روز بزرگی برای آلمان و آمریکا است
دونالد ترامپ، رییسجمهوری ایالات متحده آمریکا، از موفقیت احزاب محافظهکار در انتخابات پارلمانی آلمان استقبال کرد و وعده داد «پیروزیهای بیشتری» در راه خواهند بود.
ترامپ یکشنبه پنجم اسفند در تروث سوشال، شبکه اجتماعی خود، نوشت: «به نظر میرسد حزب محافظهکار آلمان در انتخابات مهم و قابل پیشبینی اخیر به پیروزی دست یافته است. مشابه آمریکا، مردم آلمان نیز از سیاستهای غیرمنطقی، بهویژه در حوزه انرژی و مهاجرت، که سالها حاکم بوده، خسته شدهاند.»
او افزود: «این یک روز بزرگ برای آلمان و همچنین برای ایالات متحده آمریکا تحت رهبری دونالد ترامپ است. تبریک به همه؛ پیروزیهای بیشتری در راه خواهد بود.»
اعلام نتایج قطعی انتخابات آلمان و تقسیم کرسیهای پارلمان
آلمان در پی انتخابات پارلمانی ۲۰۲۵ شاهد تغییر قدرت خواهد بود. کمیته برگزاری انتخابات در آلمان در نخستین ساعات بامداد دوشنبه ۲۴ فوریه (۶ اسفند) نتایج قطعی این انتخابات را منتشر کرد. طبق اعلام این کمیته، نتیجه نهایی و رسمی در تاریخ ۱۴ مارس انتشار خواهد یافت.
انتخابات سرنوشتساز پارلمان آلمان در روز یکشنبه ۲۳ فوریه (۵ اسفند) با پیروزی اتحاد احزاب دموکرات مسیحی / سوسیال مسیحی (CDU / CSU) به پایان رسید. بنابر اعلام کمیته این اتحاد موفق شد ۲۸.۵۲ درصد آراء را به خود اختصاص دهد.
برندگان و بازندگان انتخابات
اتحاد احزاب مسیحی کسب ۳۰ درصد از آراء را هدف خود اعلام کرده بودند. اگر چه این اتحاد هدف خود را محقق نکرد، اما قویترین حزب در انتخابات بود و توانست میزان آراء خود را در مقایسه با دوره قبل (۲۰۲۱ میلادی) ۴.۳۲ درصد افزایش دهد.
با اعلام نتایج قطعی انتخابات پارلمانی آلمان اتحاد احزاب مسیحی بیشترین آراء را در مقایسه با دیگر احزاب کسب کرد. احزاب دموکرات آزاد و اتحاد زارا واگنکنشت به پارلمان راه نیافتند.
حزب راستگرای افراطی آلترناتیو برای آلمان (AfD) به عنوان دومین حزب قدرتمند در انتخابات این دوره موفق شد ۲۰.۸۰ درصد آراء را به دست آورد. این رقم دو برابر میزانی است که این حزب در انتخابات سراسری ۲۰۲۱ کسب کرده بود.
بازنده بزرگ انتخابات این دوره حزب سوسیال دموکرات آلمان (SPD) به رهبری اولاف شولتس، صدراعظم آلمان بود که شکستی تاریخی را متحمل شد و تنها ۱۶.۴۱ درصد آراء را به خود اختصاص داد. این در حالی است که سوسیالدموکراتها در انتخابات ۲۰۲۱ میلادی ۲۵.۷ درصد آراء را به دست آورده بودند.
گزارش اولیه:
دویچه وله - نتیجه مقدماتی انتخابات آلمان نشان میدهد که اتحادیه احزاب مسیحی پیشتاز است. حزب آلترناتیو برای آلمان توانسته در جایگاه دوم قرار گیرد. حزب سوسیال دمکرات، حزب سبزها و حزب چپ به ترتیب مقامهای سوم تا پنجم قرار گرفتهاند.
انتشار نتایج مقدماتی از نتایج انتخابات سرنوشتساز آلمان:
بیست و یکمین دوره #انتخابات_آلمان۲۰۲۵ جمهوری فدرال آلمان از صبح روز یکشنبه ۲۳ فوریه آغاز شده و در حال برگزاری است. با موضوعات بحثبرانگیز و مهمی از جمله تغییر سیاستهای اقتصادی و بینالمللی و البته نوع رویکرد به موضوع مهاجران. در این بین شهروندانی با پیشینه مهاجرت چه میگویند؟ pic.twitter.com/DHafrBWewR
-- DW فارسی (@dw_persian) February 23, 2025
افزایشها و ریزشها در سبد رای احزاب آلمان نسبت به انتخابات پیش نتایج مقدماتی انتخابات پارلمانی آلمان (بوندستاگ) در مقایسه با دور قبلی انتخابات این کشور در سال ۲۰۲۱، از تغییرات چشمگیر در سبد رای احزاب مختلف حکایت دارد. بر این اساس برخی از احزاب رشد نشان میدهند و آراء برخی دیگر ریزش کرده است.
نمودار زیر، میزان افزایش و ریزش آراء این احزاب را نشان میدهد.
بورونیوز - حزب راست میانه CDU وعده ایجاد یک «تغییر اساسی» در سیاستهای مهاجرتی آلمان داد و از کنترل های مرزی سختتر و اخراج فوری مهاجران غیرقانونی حمایت میکرد.
حزب راست افراطی «آلترناتیو برای آلمان» خواستار ایجاد یک سیستم محدود کننده مبتنی بر منافع اقتصادی و فرهنگی آلمان شد و پیشنهاد کرد که در همین راستا حتی کنوانسیون پناهندگان ژنو اصلاح شود.
سوسیال دموکراتها و سبزها روی یک رویکرد «بشر دوستانه» تمرکز داشتند؛ با این وجود سبزها بین پناهندگی و مهاجرت کاری تمایز قائل میشدند.
آرای بیسابقه برای حزب راست افراطی
اتحاد حزبی دموکرات مسیحی و سوسیال مسیحی به رهبری مرتس با کسب ۲۸.۵ درصد آرا در رتبه نخست انتخابات پارلمانی آلمان قرار گرفته و حزب راست افراطی آلترناتیو برای آلمان با نزدیک به ۲۰ درصد آرا رتبه دوم را به خود اختصاص داده که در تاریخ این حزب بیسابقه است.
تقسیم کرسیها و چالش ائتلاف
طبق اعلام کمیته برگزاری انتخابات آلمان تقسیم ۶۳۰ کرسیپارلمان به این ترتیب خواهد بود: اتحاد احزاب مسیحی با ۲۰۸ بزرگترین فراکسیون را خواهد داشت.
حزب آلترناتیو برای آلمان با ۱۵۱ کرسی، حزب سوسیال دموکرات آلمان با ۱۲۱ کرسی، حزب سبزها با ۸۵ کرسی و حزب چپها با ۶۴ کرسی در بوندستاگ حضور خواهند داشت. یک کرسی نیز به طور سنتی به حزب SSW اختصاص دارد که اقلیت دانمارکی در آلمان را نمایندگی میکند.
طبق نتایج قطعی هیچیک از احزاب، اکثریت مطلق را به دست نیاورده است و از این رو بر اساس قانون اساسی آلمان، هیچ حزبی در حال حاضر به تنهایی قادر به تشکیل دولت نخواهد بود.
اتحاد احزاب مسیحی به رهبری فریدریش مرتس که بیشترین آرا را به خود اختصاص داده در تلاش تشکیل دولتی ائتلافی خواهد بود.
اگر چه آلیس وایدل، رئیس حزب "آلترناتیو برای آلمان" آمادگی این حزب را برای ائتلاف با اتحاد احزاب مسیحی اعلام کرده، اما مرتس در نشست تلویزیونی شامگاه یکشنبه (۲۳ فوریه) پس از انتخابات با قاطعیت تصریح کرد که ائتلافی میان حزبش و "آلترناتیو برای آلمان" در کار نخواهد بود.
حزب راستگرای افراطی "آلترناتیو برای برای آلمان" بیش از همه از نارضایتی شهروندان از عملکرد دولت و همچنین "ترس" آنان از سقوط اجتماعی و مسئله مهاجرت بهره برد. اگر چه این حزب خود را "حزبی مردمی" و "دموکراتیک" میداند، اما سازمان حفاظت از قانون اساسی آلمان که نهادی امنیتی است، این حزب را تحت نظر دارد و بخشهایی از آن را به عنوان حزب راستگرای افراطی درجهبندی کرده است.
فریدریش مرتس همچنین وعده داد که مذاکرات ائتلافی را به سرعت به پیش ببرد و دولت آتی هر چه سریعتر تشکیل شود. او گفت: «من میدانم که تحقق این امر آسان نخواهد بود، اما کشورمان نمیتوند منتظر بماند تا مذاکرات ائتلافی به درازا بکشد.»
از آنجایی که دو حزب دموکرات آزاد و اتحاد زارا واگنکنشت از راهیابی به بوندستاگ بازماندهاند، دو حزب سوسیال دموکرات و سبزها به عنوان شرکای ائتلافی مطرح خواهند بود.
غیاب شولتس در مذاکرات ائتلافی
در ادامه واکنشها به نتایج انتخابات پارلمانی آلمان، اولاف شولتس، صدراعظم آلمان اعلام کرد در هیچ دولتی به رهبری اتحاد احزاب مسیحی شرکت نخواهد کرد و همچنین در مذاکرات ائتلافی نیز حاضر نخواهد شد.
او در برنامه "نشست برلین" که پس از اعلام نتایج مقدماتی برگزار شد، گفت: «در صورتی که گفتوگوهایی میان اتحاد احزاب مسیحی و حزب سوسیال دموکرات انجام شود، من در این مذاکرات نماینده حزبم نخواهم بود.»