احضار شده بود.
بر اساس گزارش شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان؛ اگرچه در این جلسه «رامین صفرنیا» وکیل اسماعیل عبدی، به سوالات بازپرس پاسخ داد ولی این وکیل دادگستری از تشدید فشارهای امنیتی به بازپرسی برای الزام به حضور اسماعیل عبدی در دادسرا خبر داده بود.
پیش از این هم «فرامرز خداشناس» وکیل کاری اسماعیل عبدی گفته بود: «با حکم هیات تخلفات اداری آموزش و پرورش شهرستانهای تهران، موکلم از کار اخراج شده و پس از آن هم با شکایت سپاه پاسداران، ممنوعالخروج شده است.»
اسماعیل عبدی دبیرکل سابق کانون صنفی معلمان، از سال ۱۳۸۵عضو فعال و عضو هیات مدیره کانون صنفی معلمان اسلامشهر بوده است. او معلم رسمی آموزشوپرورش، لیسانس ریاضی و سابقه ۲۱سال تدریس در جنوبیترین نقاط تهران را در کارنامه دارد.
👈مطالب بیشتر در سایت ایران وایر
این فعال صنفی شناخته شده در کنار تدریس، دیپلم فدراسیون جهانی شطرنج را هم گرفته بود و مربی شطرنج دانشآموزان مقاطع مختلف بوده است. دبیر کل سابق کانون صنفی معلمان، اولینبار در تجمع اعتراضی ۲۳اسفند ۱۳۸۵ مقابل وزارت آموزشوپرورش بازداشت شد. او پس از آن تجربه بارها بازداشت کوتاه و بلند را داشت تا سرانجام شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی «پیرعباسی» در پروندهای در سال ۱۳۹۰ با استناد به «مواد قانونی ۵۰۰ و ۵۰۵ قانون مجازات اسلامی»، حکم «۱۰ سال زندان تعلیقی» را برای او صادر کرد.
این حکم درحالی صادر شد که او تنها بهعنوان معلم آموزشوپرورش و عضو کانون صنفی معلمان تلاش کرده بود مطالبات صنفی فرهنگیان را پیگیری کند.
سرانجام «ابوالقاسم صلواتی»، رئیس شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی تهران، در بهمن۱۳۹۴ با استناد «مواد ۶۱۰، ۵۰۰ و ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی»، او را برای اتهام «اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم علیه امنیت کشور» به پنج سال حبس تعزیری و برای اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی ایران»؛ به یک سال حبس تعزیری محکوم کرد.
قاضی صلواتی در حکم خود او را با نوزده اتهام، مجرم و مستحق مجازات دانست. از جمله این اتهامها که در حکم او، مصداق عناوین مجرمانه عنوان شده «راهاندازی شعبههای کانون صنفی معلمان»، «شرکت در دو همایش آلودگی هوا و حقوق شهروندی زنان»، «حضور بر مزار ابوالحسن خانعلی»، «پیادهروی در پارک پردیسان»، «دیدار با خانواده کشتهشدگان حوادث پس از انتخابات ریاست جمهوری دوره دهم در سال ۱۳۸۸» و «حمایت از نیروهای ملی مذهبی و جنبشهای کارگری» است.
اسماعیل عبدی پیشتر از تیر۱۳۹۴تا آذر۱۴۰۲برای گذراندن دوران محکومیت خود در حبس بود و با پذیرش اعاده دادرسی در دیوان عالی کشور و تودیع وثیقه، از زندان آزاد شد.
براساس اطلاع «ایرانوایر»، وزارت آموزشوپرورش با بازگشت به کار یا بازنشستگی اسماعیل عبدی، دبیرکل سابق کانون صنفی معلمان ایران هم مخالفت کرده و پیگیریهای وکلای او در این موضوع هم، بینتیجه مانده بود.
آمریکا «مدافع حرم» زینبیه شد