Monday, Mar 31, 2025

صفحه نخست » ترامپ با خامنه ای شوخی ندارد

shookh.jpgایندیپندنت فارسی - افزایش حضور نظامی آمریکا در منطقه اقیانوس هند در وهله اول با هدف تسریع مذاکره میان دولت ترامپ و جمهوری اسلامی ایران بر سر توقف برنامه هسته‌ای و توسعه موشک‌های دوربرد و همچنین مهار فعالیت گروه‌های نیابتی در خاورمیانه صورت گرفته است. پنتاگون بمب‌افکن‌های رادارگریز پیشرفته را به جزیره دیه‌گو گارسیا در اقیانوس هند اعزام کرده است، تا نشان دهد تهدید نظامی آمریکا علیه ایران جدی است.

ران بن ییشای در مقاله‌ای در یدیعوت اخرونوت می‌نویسد نیروهای آمریکایی عملا در حال تمرین عملیاتی‌اند که از زمان خروج از افغانستان تاکنون انجام نداده‌اند. این عملیات اعزام بخشی از ناوگان بمب‌افکن‌های راهبردی همراه زیرساخت‌های تدارکاتی و اطلاعاتی لازم برای پشتیبانی‌ــ هواپیماهای سوخت‌رسان، هواپیماهای ترابری حامل قطعات یدکی و تیم‌های تعمیر و نگهداری، واحدهای اطلاعاتی و تیم‌های نجات‌ــ به‌منظور آمادگی برای ماموریت‌های احتمالی در خاورمیانه یا شرق آسیا را شامل می‌شود.

یک ناو هواپیمابر دیگر نیز به این منطقه اعزام شده است. هزینه مالی و لجستیکی اعزام این نیروهای دریایی و هوایی گواهی بر تعهد آمریکا به مسیر دیپلماتیک با ایران است. هم‌زمان، هواپیماها می‌توانند در یمن تمرین‌های بمباران واقعی انجام دهند تا اطلاعات عملیاتی کسب و نارسایی‌ها را برطرف کنند.

ناو هواپیمابر اضافه‌شده از پیش برای جایگزینی ناو هری اس. ترومن و ناوگروه ضربت همراهش برنامه‌ریزی شده بود، که هم‌اکنون در عملیات یمن مشارکت دارد. عملیات یمن نیز به نوبه خود برای نشان دادن جدیت تهدیدهای ترامپ به جمهوری اسلامی صورت گرفته است.

جمهوری اسلامی تهدید کرده است که به دیه‌گو گارسیا حمله خواهد کرد. با این حال، این جزیره که در اقیانوس هند واقع شده است، حدود ۳۰۰۰ کیلومتر با نزدیک‌ترین نقطه به ایران فاصله دارد. اگرچه این فاصله مانعی برای بمب‌افکن‌های آمریکا ایجاد نمی‌کند، توانایی ایران برای حمله به این جزیره با استفاده از موشک‌های بالستیک یا کروز را به میزان قابل‌توجهی محدود می‌‌کند. ایران دارای ناوهای پهپادبر است که قادرند به سوی این منطقه حرکت کنند، اما نیروهای آمریکایی این شناورها را به‌راحتی شناسایی می‌‌کنند و در نتیجه، چنین تهدیدهایی تقریبا بی‌اثر می‌شوند.

ضرب‌الاجل ترامپ به تهران قرار است تا آخر ماه مه به پایان برسد. اگر ایران از مذاکره خودداری کند‌ــ احتمالا با میانجی‌گری عمان‌ــ و رهبر جمهوری اسلامی جانب جناح تندرو را بگیرد، آمریکا ممکن است از نیروهایش برای انجام حمله‌ای نمایشی استفاده کند‌ــ چه در خاک ایران چه علیه اهداف مرتبط با یمن، مانند کشتی‌ها و بنادری که تدارکات را برای حوثی‌ها تامین می‌کنند. آمریکا هم‌اکنون در چارچوب کارزارش علیه «ناوگان نفتکش‌های در سایه» ایران که برای قاچاق نفت به کشورهایی مانند چین، کره شمالی و سایر خریداران استفاده می‌شود، دارایی‌های دریایی ایران را هدف قرار داده است.

اسرائیل در حال آماده‌سازی برای چنین سناریویی، به‌ویژه برای مقابله با حملات تلافی‌جویانه موشکی و پهپادی احتمالی، است. با این حال، زمان حمله گسترده به تاسیسات هسته‌ای ایران‌ــ که ممکن است عملیاتی مشترک میان آمریکا و اسرائیل باشد‌ــ هنوز فرا نرسیده است. به گفته منابع موثق، جمهوری اسلامی هنوز تلاش برای ساخت سلاح هسته‌ای یا آمادگی برای آزمایش هسته‌ای را از سر نگرفته است. بنابراین در حال حاضر، اهداف قابل حمله‌ای در این زمینه وجود ندارد.

مطالب بیشتر در سایت ایندیپندنت فارسی

جمهوری اسلامی برای مذاکره غیرمستقیم با آمریکا ابراز تمایل کرده است، اقدامی که احتمال آغاز گفت‌وگوها با میانجی‌گری یکی از کشورهای عربی منطقه را افزایش داده است.

با این حال، نمی‌توان از افزایش حضور نظامی آمریکا در منطقه چشم‌پوشی کرد. اعزام نیروهای دریایی و هوایی راهبردی به خاورمیانه، به‌وضوح نشان‌دهنده افزایش سطح مدیریت بحران با ایران است. در زبان مذاکرات دیپلماتیک غیررسمی، این اقدام نمایانگر سطح سوم از تنش‌آفرینی است‌ــ فراتر از بیانیه مبهم «همه گزینه‌ها روی میز است» و تحریم‌های سختی که پیش از این اعمال شده‌اند.



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy