Wednesday, Apr 23, 2025

صفحه نخست » وضعیت اسفناک و خطرناک است

manesh.jpgایران اینترنشنال - جواد آرین‌منش، نماینده سابق مجلس شورای اسلامی، درباره «اسفناک» بودن شرایط اقتصادی و اجتماعی ایران و نگرانی جمهوری اسلامی نسبت به «شرایط خطرناک» هشدار داد. او همچنین زمینه‌های اعتراضات سال ۱۳۹۶ را به امام جمعه مشهد نسبت داد و تاکید کرد «مجموعه نظام» به تندروها «بی‌اعتنا شده» است.

آرین‌منش، نماینده اصولگرای مجلس در سال‌های ۱۳۸۳ تا ۱۳۹۱ در گفت‌و‌گو با وب‌سایت جماران، وابسته به خانواده روح‌الله خمینی، تاکید کرد در حال حاضر «بدنه مردمی جریان تندرو» به شدت در حال کاهش است و حتی ایدئولوژی‌های مذهبی نیز نمی‌تواند مردم را به این جریان وصل کند.

او شرایط کشور را «بحرانی» ارزیابی کرد و با اشاره به سال ۱۴۰۴ که سال پایانی سند چشم‌انداز توسعه جمهوری اسلامی است، گفت: «ما اکنون می‌بایست قدرت اول اقتصادی و نظامی در منطقه باشیم اما وضعیت کشور در تمام زمینه‌های اقتصادی، اجتماعی و ... بسیار اسفناک است.»

نماینده سابق مشهد و کلات به زمینه‌های آغاز اعتراضات سال ۱۳۹۶ پرداخت و گفت: «در چنین شرایطی، هر‌گونه تجمع و اعتراضی می‌تواند به ضرر کشور باشد و مقدمه را برای ایجاد یک آشوب بزرگ‌تر فراهم کند. کما این‌که در مقاطعی مانند سال ۱۳۹۶ شاهد بودیم جریان رادیکال مقدمات یک اعتراض را فراهم کرد اما در ادامه کنترل کار از دستشان در رفت و خسارت‌های مالی و جانی فراوانی به جامعه وارد شد.»

تحلیل بخش‌هایی از جریان اصولگرا و اصلاح‌طلب در جمهوری اسلامی در مورد آغاز اعتراضات سال ۱۳۹۶ این است که احمد علم‌الهدی، امام جمعه مشهد، آغازگر آن اعتراضات بود.

این نماینده سابق مجلس در گفت‌وگویی با همین وب‌سایت در مرداد سال ۱۳۹۷، با انتقاد از امام جمعه مشهد، گفت: «ما در کشور دچار یک سلسله مشکلات و بحران‌های اقتصادی هستیم که مردم را اذیت می‌کند؛ مسئله فقر، فساد، تبعیض و نابرابری‌ها در کنار بالا رفتن نرخ تورم، گرانی‌های فزاینده، کاهش قدرت خرید مردم، کاهش ارزش ریال و ده‌ها مسئله‌ای که در حوزه اقتصاد وجود دارد .... علما، روحانیت و ائمه جمعه باید نماد وحدت، انسجام و حل مشکلات باشند. دسترسی نماینده ولی فقیه به مقامات بالا در حدی است که نیاز نداشته باشد مردم را بسیج کند که به خیابان بیایند و شعار بدهند.»

مقامات سابق و فعلی جمهوری اسلامی، از نیمه سال ۱۴۰۳، به طور مکرر در خصوص انباشت نارضایتی و احتمال بروز اعتراضات گسترده هشدار دادند.

عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور دولت حسن روحانی که در زمان بروز اعتراضات سراسری آبان ۱۳۹۸ یکی از بلندپایه‌ترین مقامات امنیتی کشور بود، ۱۹ بهمن‌ ۱۴۰۳، با یادآوری وقایع آبان خونین ۹۸، در هشدار به دولت مسعود پزشکیان از انباشت نارضایتی در جامعه ابراز نگرانی کرد و شرایط فعلی را «خیلی نگران‌کننده‌تر» از آبان ۹۸ دانست.

تندروها با بی‌اعتنایی مجموعه نظام خودشان را جمع کردند

آرین‌منش اعتقاد دارد که اکنون شرایط بین‌المللی و منطقه‌ای حساس‌تر شده و کمبودها و ناترازی‌ها، نارضایتی جامعه را افزایش داده است و جمهوری اسلامی نگران است شرایط به گونه‌ای رقم بخورد که اعتراضات گسترده‌ای را به همراه داشته باشد.

این نماینده سابق مجلس گفت: «به نظر می‌رسد حتی بزرگان جریان تندرو که همواره سعی کرده‌اند از هر شرایطی بهره‌برداری جناحی خود را کنند نیز اکنون نگرانند که در صورت انجام یک حرکت غیرعاقلانه، کنترل شرایط از دستشان خارج شود؛ خصوصا که بی‌اعتنایی‌های مجموعه نظام به آنان نیز باعث شده است تا حدی خودشان را جمع کنند.»

این فعال سیاسی اصولگرا تاکید کرد: «به هر حال اکنون حاکمیت به مرحله خطرناکی رسیده است و به جز عقلانیت و تجدیدنظر در سیاست‌های اشتباه، راه دیگری در پیش رو ندارد.»

مردم از اصلاح‌طلب و اصولگرا عبور کردند

آرین‌منش با تایید این‌که مردم دیگر هم به اصولگرایان بی‌اعتمادند و هم به اصلاح‌طلبان، گفت: «عامه مردم به دلیل ناکارآمدی جریانات سیاسی، از آن‌ها عبور کرده‌اند.»

او باقی ماندن حامیان «اندک» تندروها را به دلیل منافع شخصی دانست و تصریح کرد: «همین اندک حامیان مردمی جریان تندرو هم عمدتا منافع خود را در پرداختن به موضوعاتی نظیر حجاب، مخالفت با مذاکرات و ... نمی‌دانند و لذا تعدادشان روزبه‌روز در حال کاهش است و شاید اگر امروز یک نظرسنجی انجام گیرد، مشاهده شود که بخش زیادی از همان ۲۰ درصدی هم که در انتخابات به آقای جلیلی رای داده بودند، تفکراتشان تغییر کرده است.»



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy