صدای امریکا - بر اساس اطلاعات رسیده به صدای آمریکا، همایش بزرگ امسال جمهوریخواهان آمریکا (سیپک)، روز پنجشنبه یک پهپاد ساخت جمهوری اسلامی را به عنوان مدرکی قطعی از دخالت جمهوری اسلامی در جنگهای فرامرزی به نمایش میگذارد.
این پهپاد که از نوع شاهد ۱۳۶ ساخت جمهوری اسلامی است بهتازگی به ایالات متحده منتقل شده است.
پهپاد شاهد ۱۳۶ تحت نظارت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تولید میشود که آمریکا آن را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار داده است.
این پهپاد نمونهای از پرشمار تسلیحاتی است که از سوی جمهوری اسلامی به روسیه منتقل شده و در حمله به اوکراین مورد استفاده قرار گرفته است.
در اجلاس اقدام سیاسی محافظهکاران (CPAC) در واشنگتن، از پهپاد انتحاری ایرانی شاهد ۱۳۶ رونمایی شد. این پهپاد که در حملات متعدد از جمله در جنگ اوکراین و حمله به پایگاه آمریکایی در اردن استفاده شده را سازمان «اتحاد علیه ایران هستهای» به نمایش درآورد. هدف این اقدام هشدار درباره... pic.twitter.com/Nk9pc7GxuO
-- independentpersian (@indypersian) February 21, 2025
پهپاد شاهد ۱۳۶ در حمله مرگبار شبهنظامیان شیعه مورد حمایت جمهوری اسلامی به یک پایگاه آمریکایی در اردن به نام «برج ۲۲» نیز در ژانویه ۲۰۲۴ استفاده شده است. آن حمله پاسخ نظامی آمریکا را در پی داشت.
بهگفته منابع بخش فارسی صدای آمریکا، این پهپاد با همکاری سازمان «اتحاد علیه ایران هستهای»، به ریاست مارک والاس نماینده پیشین ایالات متحده در سازمان ملل به آمریکا منتقل شده است.
سازمان غیردولتی «اتحاد علیه ایران هستهای» مستقر در آمریکا گفته است این پهپاد از اوکراین به لهستان و سپس به واشنگتن منتقل شده است.
پهپاد مورد نظر روز پنجشنبه در اجلاس «سیپک» که نشست بزرگ سیاستگذاری محافظهکاران آمریکاست، به نمایش گذاشته میشود.
آقای والاس خود رونمایی از این پهپاد را در جریان اجلاس «سیپک» انجام خواهد داد.
این نشست، میزبان بلندپایهترین چهرههای دولت فعلی آمریکا از جمله دونالد ترامپ رئیس جمهوری، جیدی ونس معاون رئیس جمهوری، مایک والتس مشاور عالی امنیت ملی کاخ سفید، سناتورهای ارشد و دیگر مقامات خواهد بود.
قدرت تخریبی شاهد ۱۳۶ معادل بیش از ۵۰ کیلوگرم تیانتی است و در حملات مختلفی مورد استفاده قرار گرفته است.
تولید هر یک از این پهپادها برای ایران حدود ۸۰ هزار دلار هزینه دارد که با نرخ دلار فعلی معادل ۷ و نیم میلیارد تومان است.
تعداد پرشماری از این پهپهادها و تسلیحات مشابه بهصورت مستمر از سوی جمهوری اسلامی در اختیار متحدان حکومت قرار میگیرد.
حمایتهای جمهوری اسلامی از مسکو، که در ابتدا به فروش پهپاد به روسیه محدود بود، در ادامه به مشارکت در تولید آن در خاک روسیه گسترش یافت.
حکومت ایران بهرغم هشدارهای مکرر جامعه جهانی نسبت به حمایت از روسیه علیه اوکراین، سطح همکاریهای نظامی خود را با مسکو، از طریق فروش موشکهای بالستیک، ارتقا داده است.
پیش از این، بخش فارسی صدای آمریکا مستندی را درباره ابعاد حمایت جمهوری اسلامی از روسیه در جنگ با اوکراین و نظر منفی شهروندان ایرانی نسبت به این سیاست پخش کرده بود.
دولت ایالات متحده تاکنون تحریمهای متعددی را علیه افراد و نهادهای مختلف مرتبط با صنایع پهپادی و موشکی جمهوری اسلامی اعمال کرده است.