پُتکین آذرمهر: اظهارات محسن رفیقدوست نوعی پیام هشدار به اروپا است
پتکین آذرمهر: "رفیقدوست با اظهاراتش نوعی اخطار به کشورهای غربی می دهد، به این معنا که اگر جمهوری اسلامی مورد تهاجم قرار بگیرد، حکومت تهران از توان و تجربه و سابقۀ لازم برای به هم ربختن اوضاع اروپا برخوردار است و همانند گذشته با گروه های تروریستی و تبهکار در تماس است و میتواند به یاری آنها اروپا را بیثبات کند."
بعد از محسن رضایی، سپاه پاسداران هم اظهارات محسن رفیق دوست را تکذیب کرد که اخیراً در مصاحبهای طولانی گفت که او و محسن رضایی، فرماندۀ پیشین سپاه پاسداران، ترور مخالفان حکومت ایران در خارج از کشور، از جمله غلامعلی اویسی، شهریار شفیق، فریدون فرخزاد و شاپور بختیار را برعهده داشتند. سپاه پاسداران اظهارات رفیقدوست را غیرواقعی خوانده و خود دفتر رفیقدوست گفته است که او به دلیل عمل جراحی مغز عقلش سر جایش نیست و در نتیجه حرفهایش نمیتوانند قابل استناد باشند.
آیا واقعاً حرف های محسن رفیق دوست فاقد اعتبار و غیرقابل استناد هستند؟ چرا او این سخنان را امروز به زبان آورده و آیا این سخنان، خواسته یا ناخواسته، دربرگیرندۀ پیامی است؟
پُتکین آذرمهر، مستند ساز و تحلیلگر مسائل ایران، در پاسخ به این پرسش ها از جمله گفته است:
بهتر بود مقامات تهران توجیه دیگری برای بی اعتبار کردن سخنان آقای محسن رفیقدوست جستجو میکردند، چون با شنیدن سخنان وزیر پیشین سپاه پاسداران، میتوان پی برد که اتفاقاً محسن رفیق دوست حافظه و عقلش خوب کار میکند. او هنوز اسامی افراد را خوب به خاطر دارد و اطلاعاتش، آنهم در جزئیات، در مورد آنان و گروه های خارجی نظیر ارتش استقلالطلب باسک که بعضاً مجری برخی ترورهای رژیم ایران در خارج بودهاند کاملاً درست به نظر میرسند.
خوب که بنگریم اتفاقاً صحبتهای محسن رفیقدوست با شیوۀ شناخته شدۀ رژیم ایران بسیار سازگار است. رفیقدوست با اظهاراتش نوعی اخطار به کشورهای غربی می دهد، به این معنا که اگر جمهوری اسلامی مورد تهاجم قرار بگیرد، حکومت تهران از توان و تجربه و سابقۀ لازم برای به هم ربختن اوضاع اروپا برخوردار است. به بیان دیگر، محسن رفیقدوست این پیام را میدهد که جمهوری اسلامی ایران همانند گذشته با گروه های تروریستی و تبهکار در تماس است و میتواند به یاری آنها اوضاع اروپا را به هم بریزد.
در عین حال، رژیم ایران پیرو روش همیشگی اش همۀ درها را نمی بندد و این طور وانمود میکند که گویا در مقابل یک جناح تُندرو در درون حکومت اسلامی یک جناح میانه رو یا معتدل وجود دارد که میتوان با آن برای رفع مشکلات و بحرانها گفتگو کرد.
👈مطالب بیشتر در سایت رادیو بین المللی فرانسه
آنچه به نظر می رسد (و این را تدابیر اخیر امنیتی بریتانیا در قبال حکومت ایران به وضوح نشان میدهند)، این است که مقامات اروپایی خطر امنیتی جمهوری اسلامی ایران را جدّی میگیرند و از آن آگاهند و برخورد با آن را اولویت اول خود میدانند.
اغلب کشمکشهای درونی جمهوری اسلامی ظاهری یا ساختگی است (هر چند این امر شامل موارد نادری از جدالهای درونی قدرت نمی شود که معمولاً باید به حذف یک طیف یا یک شخصیت داخلی منجر شوند). اگر محسن رفیقدوست، چنانکه مثلاً سپاه پاسداران مدعی است، حقیقتاً سخنانی غیرواقعی بر زبان رانده که برای کشور مسئلهساز بودهاند، اولین واکنش معقول این است که او را رسماً تحت پیگرد قضایی قرار داده و بازداشت و بازجویی کنند تا معلوم شود چرا او چنین سخنانی را امروز به زبان آورده است. بدیهی است که اگر چنین کاری صورت نگیرد باید نتیجه گرفت که کل این قضایا چنانکه گفتم صرفاً ظاهر سازی برای رسیدن به برخی اهداف است...

پرویز درگذشت

اسماعیل نوریعلا: رضا پهلوی سرمايه ملي است