بازداشت پرستاران به دلیل فرار زندانی از بیمارستان
ایران وایر - حادثه فرار یک زندانی از بیمارستان شهید مدنی کرج و بازداشت چهار پرستار و یک بیمار، موجی از اعتراضات را در جامعه پرستاری به دنبال داشته است. این حادثه در روز سهشنبه۹اردیبهشت رخ داد و فردی به ظاهر بیمار، بدون دستبند و پابند از بیمارستان خارج شد و هیچکدام از پرستاران مسوول شیفت، از هویت و وضعیت او مطلع نبودند.
روزنامه «شرق» در گزارشی به روایت فرار این زندانی پرداخت و نوشت که به گفته پرستاران بازداشتی، مسوول شیفت بیمارستان پس از مشاهده این فرد، درخواست کرد که یکی از همکاران به دنبال او برود و از نگهبانی خواسته شد که موضوع را پیگیری کند. بعد از تماس با نگهبانی، اعلام شد که این فرد بیمار، پیش از این از بیمارستان خارج شده است. مسوول شیفت بیمارستان طبق روال قانونی، فرمهای خروج بیمار بدون اطلاع را پر کرده و این فرمها توسط مسوول حراست و سوپروایزر بیمارستان تایید شد.
یک ساعت بعد، سرباز کلانتری برای پیگیری از بیمارستان سراغ بیمار مذکور را گرفت و پس از توضیحات پرستاران، از بیمارستان خارج شد، اما مامورین کلانتری که مسوولیت مراقبت از زندانیان را بر عهده دارند، باید بهصورت ۲۴ ساعته در بیمارستان حضور داشته باشند؛ موضوعی که در این حادثه نادیده گرفته شد.
فردای این اتفاق، پرستاران به کلانتری ۳۲ حصارک احضار شدند. به گفته یکی از پرستاران بازداشتی، در کلانتری از آنها خواسته شد که در مورد مبلغی که برای فرار زندانی دریافت کردهاند توضیح دهند. حتی برخی از پرستاران به اشتباه، متهم به ارتباطات ایما و اشارهای با زندانی فراری شدند، در حالی که دوربینهای مداربسته بیمارستان فاقد صدا بودند و هرگونه تفسیر از حرکات افراد، ممکن است.
پس از چند ساعت بازداشت، چهار پرستار به دادسرا منتقل شدند. در دادسرا، بازپرس تنها چند دقیقه با آنها صحبت کرد و قرار وثیقه ۳۰۰ میلیون تومانی برایشان صادر شد. با توجه به اینکه روز پنجشنبه و زمان پایان ساعات اداری بود، آنها مجبور شدند تا روز شنبه در بازداشت بمانند و پس از تودیع وثیقه، آزاد شدند.
👈مطالب بیشتر در سایت ایران وایر
پرستاران بازداشتی به شرق گفتند که رفتار ماموران کلانتری در این مدت بسیار توهینآمیز و غیرانسانی بوده است. یکی از پرستاران از فشارهای روانی، توهینها و بیاحترامیهای صورتگرفته در بازداشتگاه خبر داد و گفت که یکی از همکارانش در طول بازداشت دچار حمله عصبی شده است، اما هیچ توجهی به وضعیت او نشد. همچنین، وضعیت بهداشتی بازداشتگاه بسیار نامناسب بود و برخی از پرستاران مجبور شدند در برابر ماموران برای دریافت داروها و خدمات درمانی به منظور مراقبت از بیمار خود، التماس کنند.
دبیرکل خانه پرستار، «محمد شریفیمقدم»، این حادثه را غیرقانونی و بیسابقه دانسته و تاکید کرده است که پرستاران هیچ مسوولیتی در قبال فرار زندانیان نداشته و مسوولیت این گونه مسائل باید بر عهده نیروی انتظامی باشد.
شریفیمقدم افزود: «پرستاران در ایران تحت فشارهای زیادی هستند. آنها نهتنها به دلیل مشکلات دستمزدی و حقوقی در شرایط دشواری کار میکنند، بلکه در مواردی مانند این نیز بهجای حمایت، با توهین و تهدید روبهرو میشوند.» او خواستار پیگیری این موضوع توسط مسوولان وزارت بهداشت و سایر نهادهای ذیربط شد و تاکید کرد که جامعه پرستاری از این موضوع نمیگذرد و این قضیه را تا روشنشدن ابعاد آن، پیگیری خواهد کرد.

در تدارک گور دوم برای رئیسی

نیاز به ابتکارات تازه