مهدی تدینی - کانال گاراژ در تلگرام
غولهای تکنولوژی به ریاض اومدند؛ حجم قراردادها، عمق روابط، اعتمادهای متقابل... بخیل نیستیم، اما ساحل جنوب خلیج فارس تبدیل میشه به شریک چندهزارمیلیاردی بزرگترین اقتصاد دنیا، و ما، در شمال خلیج فارس، دستخالی، باید برای نامش گریبان چاک کنیم؛ رسانۀ رسمی کشور مقام عربستانی رو مسخره میکنه و استاد دانشگاهمون بعد از پنجاه سال اصرار داره فلان شهر ما ــ که قطب صنعت ایران و جهان بود ــ شده بود فاحشهخانۀ آمریکاییها! الان! در سال ۴۰۴!
مسئلۀ من فقط این نیست که یه همسایهای تونسته با «آمریکا» چنین رابطۀ متقابل پرسودی ایجاد کنه؛ مسئلۀ من نگاه به دنیا، به زندگی، به جهان، به سیاست، به اقتصاد و به میهنه که واقعاً بر سرنوشتمون تأثیرگذاره. مسئله اینه که ما مشتی روشنفکرِ دنیاگریز نیستیم که کنار گود و بر منبر امور ذهنی و انتزاعی نشسته باشیم! اتفاقاً ما مردمی عادی هستیم؛ فارغ از آرمانخواهیها؛ و میدونیم و میفهمیم میشه - و میشد ـ زندگی مادی به مراتب بهتری داشت و این زندگی مادیِ بهتر به معنای داشتن ایرانی قدرتمندتر بود، چون قدرت ایران، جمعِ قدرت شهروندانشه؛ جمع قدرت کارفرمایان و کارآفرینانش؛ جمعِ قدرت کاسبانش؛ جمع قدرت کارگرانش.
هی روزگار... منتظر میمونیم تا سهم ما رو هم بدی. من عادت دارم به امید. امیدوار میمونم.
بیشتر در همین زمینه:
هفت روز عزای عمومی در ایام دهه فجر
حسین ملک خدایی
سفر امروز دونالد ترامپ به کشورهای عربی، حکایت از فاصله گرفتن رشد و پیشرفت کشورهای عربی از نظام جمهوری اسلامی دارد. با این دست فرمان سردمداران نظام جمهوری اسلامی، روزگاری نه چندان دور ،دهه فجر را در ایران هفت روز عزای عمومی اعلام می کنند. انقلاب اسلامی اگر بر اساس ارمان های مردم، مبتنی بر آزادی، استقلال و جمهوری اسلامی حرکت می کرد. می توانست الهام بخش دگرگونی نوین در منطقه باشد.
این که عربستان در پیشرفت پاجای پای غرب می گذارد به نظرم پسندیده نیست چون منطقه می توانست بر مبنای باورها و ارزشهای اسلامی بنیانگذار یک تمدن نوین باشد. خط مشی و جهت گیری سیاسی خمینی و خامنهای نه ما را به تمدن اروپایی رهنمون می کند و نه به تمدن اسلامی، می رساند. تمدن اسلامی می توانست ضمن ایجاد رفاه اجتماعی، معنویت و عرفان را هم در انسان بارور کند یعنی عرفان ،برابری و آزادی را با هم داشته باشیم. عربستان دین را کنار گذاشته و علم و عقلانیت را بنای کار خود کرده است.
البته و صد البته خیلی بهتر از کار نظام جمهوری اسلامی است که مردم را به قول مرحوم بازرگان، دچار خسر الدنیا و آلاخره کرده است. کسانی که اخبار سفر ترامپ را در کشورهای عربستان و قطر و امارات دنبال می کنند و بحران آب و برق و گاز را در ایران دنبال می کنند آه از نهادشان بر خواهد خواست.
طبق آمار رسمی قریب هفتاد درصد مردم ایران تحت مدیریت نظام جمهوری اسلامی ، یارانه بگیر هستند. زمانی می خواستیم ژاپن اسلامی بشویم، الان مردم ایران آرزو دارند دنبال رو کشورهایی چون عربستان بشوند.
باور کنید کشور عراق هم خیز برداشته و یک دهه دیگر اگر جمهوری اسلامی باقی بماند آرزو می کنیم پا جای پای عراق بگذاریم. اگر مردم دست به تغییر نزنند احتمال این که از طالبان هم عقب بیفتیم دور از ذهن نیست. کشور ایران علیرغم منابع عظیم و جوانان مستعد در حال نابودی است.
آن روز دور نیست که مردم ایران دهه فجر انقلاب اسلامی را هفت روز عزای عمومی اعلام کنند