در کجای دنیا برای مدیریت بحران اول برق کارخانهها را قطع میکنند؟
علیآبادی نماینده درود و ازنا در صحن علنی مجلس گفت: امروز صبح تمام کارخانه داران درود و ازنا به من زنگ زدند و گفتند که اعلام کردند که برق کارخانهها باید قطع بشود؛ این صدای خاموشی کارخانهها را نمیدانم عزیزان میشنوند یا نه؟ این صدای بیبرقی نیست این صدای بی تدبیری است این صدای بی عدالتی است.
به گزارش همشهری آنلاین، علیآبادی گفت: آقای رئیس! مگر صنایع لرستان چقدر برق میبرند که تمام برق صنایع لرستان را قطع می کنند و کارخانهها را تعطیل میکنند؟
در کجای دنیا برای مدیریت بحران اول برق کارخانهها را قطع میکنند؟ خاموشی امروز کارگاهها روشن کننده یک حقیقت تلخ است که در اولویتبندی شما اول برق کارخانهها را قطع می کنند. خاموشی امروز کارگاهها روشن کننده یک حقیقت تلخ است که در اولویت بندی شما کارگر ته صف قرار دارد. امروز با خاموشی کارخانهها کارگران را داریم تعطیل میکنیم و به خانههایشان میفرستیم.
نمایندۀ درود و ازنا در مجلس: امروز تمام کارخانهداران درود و ازنا به من زنگ زدند و گفتند اعلام شده برق کارخانهها باید قطع شود. در کجای دنیا برای مدیریت بحران اول برق کارخانهها را قطع میکنند. آقای وزیر نیرو کاری نکنید از رای به شما پشیمان شویم. pic.twitter.com/0uoo8scKqF
-- خبرگزاری فارس (@FarsNews_Agency) May 14, 2025
بحران بیبرقی؛ خاموشی کارخانهها برای تامین برق خانهها
ایران وایر - با آغاز زودهنگام گرمای تابستانی و تشدید خشکسالی، دولت تصمیم گرفته است برای جبران کمبود برق، بخشی از بار این بحران را به دوش صنایع بزرگ بگذارد. طبق اعلام مدیرعامل «توانیر»، در پی افت شدید تولید نیروگاههای برقآبی، مقرر شده طی دو هفته آینده، صنایع عمده کشور همکاری بیشتری با وزارت نیرو داشته باشند و عملا برق کمتری مصرف کنند.
«رجبی مشهدی»، مدیرعامل شرکت توانیر، در توضیح این تصمیم گفته است: «ظرفیت بهرهبرداری از نیروگاههای برقآبی به ۵۰ درصد پارسال رسیده و همین مساله باعث شده ناترازی در تولید و مصرف زودتر از همیشه آغاز شود.» او تاکید کرد که همکاری صنایع بزرگ صرفا موقت و به منظور تامین برق پایدار برای بخشهای خانگی، خدمات عمومی، تجارت، بیمارستانها و صنایع کوچک است.
این در حالی است که این تصمیم، موجی از اعتراض در بخش صنعت، بهویژه از سوی وزارت صمت را در پی داشته است. سید «محمد اتابک»، وزیر صنعت، معدن و تجارت، با انتقاد شدید از این اقدام گفت: «تصمیم اخیر بدون حضور نماینده وزارت صمت گرفته شده و برخلاف تفاهمنامهای است که بهتازگی با وزیر نیرو به امضا رسید. بار دیگر بخش صنعت، قربانی اول کمبود برق شده است.»
👈مطالب بیشتر در سایت ایران وایر
اتابک همچنین با اشاره به نامگذاری رهبر جمهوری اسلامی در سال ۱۴۰۴ بر حمایت از تولید، گفت: «در سالی که قرار بود سرمایهگذاری در تولید تشویق شود، چنین تصمیمی به امنیت سرمایهگذاری لطمه جدی میزند و تجربه تلخ پارسال را تکرار خواهد کرد.»
به گفته وزیر صمت، تفاهمی که بین دو وزارتخانه صورت گرفته بود، شامل برنامهریزی دقیق و تفکیکی برای قطع برق صنایع میشد، اما اکنون به گفته او، وزارت نیرو در کمتر از دو هفته این توافق را زیر پا گذاشته است.
همچنین در راستای بحران بیبرقی، وزارت آموزش و پرورش اعلام کرده است که از این پس، فعالیت مدارس سراسر کشور از ساعت ۶ صبح آغاز خواهد شد؛ اقدامی که در راستای صرفهجویی در مصرف برق و مدیریت بحران انرژی اتخاذ شده است. ساعات آغاز به کار ادارات دولتی نیز به همین صورت تا ساعت ۱۳ خواهد بود.